![]() |
pisząc "rippuje" nie miałem oczywiście na myśli tylko kopiowania na HDD ale też zdejmowanie zabezpieczeń CSS, RPC itd...
|
Cytat:
Jabba |
bo ver. 1.50 już chyba nie rippuje płyt DVD w związku z nagonką na producentów tego typu programów w EU. trzeba najpierw zrippować płyte na HDD innym programem...
|
Ciekawa rzecz. Mimo iż mam zrippowane VOBy na HDD, to DVD2DVDR 1.50 i tak przeprowadza Rip Process "przelatując" kolejne VOBy. Czy to tylko analiza VOBów czy też jest jeszcze głupi i "rippuje" ponownie płytę, mimo ,że ją ma na dysku ?
Ile najwięcej przebiegów zadaliście CCE ? Ja dałem dla LOTRa 7 passes. 12 godzin to trwało ;) Pozdrawiam Jabba |
sorry ale może znasz odpowiedź?;)
|
chyba ci się wątki pomyliły ;) - ten jest o DVD2DVD-R
|
Panowie coś mi się porobiło z DVD2one.
Do tej pory przetwarzał film w około 10 minut wykorzystując 100% mocy procesora (ATHLON 2000+XP). Po zmianie procesora na ATHLON 2500+XP i uaktualnieniu BIOSu (płyta GIGABYTE GA7-VAXP) teraz obciążenie procesora nie przekracza 15% i czas pracy DVD2one wydłużył się do pół godziny. Co to jest ? Po co ja ten procek zmieniałem? GrzesiekP |
Może jeszcze w kwestii wyjasnienia dla tych którzy nie widzą różnicy pomiędzi DVD2One i DVD2DVD ta instrukcja dotyczy tylko filmów które nie mieszczą sie na płycie jednowarstwowej :).
Pozdrawiam Fafer |
jeszcze jedno.
po przeleceniu prezez dvd2avi, wyskakuje blad. stanolem przy huffyuv.dll, wystarczy tylko wrzucic do tego katalogu?? czy czeba cos jeszcze robic??(moze przez neigo ten blad mi wyskakuje) ps. sory za bledy, spieszy mi sie Czy przerobienie jak trwa 24GODZINY to jest to normalne?? |
Mam pytanie czy pierwszy proces zrzucanie filmu na twardy trwa okolo 2- 3 godziny??
iDCT, który będzie najlepsze dla mojego atlona 1.2 |
Otóż to.
|
Cytat:
|
Cytat:
CCE opiera się na faktycznym procesie rekompresji, dokonuje re-encodingu na całej wartości bitrate video. Natomiast 'engine' DVD2One czegoś podobnego wogóle nie wykonuje, tutaj zachodzi tzw. transcoding - gdzie tylko obcinane są wyższe partie bitrate, bez wcześniejszej analizy materiału, bez względu czy akurat dana klatka powinna posiadać conajmniej taką czy inną wartość bitrate. Oczywiście analiza i obliczenia zabierają sporo czasu - na tym właśnie oszczędza DVD2One. Inną kwestią jest natomiast to, czy taki transcoding jest rzeczywiście wystarczający dla zachowania dobrej jakości filmu. Nie da się ukryć, że różnice między CCE a DVD2One są widoczne właściwie tylko przy zatrzymanym obrazie, porównując identyczne klatki na ekranie monitora. Na TV (do 32cali) naprawdę trudno to zauważyć. |
dzieki, jestem oświecony w temacie DVD2one i pomimo opisywanej długiej listy wad pozostaję przy nim
juz nie dyletant;) |
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:23. |