Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.11.2005, 18:29   #1
ga_kir
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.11.2005
ga_kir w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Presto VideoWorks- nadaje się do dobrej jakości materiału?

Witam!
Kupiłam kamere miniDv Canon, mam do niej oprogramowanie które było dołączone czyli:
Presto! VideoWorks którego uzywam do zgrywania materiału na dysk i próbuję nim obrabiać film. Przechwytywanie obrazu jest w bardzo dobrej jakości, ale w trakcie obróbki mam wrażenie że jakość się pogarsza ( obraz się rozmydla, w niektórych przypadkach pojawiają się ząbki i na dużych połaciach tego samego koloru np. morze pojawiają się nieestetyczne kwadraciki.)

Proszę mi doradzić czy ten program jest w ogóle dobry do tego, czy w ogóle nie ma to sensu na tym programie? Jeśli nie to na jakim programie mogę to zrobić ? (ale interesują mnie tylko programy któę mogę zdobyć za drmo)
Czytałam już wypowiedzi na tym forum, ale za duży jest rozżut w opiniach i gubie się.

BArdzo mi zależy też na tym żeby może jakiś "wyjadacz" zechciał mi podpowiedzieć program do robienia menu na płytkę dvd
ga_kir jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.11.2005, 21:20   #2
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ga_kir
Witam!
Kupiłam kamere miniDv Canon, mam do niej oprogramowanie które było dołączone czyli:
Presto! VideoWorks którego uzywam do zgrywania materiału na dysk i próbuję nim obrabiać film. Przechwytywanie obrazu jest w bardzo dobrej jakości, ale w trakcie obróbki mam wrażenie że jakość się pogarsza ( obraz się rozmydla, w niektórych przypadkach pojawiają się ząbki i na dużych połaciach tego samego koloru np. morze pojawiają się nieestetyczne kwadraciki.)

Proszę mi doradzić czy ten program jest w ogóle dobry do tego, czy w ogóle nie ma to sensu na tym programie? Jeśli nie to na jakim programie mogę to zrobić ? (ale interesują mnie tylko programy któę mogę zdobyć za drmo)
Czytałam już wypowiedzi na tym forum, ale za duży jest rozżut w opiniach i gubie się.

BArdzo mi zależy też na tym żeby może jakiś "wyjadacz" zechciał mi podpowiedzieć program do robienia menu na płytkę dvd
Jeśli chodzi o program dołączony do kamerki, to nigdy się z nim nie spotkałem, wygląda na mały kombajn do wszystkiego. Mogę Ci zasugerować, iż dobrym rozwiązaniem dla początkujących jest Pinnacle Studio 9, tym bardziej że program jest w całości w języku Polskim. Soft nie jest darmowy.

Zapoznaj się z tym artykułami --> TU i TU, natomiast jeśli chodzi o menu to na początek polecam "TMPGEnc DVD Author" (program nie jest darmowy) opis znajdziesz --> TU

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.11.2005, 01:07   #3
ZIDU
Bywalec

Data rejestracji: 21.01.2005
ZIDU w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Oprogramowanie firmy Ulead a w szczególności VideoStudio 9
daje bardzo dobrą jakość obrazu wideo. Można także dokupić
do tego programu plug'in HDV jakość obrazu z wykorzystaniem
tego plug'ina jest wspaniała. Niemniej musisz posiadać dobry
komp i kartę "1394firewire".
ZIDU jest offline   Odpowiedz cytując ten post