Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 15.02.2015, 12:35   #1
Dawidek12
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak nagrywać filmy na płyte DvD

Witam. Mam taki problem ponieważ . Mam kila wesel z kaset VHS i chcę nagrać na płyte Dvd+r ale tak żeby odtwarzało na każdym odtwarzaczu stacjonarnym jak to zrobic ?
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.02.2015, 12:40   #2
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,731
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Bardzo prosto:
1. Za pomocą Adobe Premiere zgrać materiał (dodatkowo można dokonać obróbki video po zgraniu materiału - ale jest to opcjonalne) - surowy - czas zgrywania trwa tyle ile trwa film - polecam korzystać z FireWire co by nie gubiło klatek - ale na upartego może być s-video ale będzie gorsza jakość
2. Kodować surowy materiał do mpeg-4 - czas kodowania na i7 ,4,2 GHz i 12 GB ram z włączonym CUDA będzie trwał około 2 godzin - na słabszym sprzęcie nawet do 8 godzin jak to słaby notebook
3. Dodać menu - opcjonalne
4. Nagrać programem Ashampoo

Zakładam, że posiadasz odpowiedni sprzęt do podłączenia do PC
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły

Ostatnio zmieniany przez mgit : 15.02.2015 o godz. 12:46
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:43   #3
Dawidek12
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Znaczy źle napisałem ja już mam program do zgrywania kaset na VHS PowerDirector 9 ... wesela mam zgrane tylko chcę jak nagram na płyte Dvd+r to żeby odtwarzała na każdym odtwarzaczu stacjonarnym przepraszam za pomyłke :/
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 12:49   #4
mgit
Guru
 
Avatar użytkownika mgit
 
Data rejestracji: 22.08.2004
Lokalizacja: Chojnów
Posty: 8,731
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
To jak masz już gotowy materiał w odpowiednim formacie to odpalasz program Ashampoo wybierasz rodzaj materiału DVD-VIDEO i przenosisz gotowe pliki do odpowiednich folderów - wybierasz prędkość nagrania i nagrywasz.
Dla zwiększenia kompatybilności ze starymi odtwarzaczami możesz ustawić BookType na DVD-ROM jak nagrywarka to obsługuje
__________________
Internet osiedlowy - nie taki zły
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 13:00   #5
Dawidek12
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Posiadam Ashampoo Burning Studio 2014 . I jak wybieram kategorie nagrywaj filmy i chcę wrzucić plik żeby można było nagrywać to wyskakuje komunikat że zły formaat pliku jest. I pisze że w formacie VOB , IFO
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 13:09   #6
siwymariusz
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 803
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
To w jakim masz formacie zgrane te wesela?
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 13:11   #7
Dawidek12
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Aktualnie wesela są w formacie ''avi''
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 13:19   #8
siwymariusz
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 803
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
No to te avi musisz przerobić na format zgodny z dvd , czyli vob, ifo, itp.
Programów nawet darmowych jest pełno . Szukana fraza to " avi2dvd "
albo po polsku avi do dvd . Jak już Ci przerobi to w Nero dajesz DVD-Video
i do katalogu Video_TS wrzucasz te pliki. Katalog Audio_TS jest pusty, no i zapisujesz na dvd.
W Ashampoo Burning Studio 2014 powinno być podobnie.
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 13:21   #9
Dawidek12
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A czy jak przerobie na Vob lub Ifo to jakoś obrazu się zmieni?
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 13:27   #10
siwymariusz
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 803
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
No dvd ma taki a nie inny format obrazu . Normalne jak będziesz miał b.dobrą jakość avi to i lepsze będzie video.
Z avi o słabej jakości nie zrobisz dobrego dvd.
No i jeszcze jedno poszukaj i poczytaj jaiego programu chcesz używać , free czy płatnego. No i zależy ile masz czasu .
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01

Ostatnio zmieniany przez siwymariusz : 15.02.2015 o godz. 13:34
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 13:36   #11
Dawidek12
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Najlepiej darmowy . Czas mam chociaż nie za dużo.
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 13:39   #12
siwymariusz
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 803
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
https://www.google.pl/?gfe_rd=cr&ei=...evid=241065069 to szukaj tu co Ci podpasuje. No i do boju
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 13:39   #13
Dawidek12
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zrobiłem programem WinAviWideo converter ale on mi na 5 cześć podzielił w formacie VOB
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 13:43   #14
siwymariusz
Forumator
 
Avatar użytkownika siwymariusz
 
Data rejestracji: 15.06.2002
Lokalizacja: na południu kraju
Posty: 803
siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>siwymariusz jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Po przeróbce avi na format zgodny z dvd będziesz miał parę-parenaście plików z rozszerzeniem BUP,IFO,VOB., zależy jaki duży masz avi.
__________________
Jestem oświecony : Solarforce L2P mod Greg , APEX GT01, Olight S10 Baton XM-L. SolarStorm SC02 ( po naprawie -thx Maciex93 ), Astrolux S41 4x Nichia 219B, Astrolux E01
siwymariusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.02.2015, 13:47   #15
Dawidek12
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 15.02.2015
Posty: 21
Dawidek12 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jedno wesele ma 25Gb ale jak mi przerobiło to około 3gb całość ma . ale w kawałkach .
Dawidek12 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Apple flame war (było: Apple iPad) Bartez Systemy operacyjne i aplikacje 8001 15.09.2019 11:03
Chuck Norris Morris Humor 111 07.10.2018 02:42
Problem z nagraniem plików z dysku twardego na płytę dvd WODZU1972 DVD-Video 13 08.03.2009 18:45
Jak nagrac SVCD NA DVD uzywajac NERO 6.6, lub innego programu swito DVD-Video 1 29.05.2005 20:53
Jak połączyc filmy na dvd power DVD-Video 19 01.01.2004 20:57


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:04.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.