Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 03.10.2004, 10:45   #16
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Miałem dziś trochę czasu , więc to sprawdziłem.
Oczywiście RB 0.56 chodzi u mnie bez problemów (sprawdzone !)
Udało mi się jednak uzyskać taki kom błędu jak u Ciebie.



Ale żeby zobaczyć taki komunikat musiałem ustawić jak niżej



Co oczywiście jest błędnym ustawieniem, bo korzystasz z CCE SP a nie BASIC

Pewnie było sporo takich pomyłek (chyba wiadomo dla czego ) bo teraz to wygląda tak :



Więc dalej podpisuję się przed stwierdzeniem Skorpiona że "nie była to wina RB"

Ale najważniejsze że już wszystko chodzi jak trzeba
i masz rację, faktycznie jak miałem ustawione Basic to wywala ten błąd

Cały czas mnie coś nurtuje wcześniej robiłem programem DVD2DVDr ale program ma wadę nie mogę przerwać cyklu tylko trzeba jechać ciągiem 12 godzin, ale jak jest z jakością fimu czy ReBuilder dają tą samą jakość co DVD2DVDr czy robiłeś takie testy.
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.10.2004, 21:40   #17
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
i masz rację, faktycznie jak miałem ustawione Basic to wywala ten błąd

Cały czas mnie coś nurtuje wcześniej robiłem programem DVD2DVDr ale program ma wadę nie mogę przerwać cyklu tylko trzeba jechać ciągiem 12 godzin, ale jak jest z jakością fimu czy ReBuilder dają tą samą jakość co DVD2DVDr czy robiłeś takie testy.
DVD2DVDr u mnie nie pójdzie ( FAT-32 bo mam WIN 98 ).
Więc prób nie robiłem, zresztą oba te programy korzystają z CCE więc jakość powinna być taka sama.
RB ma faktycznie niezwykle pożyteczną możliwość przerwania praktycznie w dowolnym momencie enkodowania i wznowienia tego procesu.
Fakt, ogromnie ułatwia to życie bo za dwie nocki można obrobić w zasadzie każdy film , a w dzień masz komputer do dyspozycji ! To wielka zaleta, i dlatego z niego korzystam. 8 )
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.10.2004, 11:42   #18
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
DVD2DVDr u mnie nie pójdzie ( FAT-32 bo mam WIN 98 ).
Więc prób nie robiłem, zresztą oba te programy korzystają z CCE więc jakość powinna być taka sama.
RB ma faktycznie niezwykle pożyteczną możliwość przerwania praktycznie w dowolnym momencie enkodowania i wznowienia tego procesu.
Fakt, ogromnie ułatwia to życie bo za dwie nocki można obrobić w zasadzie każdy film , a w dzień masz komputer do dyspozycji ! To wielka zaleta, i dlatego z niego korzystam. 8 )
Tak jakość dokładnie ta sama wczoraj zrobiłem DVD2DVDr i nie wykryłem różnicy, ale cholera porażka z ReBuilder mogłem pierw obejżeć cały film z RW ale brak czasu, chapter 2 i 15 na Star Wars się skopał cały dokładnie chapter idzie skokami czy miałeś taki błąd kiedy (oczywiście to nie wina płyty na RW to samo)
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.10.2004, 21:30   #19
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
Tak jakość dokładnie ta sama wczoraj zrobiłem DVD2DVDr i nie wykryłem różnicy, ale cholera porażka z ReBuilder mogłem pierw obejżeć cały film z RW ale brak czasu, chapter 2 i 15 na Star Wars się skopał cały dokładnie chapter idzie skokami czy miałeś taki błąd kiedy (oczywiście to nie wina płyty na RW to samo)
SW robiłem bez problemów, sprawdzałeś ten film na dysku ? po przerobieniu RB ?

Może coś miałeś w tle np. jakiś antyvir lub coś takiego ?
Ja zawsze wszystkie takie wyłączam.

Takiego problemu z RB jescze nie miałem , a zrobiłem już sporo ( sam Perl Harbor chyba 12 razy dla testów )
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2004, 17:26   #20
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
SW robiłem bez problemów, sprawdzałeś ten film na dysku ? po przerobieniu RB ?

Może coś miałeś w tle np. jakiś antyvir lub coś takiego ?
Ja zawsze wszystkie takie wyłączam.

Takiego problemu z RB jescze nie miałem , a zrobiłem już sporo ( sam Perl Harbor chyba 12 razy dla testów )
To chyba mam pecha a naprawdę nie jestem w tym zielony też zrobiłem sporo filmów ale oczywiście innymi programami głównie DVD2DVDr.
a tu wczoraj znów problem nic nie zmieniałem w ustawieniach Star Wars episode IV i V poszło ale episode VI wywala błąd niby firm zmienił format jak by zrobił tym formatem to by ładnie ten film wyglądał
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
DVD Rebuilder problem-zmiana-rozmiarucapture_10062004_175107.jpg  
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2004, 21:37   #21
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
To chyba mam pecha a naprawdę nie jestem w tym zielony też zrobiłem sporo filmów ale oczywiście innymi programami głównie DVD2DVDr.
a tu wczoraj znów problem nic nie zmieniałem w ustawieniach Star Wars episode IV i V poszło ale episode VI wywala błąd niby firm zmienił format jak by zrobił tym formatem to by ładnie ten film wyglądał
Ja Trylogię SW robiłem CCE 2.67.00.10 , może coś Ci to da ?

Coś mi się obiło o uszy że niektóre filmy "nielubią" pewnych wersji CCE ,
pamiętam że były jakieś problemy z którąś częścią Star Trek, ale już dokładnie niepamiętam.

Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 05.10.2004 o godz. 21:41
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2004, 22:27   #22
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Ja Trylogię SW robiłem CCE 2.67.00.10 , może coś Ci to da ?

Coś mi się obiło o uszy że niektóre filmy "nielubią" pewnych wersji CCE ,
pamiętam że były jakieś problemy z którąś częścią Star Trek, ale już dokładnie niepamiętam.
No tak ale DVD2DVDr sobie z tym filmem poradził bez problemu tym samym CCE, ale zaraz spróbuje wersjami od CCE 2.67.... w górę.
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2004, 22:50   #23
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
No tak ale DVD2DVDr sobie z tym filmem poradził bez problemu tym samym CCE, ale zaraz spróbuje wersjami od CCE 2.67.... w górę.
Napisałem nieprecyzyjnie
Chodziło mi o duet RB + CCE.
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2004, 10:28   #24
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@KC42:
ten komunikt sugeruje błąd w skrypcie AVS. Spróbuj podejrzeć ten skrypt (odtworzyć go np w MPC) i porównać z innymi.

Dopisane:
Jeszcze jedna uwaga. Jeśli zmieniasz jakieś ustawienia w DVD RB bezpieczniej będzie jak powtórzysz całą operację od początku (Prepare, Encode, Reauthor). Krok pierwszy z innymi ustawieniami niż krok drugi może się zemścić na etapie trzecim itp itd.
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.

Ostatnio zmieniany przez ideJ : 06.10.2004 o godz. 10:30
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2004, 11:28   #25
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
@KC42:
ten komunikt sugeruje błąd w skrypcie AVS. Spróbuj podejrzeć ten skrypt (odtworzyć go np w MPC) i porównać z innymi.

Dopisane:
Jeszcze jedna uwaga. Jeśli zmieniasz jakieś ustawienia w DVD RB bezpieczniej będzie jak powtórzysz całą operację od początku (Prepare, Encode, Reauthor). Krok pierwszy z innymi ustawieniami niż krok drugi może się zemścić na etapie trzecim itp itd.
Pomogła inna wersja CCE wtedy robiłem na 2.66 a na 2.67 poszło cuda na kiju
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2004, 11:30   #26
Wymiatacz
 
Data rejestracji: 13.12.2003
Posty: 661
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Ja Trylogię SW robiłem CCE 2.67.00.10 , może coś Ci to da ?

Coś mi się obiło o uszy że niektóre filmy "nielubią" pewnych wersji CCE ,
pamiętam że były jakieś problemy z którąś częścią Star Trek, ale już dokładnie niepamiętam.
No i miałeś rację na 2.67 poszło, komputery zawsze mnie zadziwiały .
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.10.2004, 23:25   #27
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
No i miałeś rację na 2.67 poszło, komputery zawsze mnie zadziwiały .
Mnie też zawsze zadziwiały ale chyba mnie lubią przy tak skąpej wiedzy !
począwszy od ZX_80 ! na tym napisałem swój pierwszy program !
I zadziwiłem się , bo działał !
(choć pisałem w zeszycie bo nie miałem dostępu do takiego cudeńka)

Z kompami już dawno nauczyłem się że nia należy zbytnio analizować
ale brać na logikę i improwizować !

Kompy są bliższe ludzi niż myślimy ! Bo w końcu kto soft pisze ?

Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 07.10.2004 o godz. 21:39
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2004, 07:21   #28
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.09.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 17
prof_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Kurcze a ja mam ten sam problem mimo iz mam ustawione tak jak wy. Czy wina moze byc sciezka do dekoderow? W wersji 0.64a mam podac sciezke do Path to Decoder oraz Path to DECOMB.DLL

Skad mam wziasc te pliki bo moze to one sa odpowiedzialne za ten komunikat?
prof_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2004, 12:48   #29
I'd like to be a
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika ideJ
 
Data rejestracji: 10.07.2003
Lokalizacja: Łódź
Posty: 1,181
ideJ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
DECOMB.DLL może być przydatny jeśli usuwasz przeplot. W pozostałych przypadkach możesz sobie darować.
Path to Decoder powinno wskazywać na DGDecode.dll (do pobrania np z www.doom9.org jako dgmpgdec1012a) Jeśli nie chcesz korzystać DGDecode to powinieneś mieć zainstalowany w systemie plugin do avisyntha o nazwie mpeg2dec (to jest starsza wersja dgmpgdec1012a)
__________________
Jedi Knight from Tau'ri
Proud Lantians' descendant.
ideJ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.11.2004, 19:08   #30
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 27.09.2004
Lokalizacja: Białystok
Posty: 17
prof_ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Znalazlem te pliki ale jednak wciaz nie dziala. Wyskakuje ten sam komunikat co dla KC42.

Zakladam ze to prawdopodobnie wina CCE. Mam wersje 2.67.00.27. Ale inne patrzylem i tez nie dzialalo. Zmienialem rowniez tak jak poradzil Czolgista i rowniez nic z tego. Patrzylem inne wersje ReBuildera (mimo ze to i tak nic nie ma do rzeczy) to rowniez nie dzialalo. Caly czas wyskakuje .. is not ECL for CCE-SP.
prof_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:44.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO