Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.09.2008, 15:30   #46
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 29.02.2004
Posty: 3
darksar_85 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
To może ja wrócę do tego punktu 7. Po odpaleniu DVDSubEdit i zrobieniu wszystkiego tak jak jest w poradniku powstała nowa mapa bitowa dla obrazu 4:3. Czy w moim przypadku należało zrobić jeszcze dodatkowe 3 plansze dla 4:3, 16:9, PS i LB?
Chodzi o to, że jak przełączyłem na tryb 16:9 plansza, którą już wcześniej wyedytowałem dla 4:3 przechodzi w tryb panoramiczny. Nie muszę nic ponownie exportwać do BMP, gdyż ona sama zmienia się w zależności od trybu, który wybieram. Czy to nie jest dziwne? Po prostu nie rozumiem w jaki sposób mam dodać nowe plansze, gdyż za każdym razem mam do czynienia z jedną i tą samą mapą bitowa, którą już wcześniej wyedytowałem.
darksar_85 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.09.2008, 17:13   #47
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,548
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ale to świadczy tylko o tym, że tak został zrobiony oryginalny authoring i nie ma co go poprawiać. Nie zmieniamy tu konceptu twórców , tylko dopasowujemy go do naszych potrzeb.
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.12.2008, 21:37   #48
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 02.12.2005
Lokalizacja: Gliwice
Posty: 139
laycik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ma takie pytanko: czasami podczas podmiany/dodawania jakiegos podswietlenia przycisku przy probie wlaczenia tego menu na stacjonarce menu nie dziala tak jak powinno. zazwyczaj jest tak ze np podmieniam cos w menu audio, a pozniej przy ogladaniu gdy wybieram menu "audio" z glownego menu to nie nie przeskakuje mi bitmapa z tlem tylko same podswietlenia. wyglada to tak jakbym mial nalozone podswietlenia przyciskow na menu glownym. czasami zamiast takiego problemu poprostu pokazuje sie np polowa obrazy w tym podmeny albo czarny ekran. od razu mowie ze problem pojawia sie czasami, mniej wiecej w polowie folmow ktore edytowalem wlasnie tak sie robilo. nie wiem od czego to zalezy. uzywam DVDsubedit z bezposrednia sciezka do programu w ktorym obrabiam plansze. ma ktos jakis pomysl jak temu zapobiec?
laycik jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.12.2008, 08:04   #49
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,548
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Mówiłem, że czasami, jeśli zmodyfikowana bitmapa jest dużo większa (objętościowo) niż oryginalna, to brakuje dla niej miejsca i nie wchodzi. Jedyny wtedy sposób to rozłożenie całego menu i jego ponowny authoring w np. NuMenu4U.

Z tym, że miałem może ze 2-3 takie przypadki, a nie 50:50...
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.03.2011, 18:24   #50
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.03.2011
Posty: 8
rakord w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A co zrobic jesli DVD wogóle nie ma planszy wyboru wersji dźwieku czy napisów? Oryginalnie jest tylko jedna sciezka napisów i audio , jak znaleźć lub utworzyć komendy dla tych sciezek? Dodałem polskie sciezki audio i napisów i chce zrobic przyciski wyboru owych sciezek jak i oryginalnych.
rakord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.03.2011, 20:25   #51
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,548
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jak podmienić plansze i podświetlenia wiesz z tego wątku. Najprościej dostawić przycisk możesz w PGCEdit - z menu 'Menu' -> Show/edit menu buttons -> Edit -> Button -> New button. Dalej ustawiasz jego położenie na ekranie, sąsiednie przyciski.

Komendy... Cóż, komendy sprawa prosta, ustawienie danej ścieżki audio to zapisanie jej numeru w SPRM 1, ścieżka podpisów to SPRM 2. Możesz je zapisać bezpośrednio pod przyciskami, możesz też w post commands badać, który został przyciśnięty przycisk i odpowiednio ustawiać rejestry SPRM. Jak masz wątpliwości jak to zrobić, to podejrzyj w PGCEdit jakąś płytkę w której jest zmiana audio/podpisów.
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.03.2011, 21:02   #52
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.03.2011
Posty: 8
rakord w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Oblukam , dzięki za poradę
rakord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2011, 14:33   #53
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.03.2011
Posty: 8
rakord w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hm , mozesz mi na jakims przykładzie toto wytłumaczyć? Sorki bo pewnie dla ciebie to proscizna ale ja menu w DVD edytuje pierwszy raz w zyciu i to co czytam wPGCEdit w sekcji
SPRM to dla mnie kaszana straszna a koniecznie chciałbym dorobic te przyciski no i nauczyc sie czegos przy okazji , wyedytowałem jedna płytke gdzie jest menu napisów i audio dosc obszerne ale wpisy w SPRM to zupełnie cos innego jak to co widze edytując sam przycisk , pod przyciskiem tych danych jest sporo a tu tylko jakies dwa numerki , nie trybie o co chodzi kompletnie , moze na GG lub skype bysmy chwile pogadali jesli mozna oczywiscie cię prosic o to szybciej bym zrozumiał na pewno niz z opisu , piszesz :
"ustawienie danej ścieżki audio to zapisanie jej numeru w SPRM 1, ścieżka podpisów to SPRM 2" - OK , tylko jak to zapisać? mam tam juz po kilka wpisów juz niby , dalej:" ustawic rejestry " jak to zrobić? Czarna magia dla mnie , umiem dodać i zsynchronizować audio oraz napisy , podmieninc plansze menu , dodac przycisk do menu , ino nie umiem wprowadzić wartosci do tego przycisku zeby realizował konkretna akcje i dlatego mam taki problem pieroński
rakord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2011, 18:59   #54
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,548
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Na przykładzie? Mówiłem, żebyś zerknął do jakiejś innej płytki...

Pierwszy, łatwiejszy sposób, czyli podpięcie komend ustawiających rejestry sprm 1 i 2 bezpośrednio pod przyciski:

-2.jpg

czyli chcąc ustawić wybraną ścieżkę audio podpinasz pod przycisk komendę :

{SetSTN} Set audio stream = x, gdzie x jest numerem wybranej ścieżki dźwiękowej.
Dla napisów to samo, zapisujesz tylko sprm 2, czyli:
{SetSTN} Set sub-picture stream =x

Oczywiście nie można zapomnieć o przekazaniu dalej sterowanie, żeby nie stanęło Ci wszystko na tym menu. Na obrazku wyżej jest to realizowane przez komendę skoku do PGC 8, która realizowana jest po naciśnięciu przycisku. Skok w określone miejsce musisz dobrać odpowiednio do istniejącej nawigacji.

Troszkę bardziej skomplikowany authoring masz tu:

-1.jpg

pod każdy przycisk podpięta jest ta sama instrukcja, LinkTailPGC, która po naciśnięciu przycisku przekazuje sterowanie do post commands danego PGC, gdzie po kolei:
- do gprm(0) zapisywany jest numer naciśniętego przycisku (z rejestru sprm 8; nr przycisku to wielokrotność 1024, tak są numerowane przyciski, czyli kolejno 1024, 2048,....)
- zawartość gprm(0) jest dzielona przez 1024, by mieć numerki w kolejności 1, 2, ...
- dalej masz ciąg instrukcji warunkowych sprawdzających który został naciśnięty przycisk i jeśli ten, to wykonywane są instrukcje ustawiania strumieni.

Kliknij aby zobaczyć obrazek w większej rozdzielczości:

Nazwa: 1.jpg
Oglądań: 130
Rozmiar: 63.0 KB
ID: 56946
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2011, 19:51   #55
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.03.2011
Posty: 8
rakord w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nio i teraz to sie stało proste jak konstrukcja gwoździa , piekne dzięki kolego za pomoc i poswiecony czas mnie matołowi hehehe

Zrobiłem jak napisałes , wyedytowało komendy , wkleiłem i nic zero reakcji przycisków w menu Ręce mi opadają . A wpisy niby sa ok 1 ,i 2 sciezka audio , nic nie rozumiem.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 14.03.2011 o godz. 22:42 Powód: EDYTUJ NIE GRYZIE!!! To nie jest czat, tylko forum.
rakord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.03.2011, 21:25   #56
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,548
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zrób screeny, wklei ifos...
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.03.2011, 14:53   #57
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.03.2011
Posty: 8
rakord w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ustawiłem wreszcie to diabelstwo
rakord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2011, 15:17   #58
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.03.2011
Posty: 8
rakord w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Reetou , ja mam problem podobny ale jednak deczko inny. Tez nie moge podswietlic przycisków , w menu płyty jest tylko jedna plansza i tylko 4 tytuły epów do wyboru , to jedyne przyciski jakie tam wogóle są na tej planszy , chodzi o 5 sezon Atlantisa , nie ma zadnego menu wyboru napisów ani audio bo na płytach jest jedynie angielskie audio i napy , dodałem polskie audio i napisy , utworzyłem na tej planszy bo było miejsce na to nowe przyciski wyboru , Dżwiek : Angielski , Polski , Napisy: Angielskie , Polskie , zrobiłem nowe przyciski w PGCEdit i skopiowałem palete kolorów z przycisku od epa , moje przyciski są znacznie wieksze jak te z pod epów oryginalne , teraz tak , dodałem odwołania i wsio na kompie smiga dobrze ale na TV przyciski nie są podswietlone , te nowe oczywiscie , sposób z DVDSubEdit nie działa a na 7 Windzie 64bit nie moge odpalic DVDLab , w tym by to pewnie zrobił . jak dodac to diabelne podswietlenie? Pomóz proszę.
rakord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2011, 15:58   #59
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,548
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Wystaw gdzieś voba z tym menu z wszystkimi plikami ifo/bup i video_ts
Reetou jest online   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2011, 16:11   #60
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 12.03.2011
Posty: 8
rakord w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Prosze bardzo , we wszystkich 5 płytach jest identycznie jak w tej , po za tytułami epów oczywiscie

//rapidshare.com/files/459442569/Pliczki.rar

Link skrócony bo ni mam 10 postów ych , poczatek trza dopisać
rakord jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:24.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO