Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 17.03.2003, 10:48   #1
Guru
 
Avatar użytkownika +++LeWaP+++
 
Data rejestracji: 17.04.2002
Lokalizacja: Kłodzko
Posty: 2,534
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Question --== FILM DVD -> brak dźwięku ! ==--

Witam!

Mam do Was pytanie...

Wczoraj przewinął mi się przez ręcę komp z DVD (jakies BTC badziewne). Zainstalowałem na nim Win XP pro pl i program do odtwarzania filmów DVD: PowerDVD 4 XP. Wziąłem film od sąsaida aby spr. czy działa. Obraz odtwarza, ale dźwięku nie? U sąsiada było to samo ale coś zmieniłem u niego w opcjach z ustawieniem dźwięku i pomogło. A na kompie, który miełm w domu niec nie pomogłe. Co ciekawe zaznaczyłem opcję hardware acceleration w menu w power DVD i wyskakiwał jakiś błąd. Dżiwęku nadal nie ma? Czy brak jest jakiegoś kodeka do DVD? Windows media player podaje informacje, że brak jest kodeka... ale jakiego to już nie podaje

proszę o pomoc w tej srawie

z góry dziękuję..
__________________
lewap3@tlen.pl
+++LeWaP+++ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 17.03.2003, 18:07   #2
All Eyez On Me
 
Avatar użytkownika Weron
 
Data rejestracji: 29.09.2001
Posty: 3,568
Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Weron niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Czasu troche minelo.
Nikt ci nie odpowiada to zebys nie myslal, ze ci nikt nie lubi
Powiem ci jak jest u mnie.
Zawsze po instalacji systemu od poczatku (xp)
Instaluje takze powerdvdxp4.0 bo tylko jego uzywam do ogladania filmow.
I od razu mi wszystko chodzi.
Nigdy nie musialem nigdzie grzebac aby uzyskac dzwiek.
A karte to mam AWE64 na ISA (zdenko stara ale jara )
Gdybys napisal jaki blad ci wyskoczyl to moze szybciej mozna by bylo dojsc do tego co go spowodowalo.
Co do wmp to on zawsze sie pluje o kodek jak czegos nie ma.
W tym wypadku zaden nie jest ci potrzebny.
Wiec to nie jest wina kodekow, ze film jest odtwarzany bez dzwieku.
Sprobuj jeszzce uzyc innego programu do ogladniecia tego filmu i zobacz jak to na nim bedzie wygladalo byc moze wersja jest jakas wadliwa.
__________________
Benq DW1650
Weron jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.03.2003, 08:01   #3
Guru
 
Avatar użytkownika +++LeWaP+++
 
Data rejestracji: 17.04.2002
Lokalizacja: Kłodzko
Posty: 2,534
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Weron napisał(a)
Czasu troche minelo.
Nikt ci nie odpowiada to zebys nie myslal, ze ci nikt nie lubi
Powiem ci jak jest u mnie.
Zawsze po instalacji systemu od poczatku (xp)
Instaluje takze powerdvdxp4.0 bo tylko jego uzywam do ogladania filmow.
I od razu mi wszystko chodzi.
Nigdy nie musialem nigdzie grzebac aby uzyskac dzwiek.
A karte to mam AWE64 na ISA (zdenko stara ale jara )
Gdybys napisal jaki blad ci wyskoczyl to moze szybciej mozna by bylo dojsc do tego co go spowodowalo.
Co do wmp to on zawsze sie pluje o kodek jak czegos nie ma.
W tym wypadku zaden nie jest ci potrzebny.
Wiec to nie jest wina kodekow, ze film jest odtwarzany bez dzwieku.
Sprobuj jeszzce uzyc innego programu do ogladniecia tego filmu i zobacz jak to na nim bedzie wygladalo byc moze wersja jest jakas wadliwa.
dzieki
mam zamiar spr. inny program, chiciaz pwr. dvd moim zdaniem jest the best

sąsiad od którego to wziąlem ma dzwiek w power dvd i też nie instalował żadnego kodeku i tez ma kartę wbud. w płytę

ale ten komp jest z mediamarktu i dlatego może nie działac dźwięk hehehe

cos popróbuję

pozdrawiam
__________________
lewap3@tlen.pl
+++LeWaP+++ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.03.2003, 09:01   #4
Stały bywalec ;)
 
Data rejestracji: 08.02.2003
Posty: 115
Luzaczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
U mnie i na innym kompie u znajomego Power XP tez dzialal bez dzwieku (na w98). Komputery mamy rozne, wlasciwie wszystko inne. Co ciekawe - powerdvd 3.0 na obu dzialal poprawnie. Teraz mam windvd i chodzi.
Luzaczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2003, 01:44   #5
Kitty loves Agit! =^_^=
 
Avatar użytkownika Martin_TP
 
Data rejestracji: 25.11.2002
Posty: 991
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Sproboj wylaczyc akceleracje Direct Sound dla odtwarzacza DVD bo to czasem miesza, i niektore filmy nie maja prawidlowego dzwieku. Mozna to Tweakmi zrobic.
__________________
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612
Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you...
If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you
Martin_TP jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.03.2003, 06:38   #6
Guru
 
Avatar użytkownika +++LeWaP+++
 
Data rejestracji: 17.04.2002
Lokalizacja: Kłodzko
Posty: 2,534
+++LeWaP+++ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
pobrałem windvd platinum pl i zobacze jak będzie na tym hulać... THX
__________________
lewap3@tlen.pl
+++LeWaP+++ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.03.2003, 23:44   #7
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
hej walbrzych

jak tam jest ten dzwiek czy go nie ma ?
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:50.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO