![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.03.2003
![]() |
Problem z DVDMaestro i MaestroSBT
Witam.
Próbując dodać polskie napisy do filmu Szeregowiec Ryan R1 DTS zgodnie z metodą opisaną przez CobraVerde natknąłem się w dwóch miejscach na problemy, których nie udało mi się przeskoczyć: 1.W DVDMaestro: - import plików video *.m2v i audio *.dts przebiega bez problemu, - przeciągnięcie pliku audio na linię audio projektu też OK, - natomiast problem pojawia się przy przciąganiu pliku video na linię video projektu; program na to nie pozwala wyświetlając komunikat: długość video przekracza maksymalny dopuszczalny rozmiar; faktycznie film jest długi ok 2h40min ale chyba nie powinno to stanowić problemu... Czy jest na to jakaś rada ? Poza podziałem video i audio na tym etapie na dwie części i co za tym idzie przerabianiu napisów ? Myślałem o podziale ale dopiero po połączeniu video+audio+napisy. 2.W MaestroSBT: Nie pozwala na wczytanie napisów utworzonych w SubtitleWorkshop format *.ssa. Wyświetla komunikat, że napisy są w wersji .02 a powinny być w wersji .04. SubtitleWorkshop'a ściągnąłem wczoraj (18.11.2003) z doom9.org. Z góy dzięki za każdą pomoc. Pozdrawiam, Art. |
![]() |
![]() |
|
|