![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking: ![]() |
Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Raven
Data rejestracji: 19.07.2004
![]() |
![]()
Zauważyłem że nie których z was nęka problem w jaki sposób przerobić film avi na vcd/svcd poniżej zamieszczam instrukcje jak to zrobić w prosty i przyjemny sposób
![]() Programy potrzebne do przerobienia filmu DVDrip - przerabia avi do formatu mpg Vcdeasy - zapisuje mpg w formacie *.bin (gotowym do wypalenia) Nero - do wypalenia płyty Praca w DVDrip: Na samym początku wybieramy co chcemy z danym plikiem zrobić czy przerobić go na vcd czy na svcd następnie wybieram plik z filmem oraz napisy jeżeli są konieczne (przecież nie będziemy dołączać napisów gdy film jest z lektorem lub w dub) ![]() następnie klikamy dalej i przechodzimy do następnej planszy programu ![]() tutaj ustawiamy opcje tak samo jak na screenie (moje ustawienia można dowolnie zmieniać według upodobań) ![]() teraz zajmiemy się opcjami (dotyczą osób które dołączają napisy): tutaj ustawiamy przede wszystkim czcionkę ja polecam ustawienie (14 pogrubiona a styl standardowy nie zmieniać jeżeli komuś napisy będą się wydawać za małe można powiększyć tutaj po eksperymentujcie) skalowanie obrazu zostawiamy ![]() po tych ustawieniach klikamy zacznij i już nasz film się przerabia ![]() Praca z vcdeasy: Po przerobieniu DVDrip'em mamy gotowe pliki mpg a wiec otwieramy nasz program vcdeasy ![]() tutaj dodajemy nasz plik wynikowy z DVDrip'a w polu wynikowy *.bin podajemy nazwę naszego pliku (filmu) nie można zapomnieć o rozszerzeniu *.bin każdy plik przerabiamy osobno (dalej nic już nie ustawiałem chociaż można ustawić rozdziały itp. to już wam zostawiam) klikamy zakończ i program przygotowuje nam plik w postaci *.bin gotowego do wypalenia w np. nero ps. nie przejmujcie się jeżeli plik wynikowy wyjdzie wam wiekszy niźli płyta ja nagrałem 810 mb na 700 w tym przypadku chodzi o minuty nie wielkość pliku EDIT: a co sie tyczy drugiego progamu znajduje sie na tej stronie www.vcdeasy.org (MOD: piractwu mowimy nie -- ideJ) Ostatnio zmieniany przez ideJ : 02.09.2004 o godz. 13:13 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Born 2 ride, ride 2 live
Data rejestracji: 04.07.2004
![]() |
Można programem który ty podałeś ale do takich zadań wolę MovieJack3. Poprostu się do tego programu przekonałem
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raven
![]() |
Mi ten program pasuje nigdy sie jeszcze na nim nie zawiodlem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.08.2004
![]() |
A ja mam pytanie odnosnie tego czy mozna bez problemu nagrac to co sie stworzy na plycie DVD?? i czy wtedy normalnie ja odtworzy w stacjonarnym dvd?!
A druga sprawa dotyczy tego czy ktorys z tych programow moze odrazu dzielic pliki do odpowiednich rozmiarow zeby wchodzily na cd po 700MB czy zawsze trzeba to robic np TMPGEnc Ostatnio zmieniany przez Dj.MaX : 17.08.2004 o godz. 16:17 |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raven
![]() |
przeciez dvdrip to robi wystarczy zaznaczyc opcje czy chcesz zeby ci dopasowal do plyt 74 minutowej plyty czy do 80 min
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Okay a druga czesc pytania. Czy jesli zostawie plik w calosci i wypale normalnie na DVD to nie bedzie problemow ?!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raven
![]() |
raczej nie ale skoro masz wypalarke DVD wiec ta metoda ci sie nie przyda poszukaj na forum nawet jest przyklejony temat divx/xvid na DVD pal
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Hehe z tym troche za duzo roboty ![]() A co mam zrobic gdy film avi jest w 2 czesciach czym je najlepiej polaczyc w calosc ?? Nandubem ?? jesli tak to jak to zrobic zeby zapisal nieco skompresowane bo nie mam 100GB wolnego miejsca |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raven
![]() |
pewnie ze nanodubem polaczyc a jezeli chcesz miec skompresowane to wystarczy zaznaczyc opcje direct stream copy ktora znajduje sie w zakladce video
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.12.2003
![]() |
![]()
Gzie można zdobyć ten program?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.08.2004
![]() |
mały problem z VCDeasy
Programem DVDRip kompresuje do formatu VCD i SVCD->oba pliki chodzą bez zarzutu ale przy nagrywaniu obrazu w VCDeasy a pózniej w Nero film nie uruchamia się. Wyskakują błędy. Gdy plik z DVDrip od razu wrzucam do Nero na VCD i nagrywam wszystko chodzi. CZy coś trzeba ustawić w VCDeasy bo jaki kolwiek format w nim ustawiony póżniej nie działa.
Aha. Czy w Nero da się nagrać format SVCD? Bo gdy to robię wyskakuje brak jakiś wtyczek. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.07.2003
![]() |
Plik z DVDRip masz już w formacie mpg(S)VCD i dlatego wypala się go od razu w Nero. Do wypalenia w Nero SVCD potrzebujesz MPEG-2 SVCD Plugin (nie jest bezpłatny więc musisz sobie radzić).
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Prośba do lord_honey o poprawienie fotek do opisu bo się nie wyświetlają.
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
możecie podać mniej więcej na jakim sprzęcie robicie to tym programem i ile zchodzi film na 80 min CD ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|