![]() |
i na czym ogladasz ten film po zrobieniu? ogladaj na tv!
|
A czym w ogóle przechwytujesz na dysk z kamery? Jaką kartą? Analog czy firewire? Jakaś tania czy profesjonalna? Czy jakość po przechwycie jest idealna?
|
Wypróbowałem wszystkie programy: Adobe Premiere ; Ulead VideoStudio ; Ulead Media Studio Pro 6.5 ; Ulead DVD... i na wszystkich jest tragiczna jakosc... wszystkie ustawienia pszeszukałem i pozmieniałem wszystko powinno byc idealene ale "du.." juz nie wiem co robic... ja chce tylko dobrą jakosc, chodz taką jak otrzymuje sie z kasety VHS. Jeszcze przetestuje VegasVideo5 ale nie moge go w zadnym sklepie znalesc ;) ehh. trzeba szukac. Jak ktoś cos wie... prosze o pomoc
|
a o jakie efekty ci chodzi???bo coś nie sprecyzowałeś !!!
chodzi ci o przejścia pomiędzy poszczególnymi sekwencjami ??? warto spróbować VegasVideo5(with MPG plugin) - wrzucasz do niego avi zgrany z kameryDV i zrobisz w nim naprawde wszystko :) - program ma możliwość kodowania do mpg1 i mpg2 (trwa to troche długo ale jakość jest Pierwsza Klasa)!!! właśnie przygotowuje wesele z DV na DVD i zrobiłem w tym programie Menu (ruchome) i FerstPlay - naprawde jakość godna podziwu .Mógłbym wysłać Ci to na pcztę ale niestety zajmuje to ok 200MB (a nie chce mi sie wysyłać tego cały dzień) naprawde polecam EDIT: aha programik ma możliwość przechwytywania z DV pozdro |
Cytat:
|
zgrywasz do avi dv z kamery, obrobka TU
a potem, jak to juz napisal Reetou, kompresja do mpeg2 i authoring |
Cytat:
|
Dzięki Kolego, ale z tych linków malutko sie dowiedziałem... ;( moze ktos wiecej pomóc???
jak robie potem efekty i menu przy pomocy "Ulead VideoStudio" trace na jakości :( Chce otrzymac jak najlepszą jakosc!! jak to zrobic?? pomocy |
Efekty; Menu; w filmie z kamery (mpeg)
:> Witam :>
Jak zrobic jakies przeróbki w filmie który zgrałem z kamery?? film zgrywałem "Ulead VideoStudio" a przerabiałem do do mpeg "TMPGEnc". i mam go obecnie w mpeg. :spoko: Chciałbym wstawic jakies efekty i menu. Jak to zrobić?? jakim programem zeby nie stracic na jakosci?? prosze POMOCY :help: Z Góry Wielkie Dzięki :mruga: :piwo: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:36. |