Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ranking: Ranking dyskusji: głosów 14, średnio 3.86. Tryby wyświetlania
Stary 04.03.2004, 00:44   #1
LameNT
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.10.2003
LameNT w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak jak Miho,z tym że ripp Decrypterem. DVD2DVD-R 1.8.0+CCE2.66.01.07.Próbowałem innymi wersjami ale dopiero ten zestaw "odpalił"."H.Potter" pl 5 passe
według instrukcji z pierwszej strony(i następnych) wyszedł całkiem przyzwoicie(super)18.32 godziny na celku 1200+256ddr,wyłączone wszystko co się da w xppro.I nie "ptaszkuję" Ignore CSS[I]
LameNT jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.03.2004, 08:08   #2
Metal_Azo
Bywalec

Data rejestracji: 08.12.2003
Metal_Azo w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki za info.
Dziś powalczę.
Wczoraj wieczorkiem walczyłem ale zmieniłem tylko CCE na wersję CCE 2.67.
I tez było Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch w Setting. Gdy go odptaszkowałem było to samo co w moim poście powyżej.
Dziś zamienię jeszcze DVD2DVD-R na wersję 1.8.0 lub 1.8.1. I zobaczymy co z tego wyjdzie.
Z tego co piszecie to ripujecie płytkę na HDD innym programem (Decrypter lub Smart Ripper) a nie DVD2DVD-R ?

Odezwę sie wieczorkiem.
Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz.
Azo

Ostatnio zmieniany przez Metal_Azo : 04.03.2004 o godz. 08:12
Metal_Azo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2004, 10:04   #3
Czarli12
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.10.2003
Czarli12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja mam inną metodę ripowania. Korzystam z DVDShrink-a. Korzystając z funkcji re-author ripuję sam film wyrzucając od razu nipotrzebne ścieżki dźwiękowe i napisy (oczywiście bez kompresji). A dalej to już tylko DVD2DVD-R v1.8.1 który pięknie doprowadzi cały proces do końca.
Czarli12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2004, 17:30   #4
Miho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.01.2004
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Metal_Azo
Dzięki za info.
Dziś powalczę.
Wczoraj wieczorkiem walczyłem ale zmieniłem tylko CCE na wersję CCE 2.67.
I tez było Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch w Setting. Gdy go odptaszkowałem było to samo co w moim poście powyżej.
Dziś zamienię jeszcze DVD2DVD-R na wersję 1.8.0 lub 1.8.1. I zobaczymy co z tego wyjdzie.
Z tego co piszecie to ripujecie płytkę na HDD innym programem (Decrypter lub Smart Ripper) a nie DVD2DVD-R ?

Odezwę sie wieczorkiem.
Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz.
Azo
Oczywiście - to podstawa.Od tego powinieneś zacząć>sugestia ze zmiana wersji CCE to taka druga deska ratunkowa.Ale z tego to pisze Ci na logu program to chodzi o zripowanie płyty na HDD,ponieważ sygnalizuje Ci błedy w odczytaniu klucza CSS(Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch )
Miho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2004, 08:58   #5
Metal_Azo
Bywalec

Cytat:
Napisany przez Miho
Oczywiście - to podstawa.Od tego powinieneś zacząć>sugestia ze zmiana wersji CCE to taka druga deska ratunkowa.Ale z tego to pisze Ci na logu program to chodzi o zripowanie płyty na HDD,ponieważ sygnalizuje Ci błedy w odczytaniu klucza CSS(Does not found a valid key (bez ptaszkowania Ignore CSS / No Keysearch )
Witam ponownie.
Po wielu godzinach w sobotę i niedzieę wreszcie się udało. Film z 7 G przerobiłem na 4,7 - czyli to co chciałem. Dzieki wszystkim za rady. No ale nie jest tak jak bym chciał.
Otóż robiłem to z koncertem Metaliki 2 DVD. Kilka wersji dźwiękowych. Napisy mnie nie interesowały. Po wielu godzinach otrzymałem wynik na hdd.
Zgrałem na płytkę DVD-r i się okazało że nie mam menu.
Czyżby DVD2DVD-R nie zgrywał menu ?
Proszę o jakąś radę
Z góry dzięki za info.
Stary 08.03.2004, 13:37   #6
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
DVD2DVDR nie zgrywa menu. To program. ktorego podstawą działania jest opcja ONLY MOVIE. Czyli sam film, wybrane ścieżki audio, wybrane napisy.

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2004, 15:03   #7
Metal_Azo
Bywalec

Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
DVD2DVDR nie zgrywa menu. To program. ktorego podstawą działania jest opcja ONLY MOVIE. Czyli sam film, wybrane ścieżki audio, wybrane napisy.

Jabba
Dzięki Jabba. Tak też myślałem. Ale kto pyta nie błądzi.
A może powiesz jak to robić aby było menu.
Stary 09.03.2004, 01:58   #8
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Metal_Azo
Dzięki Jabba. Tak też myślałem. Ale kto pyta nie błądzi.
A może powiesz jak to robić aby było menu.
W DVD2DVDR nie da się. Pozostaje Instant Copy 8 albo jakaś ręczna obróbka według instrukcji z Doom9. Ja tam menu nie potrzebuję, wolę sam film.

Jabba

SITH LORD
Stary 07.06.2004, 11:24   #9
ewasik
Bywalec

Data rejestracji: 25.11.2003
ewasik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt

Jabba
Więc jak przelaczac w stacjonarnym odtwarzaczu jezyk albo napisy jesli zostawilam 2 sciezki audio?Jesli chce audio inne niz domyslne?Dzis po raz pierwszy uzylam tego programu, wspomne ze trwalo to 5 godz. a ja nie spie od 3 nad ranem.
ewasik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.06.2004, 12:24   #10
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Cytat:
Napisany przez ewasik
Więc jak przelaczac w stacjonarnym odtwarzaczu jezyk albo napisy jesli zostawilam 2 sciezki audio?Jesli chce audio inne niz domyslne?Dzis po raz pierwszy uzylam tego programu, wspomne ze trwalo to 5 godz. a ja nie spie od 3 nad ranem.
Na sen polecam ziółka, na przykład Melissal.

W stacjonarnym odtwarzaczu bardzo łatwo przełączyć napisy i ściezki audio. W moim Pioneerze 444 wystarczy ,ze jak ruszy film , wcisnę klawisz Audio i widze na TV jaka ścieżka audio jest w tej chwili a naciskając go po raz drugi, zmieniam na inną. Podobnie z napisami (klawisz subtitles). Poza tym można w menu odtwarzacza ustawić domyślne napisy (PL) i domyślne audio (ENG).
Program DVD2DVDR umożliwia ustawienie przed pracą w sekcji Input/Output domyślnych napisów i domyślnej ścieżki audio (wystarczy "zaptaszkować").
Niemożliwe aby Twój odtwarzacz nie miał opcji wyboru ścieżki audio i napisów (jesli nie ma, to jest denny). Niemniej na ustawione w DVD2DVDR domyślne napisy i audio reagować powinien.

Jabba

P.S. to może czasem potrwać dłużej niż 5 godzin....jak dasz 7 passes a komp nie jest za szybki...

SITH LORD
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: