Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.07.2005, 18:41   #1
george1970
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.02.2005
george1970 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
DVD-Video

Witam!
Mam pewien problem od dłuższego czasu, nie mogę nic nagrać w formacie dvd aby móc później odtwarzać na stacjonarnym. Na VCD wszystko gra.
Mam LITE-ON DVDRW SOHW-1653S, win2000.
Nagrywałem na róznych programach NERO,PRO SHOW, MEMORIES ON TV itp., (chodzi mi przede wszystkim o pokaz zdjęć)
Gdy po wypaleniu wkładam do stacjonarnego (philips) tylko kręci w kółko...
Może chodzi o jakieś sterowniki, bo pamiętam przy włożeniu nagrywarki DVD (wcześniej miałem nagrywarkę CD) system pytał o instalacje bądź pozostawienie jakichś sterowników, ale teraz juz nie pamiętam...
Próbowałem też nagrywać na różnych płytkach , ale mam jedną nagraną na TDK DVD-R i chodzi bezbłędnie na stacjonarnym, wię to musi być przyczyna ze strony kompa...(tak przynajmniej czuję)
Proszę o pomoc.
Z góry wielkie dzięki, pozdrówka dla wszystkich!!!
george1970 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.07.2005, 20:01   #2
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Zapodaj najnowszy bios do nagrywarki, jako nośników uzywaj płyt dobrej jakości - Verby, TDK i najlepiej plusów.
A Twój Philips, jakie płyty obsługuje?
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 20:16   #3
Fooby
Bywalec

Data rejestracji: 20.11.2003
Fooby w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez george1970
Witam!
Mam pewien problem od dłuższego czasu, nie mogę nic nagrać w formacie dvd aby móc później odtwarzać na stacjonarnym. Na VCD wszystko gra.
Mam LITE-ON DVDRW SOHW-1653S, win2000.
Nagrywałem na róznych programach NERO,PRO SHOW, MEMORIES ON TV itp., (chodzi mi przede wszystkim o pokaz zdjęć)
Gdy po wypaleniu wkładam do stacjonarnego (philips) tylko kręci w kółko...
Może chodzi o jakieś sterowniki, bo pamiętam przy włożeniu nagrywarki DVD (wcześniej miałem nagrywarkę CD) system pytał o instalacje bądź pozostawienie jakichś sterowników, ale teraz juz nie pamiętam...
Próbowałem też nagrywać na różnych płytkach , ale mam jedną nagraną na TDK DVD-R i chodzi bezbłędnie na stacjonarnym, wię to musi być przyczyna ze strony kompa...(tak przynajmniej czuję)
Proszę o pomoc.
Z góry wielkie dzięki, pozdrówka dla wszystkich!!!

Pierwsza sprawa : Litony są ogólnie niepolecanymi nagrywarkami, druga odtwarzacze stacionarne Philipsa są bardzo wymagajacymi sprzętami.
1.Nagrywaj, za radą poprzednika na płytkach Verbatim, TDK lub Sony na DVD Plus
2.Predkość nagrywania 2,4 lub 4
3.Z programów polecam CloneDvd2 lu Nero
4.Najwazniejsze: upewnij sie ze napewno nagrywasz pliki zgodne z formatem Dvd-Video

Miałem podobny problem, kupiłem LG kazda płytka "chodzi" w Philipie.
pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez Fooby : 25.07.2005 o godz. 20:19
Fooby jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2005, 20:55   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jeśli Philipsy są bardzo wymagające to znaczy, że ja widziałem inne niż kolega @Fooby.

ja mam mało wymagające LG, ale to co u mnie się tnie na Philipsie znajomego chodzi równo.

widziałem również kilka używanych sztuk, przywiezionych z Niemiec i sprawdzaliśmy je płytą testowaną na terakocie przez 2 letnie dziecko.

na większości przechodził najgorszy moment z zacinaniem, ale jednak. (najlepsze jest, że Ronin znajomego czyta płytkę bez najmniejszego zająknięcia a u mnie ta płyta nie startuje)

co do tematu - jeśli pliki są niezgodne z formatem DVD to Nero to powie.

możliwości są dwie - albo siada nagrywarka, albo stacjonarka

więc po pierwsze trzeba te płyty sprawdzić, najlepiej inną nagrywarką i programem testującym typu KProbe np.

jeśli będzie ok to padł Philips i już nie daje rady z nagrywanymi płytami.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.07.2005, 16:32   #5
george1970
Nowy na forum

Data rejestracji: 26.02.2005
george1970 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Już zmieniłem najnowszego bios, jeszcze musze potestowac, nie wiem czy to cos pomogło, ale wielkie dzieki
george1970 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.07.2005, 16:36   #6
zick
.................

Data rejestracji: 15.10.2004
zick zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
stacjonarne philipsy są ponoć do doopy
laser jakiś gówniany czy coś w tym stylu
Stary 14.08.2005, 13:56   #7
Miho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.01.2004
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Fooby
Pierwsza sprawa : Litony są ogólnie niepolecanymi nagrywarkami, druga odtwarzacze stacionarne Philipsa są bardzo wymagajacymi sprzętami.
1.Nagrywaj, za radą poprzednika na płytkach Verbatim, TDK lub Sony na DVD Plus
2.Predkość nagrywania 2,4 lub 4
3.Z programów polecam CloneDvd2 lu Nero
4.Najwazniejsze: upewnij sie ze napewno nagrywasz pliki zgodne z formatem Dvd-Video

Miałem podobny problem, kupiłem LG kazda płytka "chodzi" w Philipie.
pozdrawiam
Wstep-zgadzam się
Pkt.1-zgadzam się
Pkt2 -totalna brednia.Sto razy na tym forum udowodniono że mniejsza predkość to tylko wieksza ilość błedów i jesli płytka jest certyfikowana x8 to tak należy ja palić.W skrócie -idąc tą drogą myslenia palmy płytki x1-na pewno polepszy nam sie obraz Jak na razie nikt nie znalazł uzasadnienia dla wypalania płytek z mniejsza predkoscia niz są dedykowane.Jesli sie myle to prosze o link
napisz dokładniej czy nie chce czytać tylko filmów czy zdjęć-botak za bardzo to z Twojwj wypowiedzi nic nie wynika.Czy sa problemy z Plusami,czy z Minusami.Jak sprawa wyglada na innych stacjonarkach-sprawdz u kolegów
Pkt.4.Jęsli stacjonarka nie jest najnowsza to prawdopodobnie nie odcztuje JPG-nie napisałeś nic na ten temat.napisz jak o co robiłeś ten pokaz zdjeć.Proponuje robić t o w kompilacji zgodnej z DVD-czyli np.Nero Vision.
Miho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: