Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 30.09.2004, 13:54   #1
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DVD Rebuilder problem

Zawsze robiłem metodą DVD2DVDr, ale dziś chciałem wypróbować program DVD Rebuilder po wciśnięciu prepare program wszystko zrobi ale jak dam encode to wszystko się sypie jak na załączonym obrazku

Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
DVD Rebuilder problem-zmiana-rozmiarucapture_09302004_144219.jpg  
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.09.2004, 17:46   #2
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 26.06.2003
Lokalizacja: Prudnik
Posty: 129
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak już tyle obrazków zrobiłeś to wykonaj jeszcze jeden. Pokaż jak ustawiłeś w RB linki do programów Options -> Setup
Szczególnie do ECLCCE.
To wiele wyjaśni.
skorpion2k2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2004, 20:53   #3
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez skorpion2k2
Jak już tyle obrazków zrobiłeś to wykonaj jeszcze jeden. Pokaż jak ustawiłeś w RB linki do programów Options -> Setup
Szczególnie do ECLCCE.
To wiele wyjaśni.
Ustawiłem według opisu "Duet DVD" może napisze jakich użyłem wersji programu CCE SP 2.66.01.07 i wersji CCE SP 2.67.00.27 ten sam błąd, EclCCE 1.81 i starszej, DVD-RB 0.56 i 0.57.
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
DVD Rebuilder problem-zmiana-rozmiarucapture_09302004_224413.jpg  
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2004, 22:54   #4
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Na początek zmień na najnowszą wersję RB, kłopotów Twoich to nie zlikwiduje ale RB jest programem który stale się rozwija i najlepiej mieć najnowszą wersję. Teraz chyba najnowsza jest v0.62.

Po porażce Wisły umysł mam rozbity
I pocieszam się złocistym napojem.
Ale do rzeczy :


Ale na początek sprawdź wersję AviSynth (Duet DVD)

W "Path to CCE" najlepiej daj wszędzie ścieżkę do EclCCE.
(bezpieczne przy kombinacjach z CCE)

Potem w "Options" -> "CCE Options" ma być odfajkowne "CCE SP"
( dla np. CCE SP 2.67.00.27 )
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2004, 23:15   #5
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Na początek zmień na najnowszą wersję RB, kłopotów Twoich to nie zlikwiduje ale RB jest programem który stale się rozwija i najlepiej mieć najnowszą wersję. Teraz chyba najnowsza jest v0.62.

Po porażce Wisły umysł mam rozbity
I pocieszam się złocistym napojem.
Ale do rzeczy :


Ale na początek sprawdź wersję AviSynth (Duet DVD)

W "Path to CCE" najlepiej daj wszędzie ścieżkę do EclCCE.
(bezpieczne przy kombinacjach z CCE)

Potem w "Options" -> "CCE Options" ma być odfajkowne "CCE SP"
( dla np. CCE SP 2.67.00.27 )
właśnie nie wiem o co chodzi z tym AviSynth gdzie to ma być to jakiś plik DLL nie widzę nic o tym w opisie Duet DVD albo ja ślepy napisz lepiej
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2004, 23:19   #6
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
właśnie nie wiem o co chodzi z tym AviSynth gdzie to ma być to jakiś plik DLL nie widzę nic o tym w opisie Duet DVD albo ja ślepy napisz lepiej
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=4246113440
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2004, 23:29   #7
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to MPEG2Dec3dg.dll ma być razem w katalogu z programem AviSynth
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.09.2004, 23:32   #8
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
to MPEG2Dec3dg.dll ma być razem w katalogu z programem AviSynth
Nie, skąd taki wniosek ?
Chodzi o to byś miał zainstalowany w systemie AviSynth, poczytaj uważniej.
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 08:17   #9
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 26.06.2003
Lokalizacja: Prudnik
Posty: 129
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niestety w nocy zazwyczaj śpię i nie mogłem kontynuować.
Dla pewności proponuję:
- usunąć z RB ścieżki do programów CCE i ECLCCE.exe
- wstawić tylko jedną ścieżkę do ECLCCE.exe (powiązanego z posiadaną wersją CCE, najlepiej CCE SP 2.66.01.07 )
- odpalić jeszcze raz ECLCCE.exe i ustawić dojście do posiadanej wersji CCE SP 2.66....)
- w RB (to zależy od zastosowanej wersji) ustawić w OPTIONS -> CCE OPTIONS -> CCE SP
Możesz mieć problem z usunięcięm tych ścieżek, aby to zrobić należy otworzyć w katalogu ReBuilder-a plik ....ini. Wyczyść wpisy które chcesz usunąć, ale tylko ścieżki i zapisz plik. Ponownie otwórz RB i możesz wstawić to co potrzebne.
I druga sprawa to podaj jak wygląda jedna sekcja pliku tekstowego Rebuilder.inf lub Item.ecl utworzonego w katalogu f:\HHH\ po wykonaniu PREPARE.
skorpion2k2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 11:58   #10
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Nie, skąd taki wniosek ?
Chodzi o to byś miał zainstalowany w systemie AviSynth, poczytaj uważniej.
To była wina wersji ReBuilder wersja 6.02 idzie jak narazie OK . wielkie dzięki za pomoc, dam znać jak skończy czy sie udało.

Która wersja CCE jest najlesza. mam 3 2.67.00.27, 2.67.00.23, 66.01.07, 2.50
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 15:18   #11
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 26.06.2003
Lokalizacja: Prudnik
Posty: 129
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
To była wina wersji ReBuilder wersja 6.02 idzie jak narazie OK . wielkie dzięki za pomoc, dam znać jak skończy czy sie udało.

Która wersja CCE jest najlesza. mam 3 2.67.00.27, 2.67.00.23, 66.01.07, 2.50
To na pewno nie była wina wersji ReBuildera!!! Z tym, że poszczególne wersje, między innymi, różniły się sposobem wyboru wersji CCE.
Każda wersja CCE jest dobra. Ja nigdy nie miałem niespodzianek przy wersji 2.67.00.23.
skorpion2k2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.10.2004, 21:50   #12
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez skorpion2k2
To na pewno nie była wina wersji ReBuildera!!! Z tym, że poszczególne wersje, między innymi, różniły się sposobem wyboru wersji CCE.
Każda wersja CCE jest dobra. Ja nigdy nie miałem niespodzianek przy wersji 2.67.00.23.
Zgadzam się w 100%
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 11:58   #13
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez skorpion2k2
To na pewno nie była wina wersji ReBuildera!!! Z tym, że poszczególne wersje, między innymi, różniły się sposobem wyboru wersji CCE.
Każda wersja CCE jest dobra. Ja nigdy nie miałem niespodzianek przy wersji 2.67.00.23.
Właśnie przed chwilą sprawdziłem na tych samych ustawieniach jeszcze raz starszą wersję ReBuildera i wywala ten sam błąd co ostanio pisałem, a na 6.02 jest OK czyli jak u mnie to chodzi i o wersję ReBuildera.
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 18:10   #14
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 26.06.2003
Lokalizacja: Prudnik
Posty: 129
skorpion2k2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
Właśnie przed chwilą sprawdziłem na tych samych ustawieniach jeszcze raz starszą wersję ReBuildera i wywala ten sam błąd co ostanio pisałem, a na 6.02 jest OK czyli jak u mnie to chodzi i o wersję ReBuildera.
Nie ma sensu dalej kontynuować tego tematu, jednak z ciekawości w wolnej chwili sprawdź czy w wersji RB 0.56 w OPTIONS -> CCE OPTIONS masz dokladnie te same ustawienia jak w nowej wersji 0.62.
Ciekawe, co to za wersja 6.02 RB? Pozdrawiam
skorpion2k2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.10.2004, 18:30   #15
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
Właśnie przed chwilą sprawdziłem na tych samych ustawieniach jeszcze raz starszą wersję ReBuildera i wywala ten sam błąd co ostanio pisałem, a na 6.02 jest OK czyli jak u mnie to chodzi i o wersję ReBuildera.
Miałem dziś trochę czasu , więc to sprawdziłem.
Oczywiście RB 0.56 chodzi u mnie bez problemów (sprawdzone !)
Udało mi się jednak uzyskać taki kom błędu jak u Ciebie.



Ale żeby zobaczyć taki komunikat musiałem ustawić jak niżej



Co oczywiście jest błędnym ustawieniem, bo korzystasz z CCE SP a nie BASIC

Pewnie było sporo takich pomyłek (chyba wiadomo dla czego ) bo teraz to wygląda tak :



Więc dalej podpisuję się przed stwierdzeniem Skorpiona że "nie była to wina RB"

Ale najważniejsze że już wszystko chodzi jak trzeba
Dołączone obrazki
   

Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 02.10.2004 o godz. 18:32
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:07.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO