Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 20.01.2005, 13:52   #16
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.01.2005
Posty: 10
ptaszek1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ikar39
Programik ma jedną wade nie można zostawić menu płyty a tak wszystko z nim ok ja sie bawie nim juz dwa lata i jestem zadowolony zeby zostawić menu to wrzucam materiał obrobiony shrikiem do instant copy menu zostaje dodatki usunięte i jest cool
a w jakis posób wstawc materiał obrobiony tak zebby instant copy go rozpoznał ? u mnie niebardzo chce to działac a nieukrywea ze na menu mi zalezy bardzo ! czy jest ktos w sanie mo podpowiedziec ?
ptaszek1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 31.01.2005, 14:25   #17
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam pytanko.
Chce wywalic reklamy z filmu z gazety. Uzywam do tego Shrinka. Biore Re-author. Przerzucam sobie cale menu i film i biore backup, czy to jest okay?

Pozdrawiam
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2005, 18:44   #18
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,517
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Ja bym raczej uzyl CloneDVD - wybierasz druga opcje od gory i odznaczasz sciezke z reklama - powinno byc OK!
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 31.01.2005, 22:35   #19
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ale tam jest tylko jedna sciezka.. I w tym wlasnie problem..

Pozdrawiam
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 14:52   #20
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Uzyj DVDRemake lub
IfoEdit + VOBRator lub
PGCEdit.
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 15:04   #21
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Uzylem DVDReMake, ale po ukryciu plikow i wyeksportowaniu ich spowrotem jak chce otworzyc w w DVDShrinku lub zrobic obraz za pomoca CloneDVD to mi blad wywala..
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 15:50   #22
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kriskej
(...) Porownalem jakosc kopii i okazuje sie ze shrink jest duzo lepszy od clone , ktory to ma sklonnosci do sniezenia nawet bez kompresji !!!!! Shrink -jesli tylko nie przesadza sie z kompresja, daje czysto krystaliczny obraz.
Rozumiem ze sobie zartujesz nie?? Zartujesz z tym textem "ma sklonnosci do sniezenia nawet bez kompresji !!!!!" Jak moze sie cos zmienic jesli nie bylo poddawane zadnej modyfikacji ani transkodingowi

Cytat:
Napisany przez Robs
Uzyj DVDRemake(...)
Robs powiedz mi prosze bo czesto po wyeksportowaniu materialu, ktory byl wczesniej poddany obrobce (usuniecie warningow, reklam etc) przy pomocy Remake, takowy film otwarty w WinDVD or PowerDVD nieprawidlowo wyswietla menu. Tzn niektore elementy menu sa nieaktywne (choc lapka je chwyta to nie da sie ich otworzyc... np wejsc do konkretnego rozdzialu w filmie etc)

//jesli gdzies cos o tym bylo pisane to sorka za zamieszanie... ale chyba mi sie nie udalo znalezc
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 19:23   #23
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,553
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez artoor
Robs powiedz mi prosze bo czesto po wyeksportowaniu materialu, ktory byl wczesniej poddany obrobce (usuniecie warningow, reklam etc) przy pomocy Remake, takowy film otwarty w WinDVD or PowerDVD nieprawidlowo wyswietla menu. Tzn niektore elementy menu sa nieaktywne (choc lapka je chwyta to nie da sie ich otworzyc... np wejsc do konkretnego rozdzialu w filmie etc)
Po pierwsze używaj wersji DVD Remake 2.5.4 i niższych. Po drugie przy wywalaniu rzeczy za jego pomocą stosuj raczej opcję Hide a nie Delete. Poza tym pominięcie odtwarzania reklam można też uzyskać modyfikując odpowiednio Pre commands. I ostatnie: trzeba uważać co się usuwa/ukrywa
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 19:30   #24
Yoda
CDRinfo VIP
 
Avatar użytkownika Robs
 
Data rejestracji: 01.06.2003
Lokalizacja: Dagobah
Posty: 2,040
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Reetou
Po pierwsze używaj wersji DVD Remake 2.5.4 i niższych. Po drugie przy wywalaniu rzeczy za jego pomocą stosuj raczej opcję Hide a nie Delete. Poza tym pominięcie odtwarzania reklam można też uzyskać modyfikując odpowiednio Pre commands. I ostatnie: trzeba uważać co się usuwa/ukrywa
Otóż to 8 )
__________________
pozdrawiam Robs
Robs jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 19:52   #25
Forumator
 
Avatar użytkownika artoor
 
Data rejestracji: 21.11.2001
Lokalizacja: Częstochowa
Posty: 719
artoor zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Thumbs up

@Reetou
@Robs

no to widze juz co bylo zle - przede wszystkim wersja (2.6.2)...zatem musze sie troche cofnac A co do opcji hide/delete - to zawsze dawalem hide Gdzies mi sie bezpieczniejsza wydawala Opcji Pre commands nigdy nie uzywalem, zatem skoro proponujecie (z Robsem) to najwyzszy czas zaczac sie stosowac do wskazowek Serdeczne dzieki za informacje!
__________________
"Jeśli uczysz się od innych, ale sam nie pomyślisz - to najczystsze oszołomstwo;
Jeśli myślisz, ale nie uczysz się od innych - to może być dla Ciebie wręcz niebezpieczne."

/ Konfucjusz /
artoor jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 23:37   #26
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Okay. Wszystko fajnie mi dziala.. Ale mam pytanie. Po przerobieniu DVDReMake powstaje mi cos jak katalog VIDEO_TS. Chce zrobic Shrinkiem z tego ISO (chyba, ze polecacie cos lepszego). Co zaznaczyc w Shrinku, zeby miec jak najlepsza jakosc?

Pozdrawiam
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 23:40   #27
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wahszawa
Posty: 38,494
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Crasher
Okay. Wszystko fajnie mi dziala.. Ale mam pytanie. Po przerobieniu DVDReMake powstaje mi cos jak katalog VIDEO_TS. Chce zrobic Shrinkiem z tego ISO (chyba, ze polecacie cos lepszego). Co zaznaczyc w Shrinku, zeby miec jak najlepsza jakosc?

Pozdrawiam
nie Shrink tylko Nero ustawić nagrywanie na Image Recorder DVD

tak ustawić:
Dołączone obrazki
File Type: png taaak.PNG (22.5 KB, 294 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez ed hunter : 02.02.2005 o godz. 23:53
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 00:36   #28
AMD User
 
Avatar użytkownika Crasher
 
Data rejestracji: 19.01.2005
Lokalizacja: Gryfino
Posty: 246
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No tak, wypalam czym innym, ale chodzilo mi o ustawienia do obrazu.. Dzieki
Crasher jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 01:38   #29
User nad userami :)
 
Avatar użytkownika mesztica
 
Data rejestracji: 09.01.2004
Lokalizacja: Łagów Lubuski
Posty: 119
mesztica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X.666
Nie zgadzam sie, ale to moja subiektywna opinia... Moge sie pomeczyc, ale jakosc ma byc perfekt. Dla tego wybralem CCE!

Nie zgadzam sie )
Uwazam ,ze Shrink32 daje nieporownywalnie lepsa jakosc w filmach powyzej 3h Powrot Krola zrobiony CCE (2 sciezki dzwiekowe) nie nadaje sie do ogladania... zrobiony Shrinkiem 32 (podkreslam, ze ver3.2) + menu i 2 sciezki dzwiekowe wyglada moze nie rewelacyjnie ale o niebo lepiej niz CCE Szkoda, ze nie zostawilem probki tego filmu w CCE to bym zamiescil klatki do porownania...
To nie jest jedyny przypadek. Co prawda Lsnienie (4h19min) zrobilem CCE ale tylko dlatefo, ze Shrink ma ograniczenie dolne co do jakosci i nie chcialo sie zmiescic na DVDR nawet przy minimum... a DVD2DVD-R + CCE akceptuje kazdy bitrae jaki sie mu poda

Co do CloneDVD to mialem okazje go dzisiaj przetestowac. Zrobilem Shrinkiem Krola Artura, odpowiednio wiekszego o dodatki, ktore potem mozna wywalic latwo wlasnie w CloneDVD. Przy okazji wyprobowalem mozliwosci enkodingu tego programu i jakosc wyszla mniej wiecej taka jak na Shrinku 2.0 bez analizy na ok 50% Uzylem wersji CloneDVD 3.0 i musze przyznac, ze perfekcyjnie usowa dodatki... poza tym jest nic nie wart

Ale to moja subiektywna opinia

Pozdrawiam Majkel
__________________
XP-M2500+@2710Mhz & Hynix512DualDDR460 & 120GB+160GBSATA & Plextor712A & DVDLiteON & BenqEW162i
mesztica jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 01:40   #30
User nad userami :)
 
Avatar użytkownika mesztica
 
Data rejestracji: 09.01.2004
Lokalizacja: Łagów Lubuski
Posty: 119
mesztica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Crasher
Okay. Wszystko fajnie mi dziala.. Ale mam pytanie. Po przerobieniu DVDReMake powstaje mi cos jak katalog VIDEO_TS. Chce zrobic Shrinkiem z tego ISO (chyba, ze polecacie cos lepszego). Co zaznaczyc w Shrinku, zeby miec jak najlepsza jakosc?

Pozdrawiam
Acha, z moich testow (Troja, Powrot Krola, Terminator 2) wynika, ze najlepiej wybrac maximum Sharpness (ale Sharp tez jest dobry). Smoothness tak rozmywa obraz, ze szkoda gadac... nie wiem nawet po co jest ta opcja
__________________
XP-M2500+@2710Mhz & Hynix512DualDDR460 & 120GB+160GBSATA & Plextor712A & DVDLiteON & BenqEW162i
mesztica jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:40.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO