![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
DVD Rebuilder problem
Zawsze robiłem metodą DVD2DVDr, ale dziś chciałem wypróbować program DVD Rebuilder po wciśnięciu prepare program wszystko zrobi ale jak dam encode to wszystko się sypie jak na załączonym obrazku
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2003
![]() |
Jak już tyle obrazków zrobiłeś to wykonaj jeszcze jeden. Pokaż jak ustawiłeś w RB linki do programów Options -> Setup
Szczególnie do ECLCCE. To wiele wyjaśni. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Na początek zmień na najnowszą wersję RB, kłopotów Twoich to nie zlikwiduje ale RB jest programem który stale się rozwija i najlepiej mieć najnowszą wersję. Teraz chyba najnowsza jest v0.62.
Po porażce Wisły umysł mam rozbity I pocieszam się złocistym napojem. Ale do rzeczy : Ale na początek sprawdź wersję AviSynth (Duet DVD) W "Path to CCE" najlepiej daj wszędzie ścieżkę do EclCCE. (bezpieczne przy kombinacjach z CCE) Potem w "Options" -> "CCE Options" ma być odfajkowne "CCE SP" ( dla np. CCE SP 2.67.00.27 ) |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
napisz lepiej
|
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
@KC42:
ten komunikt sugeruje błąd w skrypcie AVS. Spróbuj podejrzeć ten skrypt (odtworzyć go np w MPC) i porównać z innymi. Dopisane: Jeszcze jedna uwaga. Jeśli zmieniasz jakieś ustawienia w DVD RB bezpieczniej będzie jak powtórzysz całą operację od początku (Prepare, Encode, Reauthor). Krok pierwszy z innymi ustawieniami niż krok drugi może się zemścić na etapie trzecim itp itd.
Proud Lantians' descendant. Ostatnio zmieniany przez ideJ : 06.10.2004 o godz. 11:30 |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
DECOMB.DLL może być przydatny jeśli usuwasz przeplot. W pozostałych przypadkach możesz sobie darować.
Path to Decoder powinno wskazywać na DGDecode.dll (do pobrania np z www.doom9.org jako dgmpgdec1012a) Jeśli nie chcesz korzystać DGDecode to powinieneś mieć zainstalowany w systemie plugin do avisyntha o nazwie mpeg2dec (to jest starsza wersja dgmpgdec1012a)
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.09.2004
![]() |
Znalazlem te pliki ale jednak wciaz nie dziala. Wyskakuje ten sam komunikat co dla KC42.
Zakladam ze to prawdopodobnie wina CCE. Mam wersje 2.67.00.27. Ale inne patrzylem i tez nie dzialalo. Zmienialem rowniez tak jak poradzil Czolgista i rowniez nic z tego. Patrzylem inne wersje ReBuildera (mimo ze to i tak nic nie ma do rzeczy) to rowniez nie dzialalo. Caly czas wyskakuje .. is not ECL for CCE-SP. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Troche sie jeszcze pobawilem programem i zlikwidowalem powyzszy blad ale pojawia sie nowy. Kiedy klikam Encode wyskakuje komunikat Run-time error '53': File Not Found. Jakies pomysly?
|
|
|
|
|
|
#12 | |
|
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
Sciezka do ECL jest podpieta pod Path to CCE Basic oraz pod CCE SP (New). Ale w CCE Options mam zaznaczone CCE SP (a ta sciezka odnosi sie do plikiu cctspt.exe). I nie ma znaczenia co wybiore wyskakuje to samo.
Dodam ze kiedy klikne encode to w okienku pojawia mi sie - Creating MV2 fot VTS_01 segment 0, moze to chodzi o ten plik, ale nie wiem bo wszystko lezy na dysku i program ma do tego dostep. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
Którą masz wersję ? (DVD RB jest nadal w fazie beta więc różne dziwne rzeczy mogą się dziać ^_^ )
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
![]() |
Obecnie uzywam wersji 066a ale we wczesniejszych tz to wyskakiwalo. Myslalem ze nie bezie problemu jak bede wywalal napisy przez Shrinka ale jest maly problem. Otoz po wywaleniu napisow Shrinkiem nie da sie ich zmienic w odtwarzaczu przez klikniecie prawego klawisza myszy i wyboru napisow, musze wchodzic do menu i wybiera w ustawieniach. W stacjonarnym to nie problem ale na kompie troche wiecej roboty
|
|
|
|
![]() |
|
|