![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją |
Ranking:
|
Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Raven
Data rejestracji: 19.07.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
twoja stronka też się nie pojawia. Chyba, że to mój dostawca coś nawala ![]() czy inni nie mają tego problemu?
|
|
|
|
#3 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
laik wita
Witam wszystkich!
Od niedawna mamy w domu stacjonarne DVD Panasonica, nagrywarka CD-R(W) jest już dawno, mam chęć przerobienia polskiego filmu bez rzadnych napisów na VCD czy SVCD tak aby odtwarzacz go połknął ![]() Jako laik w tych sprawach mam kilka pytanek. Film to 625 MB avi w niezwykle dobrej jakości ponieważ trwa on tylko 25 min.(zajmuje prawie tyle co pełnometrażowe filmy) Kompresja jest że tak to nazwe mało stratna (Audio - MPEG - Layer 3, Video - DivX). 1. VCD czy SVCD? nie ma tu jasno napisane co lepiej wybrać. 2. DVDrip jest darmowy? Skąd można go ściągnąć? VCDEasy domyślam się jest free. 3. Ile trwa ta cała operacja. Weźcie pod uwage to że mój sprzęt to Celeron 566 MHz, 192 RAM no niestety póki co...4. Film mam na płycie musze go przegrać na dysk na potrzeby operacji? Pozdrawiam
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
możecie podać mniej więcej na jakim sprzęcie robicie to tym programem i ile zchodzi film na 80 min CD ?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.01.2003
![]() |
czy możliwe jest nagranie tego na nośnik DVD?
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.11.2004
![]() |
hej! mam problem. Używam DvdRip-a do zmiany plikw avi na vcd. wszystko bylo ok, wszystkie filmy rippowaly sie bez problemu oprocz jednego na ktorym mi bardzo zalezy. niestety pojawia mi sie taki komunikat:
i z nim nic nie moge zrobic. HELP !!!
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.12.2004
![]() |
DVDRip...
owszem, moze prosty w obłudze program, ale jest z nim taki problem, ze po wstawieniu napisów do AVI nie zawsze da sie to ogladac... :-/ mianowicie czas wyswietlania napisow jest tak, krotki, ze przy dluzszych kwestiach absolutnie nie da sie tego odczytac!!!!! niestety nie ma (nie znalazlem) opcji do ustawienia w DVDRip'ie jak dlugo maja byc wyswietlane napisy.... polecam inne metody wklejania napisow, choc znacznie trudniejsze...
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raven
![]() |
ja pracuje na kompie celeron 1giga 512 ramu (sdram) radeon 9100 64mb i mi przerabia ok 3h i to jest max jak moze zejsc z czasem nawet na szybszych kompach czas wynosil 3 h
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
jeżeli ma ktoś pełne wersje tych 2 programów to prosił bym o przesłanie na mojego maila ... lub podania adresów do nich ( najlepiej z lekarstwami
)
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Raven
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raven
![]() |
własnie czy innym wyswietlaja sie screeny ?
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
![]() |
znalazłem , tylko wszystko to już nowsze wersje i niestety triale i demo ... może ktoś mi pomoże ... plz ..
a co do screenów to ja je widze bardzo dobrze ... ale potrzebny mi jakis lek do vcdeasy bo nie moge filmu zrobić
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Raven
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raven
![]() |
sprobuj emule tam poszukac acha moze ktos mi polecic jakis serwer zebym mogl wzucic bez problemu spakowany DVDrip wazy on ok 6mb na interi cos nie dziala
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
![]() |
niestety nie dzialaja mi programy typu p2p jeszcze raz bardzo prosze o pomoc ... jeżeli możesz to wyslij mi programy na maila a ja zamieszcze je na jakims ftp i podamy tutaj adresy ...
|
|
|
|
![]() |
|
|