![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 20.09.2004
![]() |
Witam po dłuższej nieobecności
![]() Kolego Czołgista, o ile pamiętam, jesteś/byłem jednym z nielicznych którzy wytrwale kompresują w 10 przebiegach (pass) - Ja również to czynię od 2-3 lat. Mam w związku z tym kilka pytań: 1. Czy miałeś (lub ktoś z innych użytkowników tegoż forum) okazję porównać "zrobiony" film w 5,10 i oryginale przy wyświetlaniu na dużym ekranie (czyt. projektor) ? Jeśli tak, to proszę o małą opinię. Nadmieniam tylko, iż na TV 32 nie jestem w stanie odróżnić 10 pass a oryginał DVD. 2. Z jakiego korzystasz algorytmu, przy procesorze XXX ? Ja ostatnio zmieniłem algorytm na 32-bit MMX SSE2 przy INTELu P4 2,4 HT i niestety są niespodzianki (potrafi w połowie (nocnej zmiany ![]() 10 przebiegów (pass) przy configuracji: INTEL P4 2,4 GHz HT, 512 MB (dobrych pamięci w DUALu 2-5-2-2), Szybki dysk SATA IBM/HITACHI to 10-12 godz. pracy (czyt. nocki ![]() ![]() Ogólnie z efektu jestem bardzo zadowolony, jak na możliwości DVD. Tylko te 10 godz ![]() A jak u pozostałych entuzjastów przebiegów to wygląda ![]() P.s. Czy ktoś zauważył znaczące zmiany przy zastosowaniu dwóch szybkich dysków w RAID lub SCSI podczas pracy CCE ?? Pozdrawiam Pixeel Witam ponownie.. Właśnie zakończyłem kilka testów (nigdy nie mam na to czasu), w których "bawiłem" się konfiguracją, by muc wyciągnąć co się da ze sprzętu i CCE. Jak wspomniałem w poprzedniej wypowiedzi, mój config to: Intel P4 2,4 GHz HT (800MHz) ABIT IS7-E (i865) 2x256 mb (DDR 400) pracujących w dualu 2-5-2-2 2 szybkie dyski SATA2 Do testów wykorzystałem film DVD "Pan i Władca", oraz soft w postaci znanych nam narzędzi DVD2DVD-R 1.8.1 i CCE 2.67 Konkluzja: Po przeprowadzonych testach, stało się oczywistym, że podkręcenie procesora z 2,4@3,0 podniosło osiągi przy encodowaniu ok. 10 minut na 1 przebiegu (zyskałem 100minut). Jednak nie rozumiem, dlaczego zmiany algorytmów iDCT nie mają wpływu., np. 32-bit MMX a 32-bit MMX SSE2 - nie podziewałem się wielkich różnic, ale zmiany algorytmów nie wykazały żadnych zmian. W związku z tym mam pytania: 1. Czy u Was zmiany algorytmów coś pomogły ? 2. Czy wyższa wersja CCE coś pomoże (np. 2.70) ? 3. Czy w ogóle warto przesiąść się z 2.67 na 2.70 ? - zaznaczam, że z 2.67 nie mam absolutnie żadnych problemów, a rezultaty jak na możliwości DVD są warte "zabawy". Pozdrawiam i życzę miłego weekendu Pixeel Ostatnio zmieniany przez Reetou : 03.06.2006 o godz. 22:37 |
![]() |
![]() |
|
|