Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.03.2005, 10:37   #46
profs
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.03.2005
Posty: 18
profs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
RBOpt moglem w CCE Esttings ustawic ilosc passow i o to mi chodzilo. Kiedys w RB byla mozliwosc najpierw klikniecie Prepare a pozniej edytowania pliku w RBOpt. Teraz widze ze jest opcja tylko Bakup DVD.

W Source Patch wskazuje miejsce gdzie gdzie lezy film do przekodowania. Natomiast w Working Path/output Path wskazuje film gdzie ma przekodowac. Output Path wskazuje mi sie jak wskaze Working Path. Ale i tak wyskakuje mi caly czas ta sama komenda: There Is Nothing To Do! DVD-RB couldn't locate appropriate file in working directory! You must PREPARE and ENCODE first.Aborting. Ale chodzi o to ze jak wczytam film to mamtylko opcje Backup DVD.
profs jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.03.2005, 10:50   #47
artoor
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez profs
RBOpt moglem w CCE Esttings ustawic ilosc passow i o to mi chodzilo. Kiedys w RB byla mozliwosc najpierw klikniecie Prepare a pozniej edytowania pliku w RBOpt. Teraz widze ze jest opcja tylko Bakup DVD.

W Source Patch wskazuje miejsce gdzie gdzie lezy film do przekodowania. Natomiast w Working Path/output Path wskazuje film gdzie ma przekodowac. Output Path wskazuje mi sie jak wskaze Working Path. Ale i tak wyskakuje mi caly czas ta sama komenda: There Is Nothing To Do! DVD-RB couldn't locate appropriate file in working directory! You must PREPARE and ENCODE first.Aborting. Ale chodzi o to ze jak wczytam film to mamtylko opcje Backup DVD.
Rozumiem Musisz w opcji "mode" odznaczyc "One Clisk mode" czy cos takiego (nie moge teraz sprawdzic, bo wlasnie enkoduje material). Potem restart programu i powinny byc trzy przyciski - Prepare, Encode, Rebuild. Odnosnie Twojego problemu niestety w takim wypadku nie potrafie pomoc... nie wiem czemu taki blad Ci wyskauje. Moze poszukaj na forum doom9.org czegos na ten temat

Pozdrawiam!
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2005, 12:04   #48
profs
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.03.2005
Posty: 18
profs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Uzywam Rebuildera v0.74, CCE v2.67.00.27, wszystko poustawiane tak jak trzeba (przynajmniej tak jak we wczesniejszych postach bylo pisane), ale kiedy klikam Encode wywala komunikat - Fram Size 968x56 is not supported. Supported frame siez is 720x576.
profs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2005, 13:55   #49
artoor
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez profs
Uzywam Rebuildera v0.74, CCE v2.67.00.27, wszystko poustawiane tak jak trzeba (przynajmniej tak jak we wczesniejszych postach bylo pisane), ale kiedy klikam Encode wywala komunikat - Fram Size 968x56 is not supported. Supported frame siez is 720x576.
Mysle ze powinienes otworzyc plik skryptu AVS w playerze... powinno Ci wyskoczyc co jest zle... wg mnie cos masz nieprawidlowo zainstalowane - byc moze avisynth lub tez MPEG2DEC3.DLL... sprobuj przeinstalowac - powinno pomoc!
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2005, 12:21   #50
Kertoip
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Kertoip
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 18
Kertoip zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam,
Miałem taki sam problem, gdy wrzuciłem jedną z nowych wersji DGDecode.dll - nie pamiętam już którą. Wiem, że z ostatnią biblioteką też miałem problemy. Jak na razie bez problemów działa mi plik, który waży 262 222 b. - nie pamiętam, która to wersja biblioteki, więc ją dołączam.

Kertoip
Dołączone pliki
File Type: zip DGDecode.zip (96.0 KB, 17 oglądane)
__________________
Nie mam ust, a muszę krzyczeć!
Kertoip jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2005, 21:15   #51
profs
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.03.2005
Posty: 18
profs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zainstalowalem na nowo AviSyntha i poki co ladnie wszystko smiga.Mam nadzieje ze sie nie skaszani.
profs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:00.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.