![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 04.10.2002
![]() |
z DVD na VCD (ac3)
szukałem po forum i nie wiem czy mi nie wpadło w oko czy nie zrozumiałem za dobrze i dalej mam "lukę" w wiedzy
![]() Potrafię już zgrać z DVD ![]() do tego (ostatnio) wykorzystałem DVD descryptor. [Gdzieś tam podobno jest połączenie paru plików video ale do tego dojde sobi później] Mam piękne pliczki niestety do VCD muszę zmienić kodek video na mpeg1. Wg mnie świetnie to robi "tmpgen plus" (czy coś w tym stylu). Niestety o ile rewelacyjnie sobie radzi z video o tyle pomimo przyjęcia ścieżki audio w ac3 przerzuca ją w jakiś tam mpeg layer (ma ograniczony do 3 wybór kodeka audio). Może ktoś zna jakieś pluginy do tego "tmpegen" aby generował na wyjści plik *.mpg z audio w ac3 ?? Dodam że zależy mi na jakości zarówno dzwięku jak i obrazu w związku z czym film nagrany na dwóch czy trzech krążkach CD nie stanowi dla mnie problemu (no może nie na 5 ![]() Ps. dodam jeszcze że zalezy mi na jak najmniejszej ![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|