Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 10.01.2003, 12:31   #18
CobraVerde
KONKWISTADOR

Data rejestracji: 26.03.2002
CobraVerde zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
januszp napisa***322;(a)

Warto również dodać iż telewizory cyfrowe ,w dodatku 100Hz maja mankament ,z którym producenci odbiorników walczą od momentu wprowadzenia tych high-endowych odbiorników .Mam tutaj na myśli lekkie rozmycie obrazu w przypadku 100Hz .Mówiąc wprost wiele posiadaczy tych telewizorów skarży się na nie najlepszą jakość obrazu .Nie chodzi tutaj o cos bardzo rzucającego sie w oczy ,zauważalne jest to raczej przez osoby przywiązujące dużą wagę do szczegułów - mówiąc potocznie "tvfilów" .
Osobiście tą drobną wadę odbiorników 100Hz w połaczeniu z panoramą zaobserwowałem podczas mini-testu tunera cyfrowgo Cyfra+ .Przyznam sie iż obraz ,być moze dlatego wyswietlany posiadał wiecej artyfaktów (efek "pixelozy") w szybkich scenach ,niż w przypadku odbiornika "zwykłego" .
nie wiem czy wiesz ale nowsze i lepsze TV panaromiczne są teraz wyposażone w nowe, poprawione układy 100 Hz (Digital Scan) oraz w technologię kompensacji ruchu korygujące ten problem np. Dynamic Digital Motion u Panasonica albo Natural Digital Motion u Philipsa. mam taki telewizorek i w połączeniu ze skanowaniem progresywnym obrazu, efekt nawet przy ogładaniu obrazu z "kiepskich źródeł" (TV, VHS) jest super

Ostatnio zmieniany przez CobraVerde : 10.01.2003 o godz. 12:33
CobraVerde jest offline   Odpowiedz cytując ten post

Twoje uprawnienia: