![]() |
Przypominam sobie moje walki z buforowaniem.Jednego razu,kiedy bufor opróżniał
się co chwilę,przyczyną okazał się napęd wirtualny(daemon tools).Kiedy go wyłączyłem przed nagrywaniem problem zniknął.Pozdrawiam JK |
Cytat:
sprawdź programikiem aspichk.exe ( rozpakuje się ze sterami ASPI do katalogu x:\adaptec\aspi) wersję jaką masz. jeżeli mniejsza jak 4.71 i 4.6 to ładuj aspiinst.exe , następnie reboot i powodzenia. Ile giga wolnego hmm? może coś poradzimy: spróbuj przenieść plik wymiany na inną partycję temp nero też umieść na innym dysku zakładam że masz drugi dysk ( ewentualnie partycję ). Jeżeli nie to dla CD potrzeba 600-1000MB wolnego a dla DVD 5GB. Pozdrawiam Elektronik |
Cytat:
Jak oddinstalowac starsza wersje ASPI i zainstalowac najnowsza wersje ASPI z cdrinfo.pl ? Co do 80MB to wiem ze jest malo, ale coz...... Ile GB miesjca wolnego jest optymalne dla part. syst.? |
Cytat:
|
Cytat:
W dziale pliki CDRINFO na pewno znajdziesz ASPI, inna rzecz to to że 80MB wolnej przestrzeni na partycji sytstemowej to trochę za mało :nie: . Pozdrawiam Elektronik |
jak nagrywasz x12 to co sie dziwisz?
|
Cytat:
|
ASPI sciagniesz z tej stronki...
dobrze ze masz UDMA !!! 80 MB na syst... partycji troche malo ;\ |
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam |
Cytat:
Nie pamiętam czy pisałeś czy masz włączone UDMA w kontrolerze, czasami sterowniki domyslnie je wyłączają. Taśma 80 żyłowa nie powinna przeszkadzać, tyle że ustaw na drugim kanale kontrolera DVDRW na master tak jak już tu pisano i sprawdź konfiga bez CDRW. Zyczę powodzenia. Pozdro Elektronik |
Cytat:
|
i jak wie ktoś może o co tu chodzi ?
|
Cytat:
Chyba ze zancie jakies inne lepsze. |
Na tej konfiguracji powinno śmigać bez problemu, masz procesor amd, czy instalowałeś sterowniki do płyty, winzgroza rozpoznaje większość urządzeń ale sterowniki dostarczone z systemem są często takie żeby działało i w zasadzie nic więcej, nie mówiąc o optymalizacji.
|
Cytat:
1. Opiecie tego CD-RW 2. Podpiecie DVD-RW na 2gi kanal (master) na tasmie 80 zyl. ale nadal bez CD-RW. No chyba ze to juz bylo przerabiane. Zauwazylem ze czasami CD-Ry sa grymasne jezeli chodzi o IDE. A jumperki poustawiane sa na Master czy moze Cable Select ? (Gdziesz czytalem ze przy CS moga byc jakies problemy). |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:36. |