Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 02.11.2004, 22:46   #31
prof_
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.09.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 17
prof_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Troche sie jeszcze pobawilem programem i zlikwidowalem powyzszy blad ale pojawia sie nowy. Kiedy klikam Encode wyskakuje komunikat Run-time error '53': File Not Found. Jakies pomysly?
prof_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.11.2004, 22:53   #32
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez prof_
Troche sie jeszcze pobawilem programem i zlikwidowalem powyzszy blad ale pojawia sie nowy. Kiedy klikam Encode wyskakuje komunikat Run-time error '53': File Not Found. Jakies pomysly?
Prawdopodobnie nie podałeś ścieżki do EclCce
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2004, 23:20   #33
prof_
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.09.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 17
prof_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Sciezka do ECL jest podpieta pod Path to CCE Basic oraz pod CCE SP (New). Ale w CCE Options mam zaznaczone CCE SP (a ta sciezka odnosi sie do plikiu cctspt.exe). I nie ma znaczenia co wybiore wyskakuje to samo.

Dodam ze kiedy klikne encode to w okienku pojawia mi sie - Creating MV2 fot VTS_01 segment 0, moze to chodzi o ten plik, ale nie wiem bo wszystko lezy na dysku i program ma do tego dostep.
prof_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2004, 23:47   #34
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez prof_
Sciezka do ECL jest podpieta pod Path to CCE Basic oraz pod CCE SP (New). Ale w CCE Options mam zaznaczone CCE SP (a ta sciezka odnosi sie do plikiu cctspt.exe). I nie ma znaczenia co wybiore wyskakuje to samo.

Dodam ze kiedy klikne encode to w okienku pojawia mi sie - Creating MV2 fot VTS_01 segment 0, moze to chodzi o ten plik, ale nie wiem bo wszystko lezy na dysku i program ma do tego dostep.
W DVD Rb OPTIONS ->SETUP Patch to CCE SP (new) masz mieć ścieżkę do EclCce
W OPTIONS -> CCE OPTINS masz mieś odfajkowane CCE SP (nie CCE SP 2.50)
Zwróć uwagę że kolejność w SETUP a CCE OPTIONS jest inna.

EDIT:
W SETUP jest

BASIC
SP 2.50
SP (new)

A w CCE OPTIONS (ptaszki)
BASIC
SP w domyśle NEW
SP 2.50
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!

Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 02.11.2004 o godz. 23:51
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2004, 00:25   #35
prof_
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.09.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 17
prof_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ok dzieki, jakos poszlo. Zobaczymy rano co z tego wyjdzie
prof_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.11.2004, 00:42   #36
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez prof_
Ok dzieki, jakos poszlo. Zobaczymy rano co z tego wyjdzie
OK, daj znać co wyszło !
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2004, 15:52   #37
prof_
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.09.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 17
prof_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nastawilem pass na 10 wiec troche kopresowalo to czasu. Ale coz, chcialem sobie skopiwoac cala 8.5GB wiec nie bylo wyboru. Jestem zadowolony z programiku, wczesniej bawilem sie DVD2DVD i musialem dodawac menu recznie i dodatki a tak automatycznie wszystko sie robi, to jest wygodne. A z jakosci tez jestem zadowolony.Pozdrawiam
prof_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.11.2004, 21:02   #38
prof_
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.09.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 17
prof_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Heh... cyz ktos sie spotkal ze Rebuilder wygenerowal taki rozmiar plikow ze nie miesci sie na dvd+r? Kiedy chcialem nagrac i zmienilem booktype na dvd-rom to wyskoczylo ze nie ma wystarczajacej ilosci miejsca na dysku. Jednak wedlug danych w nero bylo tyle samo ile jest miejsca na plytce. No ale dalem overburning i poszlo jednak na koncu wyskoczyl blad Plytka dziala w kompie ale nie wiem czy pojdzie w stacjonarnym.
prof_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2004, 00:40   #39
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez prof_
Heh... cyz ktos sie spotkal ze Rebuilder wygenerowal taki rozmiar plikow ze nie miesci sie na dvd+r? Kiedy chcialem nagrac i zmienilem booktype na dvd-rom to wyskoczylo ze nie ma wystarczajacej ilosci miejsca na dysku. Jednak wedlug danych w nero bylo tyle samo ile jest miejsca na plytce. No ale dalem overburning i poszlo jednak na koncu wyskoczyl blad Plytka dziala w kompie ale nie wiem czy pojdzie w stacjonarnym.
Na początek Płyta DVD+R ma mniejszą pojemność od DVD-R o chyba 8MB.

Jeśli się zmienia matryce lub kombinyje z RBOpt to wielkość wynikowa filmu jest nieprzewidywalna (jak narazie dla mnie) bo zależy to też od samego filmu.
Np. przy pewnych ustawieniach (matryce+RBOpt) film X przekracza pojemność płyty, a przy takich samych ustawieniach film Y mieści się.
Jak narazie z moich doświadczeń wynika że kodek DGDecode.dll ma największe skłonności do przesady.
A np. przy zastosowaniu MPEG2DEC.dll , MPEG2Dec3.dll , Mpeg2Dec3Dg.dll
Takich problemów raczej nie ma, lub są ale w drugą stronę tzn. wielkość wynikowych plików jest mniejsza od rozmiaru płyty o np. 80-100MB.
Jak narazie kodek MPEG2Dec3.dll daje chyba najbardziej przewidywalny rozmiar wynikowy filmu, piszę chyba bo mi gdzieś moje notatki wcieło.
Jak ich nie znajdę to będzie oznaczało że moje 4 tyg próby i wnioski w tym temacie poszły do śmieci.

Jak płytka działa na kompie to raczej w stacjonarce nie powinno być problemów, zresztą na końcu są tylko napisy.
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.11.2004, 06:42   #40
prof_
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.09.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 17
prof_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Doszedlem co bylo wina tego. Otoz mimo ze w Rebuilderze zaznaczylem by usunal wszystkie napisy procz polskich i angielskich to program je zostawil i sa one dostepne, mimo iz w DVD ReMake usunalem do nich linki. Ale wrzucilem to do Shrinka i wywalilem te napisy bez problemu, dziwne tylko ze Rebuilder sobie z tym nie poradzil
prof_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.11.2004, 15:32   #41
prof_
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.09.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 17
prof_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam pytanie czy ktos wie czemu ReBuilder nie usuwa napisow mimo iz w opcji mam zaznaczone by kasowal wszystkie procz angielskich i polskich?
prof_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2004, 10:49   #42
ideJ
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Którą masz wersję ? (DVD RB jest nadal w fazie beta więc różne dziwne rzeczy mogą się dziać ^_^ )
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.11.2004, 19:40   #43
prof_
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.09.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 17
prof_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Obecnie uzywam wersji 066a ale we wczesniejszych tz to wyskakiwalo. Myslalem ze nie bezie problemu jak bede wywalal napisy przez Shrinka ale jest maly problem. Otoz po wywaleniu napisow Shrinkiem nie da sie ich zmienic w odtwarzaczu przez klikniecie prawego klawisza myszy i wyboru napisow, musze wchodzic do menu i wybiera w ustawieniach. W stacjonarnym to nie problem ale na kompie troche wiecej roboty
prof_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2005, 00:41   #44
profs
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.03.2005
Posty: 18
profs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Heh... uzywa ktos jeszcze tego programu? Kiedys mi dzialal ok, ale teraz po formacie cos znowu nie chce wystartowac. Mam zainstalowana wersje 0.77B i gdy daje by enkodowal film wyskakuje There Is Nothing To Do mimo iz filma zajmuje 8GB. Cos od ostatniej wersji co uzywalem sporo sie pozmienialo. Nie ma juz np. edyji passow w RB-Opt? Moze jest jakis inny dobry program ktory wykonuje kompie plyty z menu?
profs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2005, 09:52   #45
artoor
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez profs
Heh... uzywa ktos jeszcze tego programu? Kiedys mi dzialal ok, ale teraz po formacie cos znowu nie chce wystartowac. Mam zainstalowana wersje 0.77B i gdy daje by enkodowal film wyskakuje There Is Nothing To Do mimo iz filma zajmuje 8GB. Cos od ostatniej wersji co uzywalem sporo sie pozmienialo. Nie ma juz np. edyji passow w RB-Opt? Moze jest jakis inny dobry program ktory wykonuje kompie plyty z menu?
Czy ktos jeszcze uzywa?? Hmmm... najlepszy soft do wykonania swietnych kopii DVD!! Co do problemu z "there is nothing to do" to sprawdz lepiej czy podales wlasciwe sciezke do danych wejsciowych, bo mi to smierdzi lokalizacja. A tak w ogole to Rb-Opr 0.17 ma mozliwosc edycji passow - w cce settings.
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:43.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.