![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.01.2010
![]() |
DVD Lab Pro - wersja pełna i skrócona filmu, jak?
Witam serdecznie.
Właśnie próbuję stworzyć swoje DVD z wesela. Wcześniej obrobiłem film (podzieliłem go na kawałki i zapisałem w osobnych plikach), to samo z robiłem z dźwiękiem. I tak np. mam filmy / pliki o nazwie: 01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10 itp. Mam już gotowe menu, które chcę teraz podlinkować. Mam 2 linki: pełna wersja wersja skrócona Po kliknięciu w wybrany link mają zacząć odtwarzać się poszczególne filmy jeden po drugim (jak poniżej pokazałem, nie omyłkowo pominąłem kilka plików w wersji skróconej): pełna wersja: 01 > 02 > 03 > 04 > 05 > 06 > 07 > 08 > 09 > 10 wersja skrócona: 01 > 04 > 07 > 08 > 10 Jak to zrobić? Trochę znam się na programowaniu i według mnie powinienem użyć pewnej pętli warunkowej, która by wyglądała mniej więcej tak: JEŚLI wybrałeś 'pełna wersja' TO odtwarzaj... ale gdzie i jak to wykonać? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zwróć uwagę, że przy authoringu importujesz raz materiał wideo, a możesz wstawić go kilka razy jako osobne PGC, osobne tytuły, i nie powoduje to wzrostu objętości płyty. Nie wiem, czy to zrozumiałeś. Zerknij na obrazek niżej, jak zrealizowana jest funkcja 'play all' przy authoringu 3 odcinków serialu.
![]() Tytuł 7 i 10 (i odpowiednio 8 i 11 oraz 9 i 12) to te same odcinki, ten sam materiał wideo, a wstawiono je podwójnie jako tytuły, gdyż tytuły 7-9 realizują funkcję play all (po zakończeniu odtwarzania 7 ostatnia post command powoduje skok do tytułu 8, dalej po 8 skok do 9), natomiast po zakończeniu odgrywania tytułów 10, 11, 12 jest powrót do menu. Tak jak wspominałem to dublowanie nie powoduje zwiększenia objętości płyty, to tylko wpis nawigacyjny odnoszący się do tego samego materiału. Kilka bajtów... U siebie powinieneś stworzyć podobny, zdublowany authoring: raz tytuły tworzące pełny film, drugi raz tytuły wersji skróconej. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.01.2010
![]() |
Prawdę mówiąc nie bardzo wiedziałem o co Ci chodzi, ale dzięki Twojemu postowi znalazłem menu kontekstowe w 'Connections' i coś takiego jak 'Play list'
![]() ![]() Dzięki i pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
DVD Lab pro | zadymek | DVD-Video | 8 | 02.10.2009 19:56 |
Jak usunąć z filmu DVD ekran startowy z napisem "Ostrzeżenie...." ? | Archiwum X | DVD-Video | 4 | 19.03.2007 23:10 |
Jak zmniejszyć rozmiar filmu DVD ?? jaki jest program typu DVD Shrink?? | czarnik_pl | DVD-Video | 6 | 15.12.2006 16:07 |
Jak powycinać z filmu DvD kilka scen ? | lennox | DVD-Video | 7 | 25.06.2006 15:12 |
Projekt Freeware | Calme | Komputery - oprogramowanie i sprzęt | 0 | 16.05.2005 20:31 |