![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
![]()
Witam.
Mam nagrywarke LiteOn 451 i problem z nagrywaniem x4 sam proces przebiega OK, tylko wkurza mnie jak ciągle opóżnia sie bufor i musze nagrywać x2 żeby palil ciągłym stgrumieniem. Proszę o pomoc bo sam już nie wiem od czego to zależy. Mam Athlon 2,5GHz, HDD 120 Baracuda 8Mb Cache, 512Ram i WinXP. A i każdy z napędów mam na osobnej taśmie. Pale Nero 6.3.0.3 prosze o pomoc co mam źle skonfigurowane. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
DMA? Sterowniki do płyty?
Kiedy ostatni raz defragmentowałeś dysk? (tylko nie tym windowsowym czymś a jakimś porządnym programem). Spróbuj jeszcze wypalać DVD Decrypterem (robiąc wcześniej iso przy pomocy ImgTool'a).
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
W Windowsie mam ustawione dla HD (UDMA 5), a nagrywarka na (UDMA 2). Sterowniki do płyty mam VIAHyperion4in1451v. Dysku jeszcez defregmentowałem od około 5 miesiecy bo w sumie nie ma na to czasu. Filmy zrzucam DVDShrink 3.1.6 i wypalam Nero z tym ze te Nero cos duzo mocy procesora mi bierze jakies 95%. A ten problem z buforem tez wystepuje mi jak wypalam zwykle CDR, tzn jak dam wiecej niz wypalanie x16 to znow brakuje tego buforu, poprostu tak jakby dysk nie dawal rady odczytywac danych. Proszę o pomoc. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.10.2003
![]() |
Skoro masz tak duże obciążenie procesora to sprawdź czy w tle nie pracuje jakiś program. Może przeszkadza jakiś anty wirus?
Powodzenia |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Nowy na forum
![]() |
![]() Cytat:
Co proponujecie jeszcze by można było pokombinować, bo jak mam palić płytki x2 to porażka. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
ja mam wylaczonego nortonka i lol i tak dziala a mam procek 400 MHz i nie placze
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 28.03.2004
![]() |
jak nagrywasz x12 to co sie dziwisz?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Zmienić antywirusa? Albo poprawnie go skonfigurować? W najgorszym wypadku wypiąć komputer z sieci na czas nagrywania i wyłączyć antywirusa. Po 5 miesiącach bez defragmentacji to tam jest niezła kaszka
![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Toshiba... :>
Data rejestracji: 27.02.2004
![]() |
no antywir zzera duzo zasobpw ale nie powiesz mi ze jak go wylaczys na 20 min to ci sie wgra 4325987432593274 wirosow nagole dajmy spokoj !!!!!!! tez dostaje samp z wirusami w mailach i nie nazekam bo odd razu je kasuje...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Nowy na forum
![]() |
![]()
Witam, dzis przeinstalowałem WinXP na nowiusieńki i nic nie instalowałem poza driverami do płyty i karty graficznej oraz dzwiękowej, no i NERO 6.3.0.3 oczywiscie.
I dalej ten sam problem wszystko smiga, tylko jak dam na LiteON 451 nagrywanie x4 to cały czas spada bufor w nagrywarce. Jak wypalam x2 to wszystko jest OK. Proszę o pomoc jeśli ktoś miał podobne problemy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
Nasuwaja mi sie 2 rzeczy. W Nero mozna chyba zwiekszyc bufor RAM i sprobowac (nie mam akurat Nero pod reka, ale chyba gdzies to sie ustawia). Druga to moze byc jakis problem z tasma (moze zamienic tasmy miejscami). Pomijam juz ustawienie DMA itp.
A jeszcze cos. Ktos gdzies pisal ze mial jakies problemy z nagrywarka i plyta Via. Zainstalowal nowsze sterowniki i poszlo (Bios tez mozna byloby zaktualizowac). Trzeba probowac... |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.01.2004
![]() |
Cytat:
Ale zauwazylem opcje w nero przy wyplanaiu "Do a virus check before burning" (u mnie wylaczona) - zdaje sie ze skanuje pliki ale nie wiem czy przed wypaleniem czy w locie. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |