Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 11.11.2004, 00:14   #1
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez ideJ
Skrajne przypadki w sensie tytułów? Pojęcia nie mam.
Kopiując tylko część zawartości płytki naruszasz wewnętrzną spójność tych danych. Prawdopodobnie korzystając z trybu IFO takich naruszeń będzie mniej (może wcale) bo w ten sposób idziesz śladem logiki nawigacji płytki.
Zrzucając tylko 'main movie' tak jak zaproponował dolas masz wyrwane z kontekstu pliki. Można je oczywiście zrekompresować ale raczej 'ręcznie' niż przy użyciu narzędzi typu DIF4U, DVD RB.
Niestety nie śledzę w tej chwili tak pilnie Doom9. O ile pamiętam to DVD RB miało kłopoty z Star Wars. Wynikały one jednak z tego, że część wydań jest multiangle (początkowe napisy filmu są przetłumaczone i w zależności od wyboru ścieżki dźwiękowej puszczana jest odpowiednia wersja językowa tych napisów).
No ja myślałem że że poczynania kolegi Dolasa i moje (IFO) to to samo. :\

Co do Star Wars to kopie z RB "rwą" się na większości odtwarzaczy, aż miło !
Zwłaszcza na początkowych napisach . Oczywiście na "starych" RB.
Poprawienie tego błędu zlikwidowało u mnie "drobne przycięcia" przy odtwarzaniu innych filmów na moim Pionku 444. Co ciekawe sprawdzałem SW przerabiane RB <0.64 na innych odtwarzaczach, u mnie się tyko przycina dzwięk + delikatnie obraz , na Philipsach tragedia , na Pionerze 5xx idzie bez zająknięcia, to samo Yamacha xxx.
W kompie mam Pioneer 107 i podczas odtwarzania pod Power DVD są delikatne przycięcia (SW napisy pocz.) a odtwarzając AllPlayer zero przycięć !

EDIT : Ale pokręciłem ! za dużo piwa ! Z Power DVD i ALLplayer jest u mnie na odwrót!

No ale to już historia !.

Dzięki za wyjaśnienia !

Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 12.11.2004 o godz. 23:58
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.11.2004, 12:21   #2
dolas
Bywalec

Data rejestracji: 09.06.2004
dolas w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Panowie czy te przycięcia występują przy kompresji całej trylogii SW czy tylko jakiejść jej części. Pytam bo właśnie będę robił kopie bezpieczeństwa całej trylogii SW i nie wiem który program wybrać RB czy DVD2DVD, wolał bym Rb bo napewno zapodam 10 pass.

Moje wcześniejsze problemy wynikały z uszkodzonego CCE teraz jest wszystko OK.
Dzieki za pomoc.
dolas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2004, 12:23   #3
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez dolas
Panowie czy te przycięcia występują przy kompresji całej trylogii SW czy tylko jakiejść jej części. Pytam bo właśnie będę robił kopie bezpieczeństwa całej trylogii SW i nie wiem który program wybrać RB czy DVD2DVD, wolał bym Rb bo napewno zapodam 10 pass.

Moje wcześniejsze problemy wynikały z uszkodzonego CCE teraz jest wszystko OK.
Dzieki za pomoc.
U mnie takie coś raz było jak robiłem RB, ale przy DVD2DVD-r było OK i tym zrobiłem całą trylogię SW
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: