![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Napisy jednak inaczej - help !
Witam!
Na poczatku moze dodam, ze szukalem, szukalem i jeszcze raz szukalem na forum, jednak nie wazne jakie slowa kluczowe wklepywalem to nie znalazlem pelnej odpowiedzi na moje pytanie. Zawsze cos nie pasowalo, albo ja nie potrafilem wyciagnac z tego odpowiednich wnioskow. Jesli bylo, to sora ![]() Teraz do rzeczy. Mam film 911 In Plane Site. Zawartosc katalogu: VIDEO_TS.BUP VIDEO_TS.IFO VIDEO_TS.VOB VTS_01_0.BUP VTS_01_0.IFO VTS_01_1.VOB VTS_01_2.VOB VTS_01_3.VOB VTS_01_4.VOB - standard. Wszystko z tym filmem jest ok, jednak nie ma w nim polskich napisow. Poprawka. Film ma tylko angielska sciezke dzwiekowa i zadnych napisow. Chcialbym do niego dodac napisy. Kombinowalem juz tak, ze wyciagam wszystkie dodatki, film, tla menu i dziwieki i sobie odtwarzam calosc w dvd maestro. W sumie nie jest to taki wielki problem, a plytka bedzie bardzo zblizona do oryginalu. Tu pojawil mi sie jednak wielki problem. Nie wiem jak wyciagnac z tego pliku poszczegolne elementy sqadowe. W vobedicie mozna to zrobic. Dzwiek dobrze sie wyciaga, ale za to film juz nie. Film jest "pomieszany" z dodatkami (wszystko razem a nie w osobnych plikach), filmik ktory jest "tlem" w menu jest super, z czym w jednym pliku m2v jest menu glowne i menu dodatkow. Nie mam pojecia juz jak to zrobic :/ Sciagnolem chyba wszystkie dostepne programy z doom9 oraz z cdrinfo i kombinowalem. Nie uzyskalem niestety pozadanych efektow :/ Juz mi rece opadaja. HELP Prosze o pomoc. Dla tych ktorym sie nie chce czytac calych moich wypocin streszczenie: 1. Wyciagniecie osobno "tla" z menu 2. Wyciagniecie samego filmu 3. Wyciagniecie osobno dodatkow Prosze, jak ktos z was nie ma kompletnie bladego pojecia jak to mozna by bylo zrobic niech nawet nie pisze (zauwazylem ze trafiaja sie ludzie, ktorzy pisza tylko aby pisac i czesto wprowadzaja w blad). Jesli rozwiazanie tego problemu znajduje sie juz gdzies w tej skladnicy wiedzy, to sorki za "duplikat" tematu ![]() Z gory dzieki za pomoc! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Na temat dodawnia napisów możesz przeczytać na tym forum w wielu miejscach.
Poza forum: www.cobraverde.net dvdrhelp.prv.pl rebels.plukwa.net/DVD Co do zmiany menu to zerknij na post dotyczący MenuEdit'a. Program co prawda nie pierwszej świeżości ale pozwoli na załatwienie sprawy.
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Widzisz ... nie do konca o to chodzi. Znam te stronki i raczej nie bardzo pasuja do mojego problemu. Opieralem sie na artykulach zamieszczanych na tam i uzyskalem ten efekt ktory jak napisalem jest deko niepozadany :/
Moze to co chce zrobic jest wogole niemozliwe ? ![]() moze dodam jeszcze raz ... chce rozebrac cala plytke dvd na czesci skladowe i poskladac ja po swojemu ![]() Ostatnio zmieniany przez jaTUs : 28.09.2004 o godz. 21:34 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
co to znaczy pomieszany ?? po demuxie odpalam jakis pliczek z filmem (np. video_ts_01_4.m2v) jest tam koncowka filmu i zaraz leca polaczone ze soba bonusy ... moze gdybym to pociol, to zostaje dalej problem tego filmu w menu. odpalajac go jednym odtwarzaczem leci filmik z menu glownego i zaczyna sie zaraz z menu bonusow. Nie wiem tylko z jakiego powodu w dvdmaestro mozna zobaczyc tylko pierwsze 30 sek (tyle ile trwa czesc z filmikiem menu glownego) a reszty jakby wogole nie bylo :/
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
O ile pamiętam to w moim opisie nie ma nawet słowa o VobEdit'e (demux jest robiony przez DVD Decryptera kontorolowanego przez DoItFast4U).
Generalnie podejrzewam, że popełniasz jakiś prosty błąd ale.... Istnieje cień szansy, że masz płytkę na której menu jest zrobione jako Button-Over-Video i funkcjonuje jako część filmu (tak są zrobione dodatki do Gdzie jest Nemo?). Dość mało prawdopodobne ale możliwe. Szkoda, że nie podałeś rozmiarów plików łatwiej by było to zweryfikować. Z tego co widzę to menu (o ile jest zrobione normalnie) może być tylko w VIDEO_TS.VOB. Proponowałbym odpalić Vobratora i dokładnie obejrzeć poszczególne VOB-IDy (zerknij do artykułów o poznawaniu DVD w dziale DVD) we wszystkich plikach VOB. Daj znać co z tego wyszło będziemy radzić dalej ^_^ Tak mi się właśnie przypomniało: kolega miał kiedyś taki głupi przypadek, że po złożeniu płytki z powrotem do kupy okazało się, że ma przebitki video z innych VOBów (znajdujących się na tym dysku). Mniej więcej tydzień później dysk samoistnie odmówił współpracy....
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Dzieki wszystkim za pomoc. Wasze wypowiedzi w miejszym czy wiekszym stopniu rzucily jakies nowe swiatlo na moj problem. Dodam ze mi sie udalo i to przy pomocy niewielu narzedzi
![]() ![]() Voborator wyciagnol mi jeszcze raz wszystkie strumienie wideo, to co bylo "posklejane" pociolem sobie w adobe premiere, wyciagnolem sobie audio przy pomocy dvd audo extractora, subpicture pod menu zrobilem sobie w adobe photoshop, menu przerobilem (trzeba bylo jakos dodac wybor polskiego menu) przy pomocy adobe premiere, wszystko ladnie posklejalem w dvd maestro i gotowe. co ciekawe to najwiecej czasu zeszlo mi z retuszem napisow w dvd maestro (musialem je poprzesowac w niektorych miejscach, bo nachodzily np. na podpisy z programow telewizyjnych). Plytka prakrycznie nie rozni sie teraz od oryginalu, nie liczac tego ze w menu jest nowa opcja, dodano napisy, film jakims cudem jest mniejszy o jakies 200 mb ![]() ![]() VIDEO_TS.BUP VIDEO_TS.IFO VIDEO_TS.VOB VTS_01_0.BUP VTS_01_0.IFO VTS_01_0.VOB VTS_01_1.VOB VTS_02_0.BUP VTS_02_0.IFO VTS_02_0.VOB VTS_02_1.VOB VTS_02_2.VOB VTS_02_3.VOB VTS_03_0.BUP VTS_03_0.IFO VTS_03_0.VOB VTS_03_1.VOB VTS_04_0.BUP VTS_04_0.IFO VTS_04_0.VOB VTS_04_1.VOB VTS_05_0.BUP VTS_05_0.IFO VTS_05_0.VOB VTS_05_1.VOB VTS_06_0.BUP VTS_06_0.IFO VTS_06_0.VOB VTS_06_1.VOB VTS_07_0.BUP VTS_07_0.IFO VTS_07_0.VOB VTS_07_1.VOB Przebic z innych vobow nie mam, tak wiec moze dysk nie odmowi mi wspolpracy ![]() Jeszcze raz wielkie dzieki za pomoc ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|