Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 14, średnio 3.86. Tryby wyświetlania
Stary 22.02.2004, 01:25   #1
margel
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.02.2004
margel w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Co mam zrobic Dvd2Dvd-r 1.8.1 nie znajduje okna cce i wyskakuje jakis blad chyba 80 czy 8x.
margel jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.02.2004, 15:33   #2
fido2001
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 24.04.2002
fido2001 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witajcie po dluzszej przerwie...
Troche czasu minelo odkad ostatni raz cos produkowalem, i widze duuuze zmiany, i to pod wzgledem softu jak i nowych userow na forum

Korzystajac z okazji chcialbym prosic o wyjasnienie pewnych niewiadomych, mysle ze jest tu troche osob ktore sidza w temacie caly czas i trzymajac reke na pulsie wiedza to i owo; a wiec :

1. W nowej wersji 1.8.1 pojawila sie opcja w zakladce SETTINGS - Add PreCommand "SubtitleOff" - co to jest i z czym to sie je ??

2. Czy opcja Authoringu dziala w koncu poprawnie, czy dalej lepiej laczyc pliki w IfoEDIT recznie oraz jak sie sprawuje CrreateISO, uzywacie tego, czy klasycznie wypalacie pliki ?

3. Widnieje opcja IgnoreCSS, czy znowu program potrafi RIPowac z oryginalnego, zabezp. DVD, czy jednak trzeba wczesniej to zrobic na innym sofcie ?

4. TO jest chyba najbardziej interesujace mnie zagadnienie, zauwazylem mianowicie ze DVD2DVD-R zaczal korzystac z AviSynth w wersji2.5.x i uzywa Mpeg2Dec3.dll, co wg Was daje uzywanie tego duetu, czy zwieksza predkosc/jakosc ?? Czy zeby korzystac z dobrodziejstw plynaczych z nowych wtyczek ( Avisynth + Mpeg2dec3 ) musze zainstalowac ktoras z nowszych wersji CCE, czy uzywajac nadal 2.50 moge osiagnac pozadane rezultaty ?? Jezeli weszla w mode ktoras nowsza wersja CCE to ktora radzicie ??

5. Luminance level ?? Po co dodali ta opcje, myslalem ze jedymym slusznym zakresem jest 16-235, czy cos sie zmienilo ?

Szczegonie prosze o wypowiedzenie sie Weteranow Jabby i Cobry, oraz innych znawcow tematu w szczegolnosci sledzacych zmiany na forum doom9

Pozdrawiam,
Rafał.
Stary 22.02.2004, 20:18   #3
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Niestety przy ostatnim filmie użyłem wcześniejszej wersji DVD2DVDR, w sumie było to już dość dawno temu (1,5-2 miesięcy), kiedy jeszcze nie było 1.8.1 .
Mogę powiedzieć ,ze authoringu dokonał sam program i plik ISO też zrobił - aczkolwiek potem wypalałem z VOBów. Używałem MPEGDEC.dll . Rippuję nadal DVDDecrypterem i na razie tego nie zmieniam.

Pozdrawiam

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.02.2004, 00:22   #4
rds
Nowy na forum

rds w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Dopiero stawiam pierwsze kroki w tym temacie, jedank dzieki instrukcji udalo mi sie nagrac film , ( ile radosci bylo ehhh :-) ) Ale jedna zecz mi sie nie podoba. PO nagraniu wszystko jest super, ale mam takie niebieskie okienko z napisem Cinema Encoder. Czy jest jakas szansa aby tego okienka nie bylo ?
Fajniej by bylo bez niebieskiego okienka :-)
Bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam //// Hanka

Ostatnio zmieniany przez rds : 23.02.2004 o godz. 04:35
rds jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2004, 01:13   #5
K.G.
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.02.2004
K.G. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez rds
Witam.
Dopiero stawiam pierwsze kroki w tym temacie, jedank dzieki instrukcji udalo mi sie nagrac film , ( ile radosci bylo ehhh :-) ) Ale jedna zecz mi sie nie podoba. PO nagraniu wszystko jest super, ale mam takie niebieskie okienko z napisem Cinema Encoder. Czy jest jakas szansa aby tego okienka nie bylo ?
Fajniej by bylo bez niebieskiego okienka :-)
Bardzo prosze o pomoc.
Pozdrawiam //// Hanka
Oczywiście, że jest - masz CCE w wersji Demo , która daje okienko, musisz kupić lub "zorganizować" sobie wersję Full - okienka już nie będzie.
K.G. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2004, 01:32   #6
rds
Nowy na forum

rds w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dziekuje za instrukcje.
Zgodnie z nia tak uczynilam i wszystko juz jest ladnie :-)
Dziekuje i pozdrawiam
rds jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.02.2004, 09:39   #7
K.G.
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.02.2004
K.G. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Fajnie, że wszystko działa - choć myślałem, że to tylko ja siedzę czasami po nocach.
Pozdrowionka
K.G.
K.G. jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: