Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 19.03.2005, 09:37   #46
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.03.2005
Posty: 18
profs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
RBOpt moglem w CCE Esttings ustawic ilosc passow i o to mi chodzilo. Kiedys w RB byla mozliwosc najpierw klikniecie Prepare a pozniej edytowania pliku w RBOpt. Teraz widze ze jest opcja tylko Bakup DVD.

W Source Patch wskazuje miejsce gdzie gdzie lezy film do przekodowania. Natomiast w Working Path/output Path wskazuje film gdzie ma przekodowac. Output Path wskazuje mi sie jak wskaze Working Path. Ale i tak wyskakuje mi caly czas ta sama komenda: There Is Nothing To Do! DVD-RB couldn't locate appropriate file in working directory! You must PREPARE and ENCODE first.Aborting. Ale chodzi o to ze jak wczytam film to mamtylko opcje Backup DVD.
profs jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.03.2005, 09:50   #47
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez profs
RBOpt moglem w CCE Esttings ustawic ilosc passow i o to mi chodzilo. Kiedys w RB byla mozliwosc najpierw klikniecie Prepare a pozniej edytowania pliku w RBOpt. Teraz widze ze jest opcja tylko Bakup DVD.

W Source Patch wskazuje miejsce gdzie gdzie lezy film do przekodowania. Natomiast w Working Path/output Path wskazuje film gdzie ma przekodowac. Output Path wskazuje mi sie jak wskaze Working Path. Ale i tak wyskakuje mi caly czas ta sama komenda: There Is Nothing To Do! DVD-RB couldn't locate appropriate file in working directory! You must PREPARE and ENCODE first.Aborting. Ale chodzi o to ze jak wczytam film to mamtylko opcje Backup DVD.
Rozumiem Musisz w opcji "mode" odznaczyc "One Clisk mode" czy cos takiego (nie moge teraz sprawdzic, bo wlasnie enkoduje material). Potem restart programu i powinny byc trzy przyciski - Prepare, Encode, Rebuild. Odnosnie Twojego problemu niestety w takim wypadku nie potrafie pomoc... nie wiem czemu taki blad Ci wyskauje. Moze poszukaj na forum doom9.org czegos na ten temat

Pozdrawiam!
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2005, 11:04   #48
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.03.2005
Posty: 18
profs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Uzywam Rebuildera v0.74, CCE v2.67.00.27, wszystko poustawiane tak jak trzeba (przynajmniej tak jak we wczesniejszych postach bylo pisane), ale kiedy klikam Encode wywala komunikat - Fram Size 968x56 is not supported. Supported frame siez is 720x576.
profs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.04.2005, 12:55   #49
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez profs
Uzywam Rebuildera v0.74, CCE v2.67.00.27, wszystko poustawiane tak jak trzeba (przynajmniej tak jak we wczesniejszych postach bylo pisane), ale kiedy klikam Encode wywala komunikat - Fram Size 968x56 is not supported. Supported frame siez is 720x576.
Mysle ze powinienes otworzyc plik skryptu AVS w playerze... powinno Ci wyskoczyc co jest zle... wg mnie cos masz nieprawidlowo zainstalowane - byc moze avisynth lub tez MPEG2DEC3.DLL... sprobuj przeinstalowac - powinno pomoc!
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2005, 11:21   #50
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Kertoip
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Warszawa
Posty: 18
Kertoip zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam,
Miałem taki sam problem, gdy wrzuciłem jedną z nowych wersji DGDecode.dll - nie pamiętam już którą. Wiem, że z ostatnią biblioteką też miałem problemy. Jak na razie bez problemów działa mi plik, który waży 262 222 b. - nie pamiętam, która to wersja biblioteki, więc ją dołączam.

Kertoip
Dołączone pliki
File Type: zip DGDecode.zip (96.0 KB, 17 oglądane)
__________________
Nie mam ust, a muszę krzyczeć!
Kertoip jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.04.2005, 20:15   #51
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 15.03.2005
Posty: 18
profs w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zainstalowalem na nowo AviSyntha i poki co ladnie wszystko smiga.Mam nadzieje ze sie nie skaszani.
profs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO