![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2002
![]() |
dvd2svcd - jak obniżyć napisy?
Jak w dvd2svcd "obniżyć" napisy aby były wyświetlane nie na filmie tylko na czarnej ramce? Chyba trzeba coś dopisać a skrypcie .avs
dvd2svcd d2sroba cce
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 21.10.2002
![]() |
W skrypcie Avisynth musisz zmienic pozycje powinno wygladac tak (pokazane na moim przykladzie)
LoadPlugin("F:\PROGRA~1\DVD2SVCD\AVISYN~1.5PL\Mpeg 2dec\MPEG2D~1.DLL") AVISource("G:\P2PWEL~1\BITTOR~2\BITTOR~2\TREMOR~1. AVI",audio=false) ConvertToYUY2() BicubicResize(480,360,0.0,0.6) AddBorders(0,60,0,60) LoadPlugin("f:\VSFilter.dll") TextSub("f:\tremors24.ssa") tutaj dajesz wielkosc 12 lub 14 z tym ze musisz zmniejszyc wielkosc czcionki nie jak jest w moim przykladzie (24) lecz wybierasz w programie SubRip wielkosc 12 lub 14, musisz sam ocenic jaka wielkosc jest dla ciebie najlepsza |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
wystraczy że otworzysz plik ssa izmienisz tą wartość którą zaznaczyłem ona decyduje o płożeniu wyświetlanych napisów od dolenej krawędzi!!!
![]() |
#4 |
Forumator
![]() |
hmmmm!!! ja tak robie i wszystko gra!!!
![]() |
#5 |
Wyjadacz ;)
![]() |
zrobilem wedlug twojego przykladu i napisy nie leza na borderach lecz sa na filmie dopiero po zmianie skryptu Avisynth jest inaczej
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Forumator
![]() |
no tak w skrypcie obowiązkowo musi być :
BicubicResize(480,360,0.0,0.6) AddBorders(0,60,0,60) z tym że zmieniając tą liczbe co zaznaczyłem możemy dodatkowo regulować odległością od dolnej krawędzi, bo jeśli okaże sie że @jimbeam ma Telewizor panoramiczny i napisy będą mu się przycinać na dole ![]()
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
tutaj masz racje z regulacja napisow od dolnej krawedzi, przy TV panoramicznym moga byc przyciete to fakt, ja praktycznie w 90% napisy mam na filmie i nie przeszkadzaja mi w ogladaniu kilka razy dalem na borderach ale tylko w wyjatkowych wypadkach.Kazdy ma wolny wybor gdzie chce umiescic napisy przeciez mamy "demokracje"
Ostatnio zmieniany przez grzes07 : 20.06.2004 o godz. 15:30 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.02.2002
![]() |
przetestowałem przez weekend - będzie ok. Wielkie dzięki
![]() |
|
|