![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.12.2004
![]() |
Ja do kopiowania uzywam Shrinka - maly programik o przyjemnej szacie a potrafiacy wiele.Glowna zaleta to prostota ,czytelnosc , szybkosc dzialania , sporo opcji,zapis na dysk twardy juz skompresowanego filmu i mozliwosc automatycznego wypalania przez Nero. Jezeli posiadamy dvd-rom i nagrywarke dvd to wystarczy wprowadzic orginalny film i czysta plyte i po 1 minucie,ktora potrzebuje Shrink na analize filmu, mozemy usunac nie interesujaca nas zawartosc -najlepiej zbedne audio w innych jezykach. Program automatycznie dobiera kompresje tak aby zmiescic film na 1 plytce dvd oczywiscie po uprzedniej konfiguracji. Czas kompresji to ok. 40 minut+ automatyczne wypalanie przez Nero ok. 15 minut to daje nam calkowity czas ok. 1 godziny . Wazne uwagi jest to ze czas ktory poswiecam to ok. 2 minut a reszta to Shrink. Na ok. 100 plyt ktore zrobilem tylko z dwoma nie poradzil sobie Shrink, mysle ze to program wart uwagi ze wzgledu na swoja prostote ,osiagane wyniki no i co rowniez jest wazne ze jest darmowy. Moja opinia jest oparta oczywiscie na probach z innymi programami a wlasciwie chyba ze wszystkimi . Kazdy ma wady i to nie male ...wiec wrocilem do Shrinka ktory ma ich najmniej a zalet ma wiele.... w oczekiwaniu na naprawde dobry program ,ktory nie nadchodzi.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
-
Programik ma jedną wade nie można zostawić menu płyty a tak wszystko z nim ok ja sie bawie nim juz dwa lata i jestem zadowolony zeby zostawić menu to wrzucam materiał obrobiony shrikiem do instant copy menu zostaje dodatki usunięte i jest cool
Ostatnio zmieniany przez ikar39 : 08.01.2005 o godz. 10:32 |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 18.12.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Ja osobiscie wszystkie dodatki zostawiam a usuwam zbedne audio. Czesto dodatki sa rownie interesujace jak sam film. Ujawniaja nam jak powstal film, pozwalaja poznac tworcow i samych aktorow a rowniez czesto ciekawostki , sztuczki techniczne i wiele innych. Dla mnie dodatki sa rownie wazne jak sam film wiec nie mam problemu tego typu a plytka jest rowniez bardziej interesujaca.
Mam do was jedno pytanie : czy warto uaktualniac firmware nagrywarki dvd ? Ja mam LG GSA 4120 B z orginalnym firmware A 102 i jestem zadowolony z niej . Poprzednio uzywalem nagrywarki Pioneer 106 . Uzywalem w cudzyslowie bo dawala strasznie duzo problemow zeby po kilku miesiacach dzialania tez w cudzyslowie wyzionac ducha jezeli go w ogole miala.
![]() |
#6 |
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie zgadzam sie, ale to moja subiektywna opinia... Moge sie pomeczyc, ale jakosc ma byc perfekt. Dla tego wybralem CCE!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
-
Takiej jakości nie otrzymamy nigdy jak orginał mówie o całej płycie przecierz płyta jest o połowe mniejsza czyli nie ma szans trzeba poczekać aż nośniki dvd-9 z tanieją wtedy się poszaleje
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Czekanie na nosniki dvd-9 ciagle sie wydluza tzn.mam na mysli przystepna cene, ktora wg. mnie nie powinna przekroczyc 2 euro czyli ok. 8 zlotych. Cena wyzsza od podanej jest dla nas klientow nieoplacalna tym bardziej ze juz sie mowi o wejsciu na rynek w tym roku nowych nagrywarek i co za tym idzie i nosnikow ,ktorych pojemnosc ma wynosic od 25 GB i dochodzic ma 200 GB . Czy dvd-9 oczekiwane tak dlugo jest juz antykiem ?
A wracajac do kopiowania filmow ostatnio robilem proby z clone dvd+any dvd - sa to 2 programiki tez warte polecenia . Any dvd w czasie realnym usowa zabezpieczenia a clone dvd pozwala nam na wybor zawartosci z dysku orginalnego rowniez usuniecie dodatkow przy zachowaniu menu.
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 21.11.2004
![]() |
A moze ktos napisac jak sie ten program obsługuje. Bo prubuje sobie przegrac film i mi nie wychodzi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Dzis robilem dokladne proby z ostatnimi wersjami clone dvd + any dvd , owszem program calkiem niezly ale po zrobieniu tego samego filmu z clone dvd i shrinkiem to ten ostatni jest duzo lepszy . Porownalem jakosc kopii i okazuje sie ze shrink jest duzo lepszy od clone , ktory to ma sklonnosci do sniezenia nawet bez kompresji !!!!! Shrink -jesli tylko nie przesadza sie z kompresja, daje czysto krystaliczny obraz.
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 | |
Bywalec
Data rejestracji: 21.11.2004
![]() |
Cytat:
Chodzi mi o program DVD shrink !!! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
Witajcie
Mam pytanie odnośnie DVDShrinka? Otóż,mam versje 3.2.15 tego programu ale nie zawsze mam dostepne możliwości ustawienia funkcji (smooth , sharpnes ..) poprostu są niewidoczne niemoge kliknąc i "odchaczyć" tego "ptaszka",zarówno jeśli hodzi o filmy orginalne jaki już zrobione kopie. Oco jakby hodzi i co można z tym fantem zrobić?? Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
Cytat:
![]() pozdrawiam, |
|
![]() |
![]() |