Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 12.07.2004, 12:21   #1
RafeQ
Bywalec

Data rejestracji: 15.10.2003
RafeQ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jak połączyć film zgrany z dwóch płyt DVD?

Cześć. Dostałem parę dni temu do zgrania film Lista Szindlera, wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że dziwnie go nagrali. Film ma długość 187minut z tym że jest on nagrany na dwóch płytach DVD. Dwie pierwsze godziny są na pierwszej płycie a reszta czyli niecała godzinka do końca na drugiej. Zgrałem obydwie cześci filmu DVDShrinkiem (oczywiście nie wszystko, tylko wyodrębniłem sam film z AC3 English i polskimi napisami). Teraz to wszystko sobie leży na dysku (pierwsza zagrana płyta w katalogu DVD1 a druga w DVD2 oczywiście zachowując dalej katalogi VIDEO_TS). Chciałbym to oczywiście przekodować wszystko razem na jedną płytę DVD+R 4.7Gb za pomocą DVD2DVD-R z CCE. Pomóżcie! Jakiś program do łączenia obydwu zgranych materiałów czy jak?

Ostatnio zmieniany przez Robs : 12.07.2004 o godz. 12:50
RafeQ jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.07.2004, 12:51   #2
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
IfoEdit albo DVD2One.
Opis na mojej stronce.
Stary 12.07.2004, 21:56   #3
RafeQ
Bywalec

Dzięki Robs Jutro spróbuje zastosować się do twoich instrukcji. Wykorzystam metodę IfoEdita&VobEdit. Pozatym fajna strona :-)
Stary 15.07.2004, 12:49   #4
RafeQ
Bywalec

No nie wiem, ale wykonałem wszystko tak jak napisałeś u siebie na stronie Robs. Wszystko nieby fajnie, mam juz dwie plyty w jednym katalogu itd. Ale niestety sprawdziłem kompilacje w WinDVD i napisy są zielone. Dodatkowo w DVD2DVD-R język napisów i ścieżki dźwiękowej jest "nieokreślony". Czy taki stan jest normalny? Bo jest co kodować a niechciałbym poświęcić kilkunastu godzin na marne Czekam Robs na odbpowiedź co o tym sądzisz i co radzisz

PS: Poniżej screen z DVD2DVD-R
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-dvd.jpg  
Stary 15.07.2004, 13:17   #5
KC42
Wymiatacz

Data rejestracji: 14.12.2003
KC42 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez RafeQ
No nie wiem, ale wykonałem wszystko tak jak napisałeś u siebie na stronie Robs. Wszystko nieby fajnie, mam juz dwie plyty w jednym katalogu itd. Ale niestety sprawdziłem kompilacje w WinDVD i napisy są zielone. Dodatkowo w DVD2DVD-R język napisów i ścieżki dźwiękowej jest "nieokreślony". Czy taki stan jest normalny? Bo jest co kodować a niechciałbym poświęcić kilkunastu godzin na marne Czekam Robs na odbpowiedź co o tym sądzisz i co radzisz

PS: Poniżej screen z DVD2DVD-R
Zrób jeszcze za pomocą Ifoedit te operacje i będzie OK

VTS_Audio - Languade type ustawiamy na "present" a Language na "polish lub english " podobna operacja na VTS_1 SubPicture . I to samo z plikiem VTS_01.0.IFO . Obydwie operacje zapisujemy opcją "save" . Teraz mały zonk należy zmienić kolor napisów bo będą one na 100% zielone . W tym celu otwieramy w IFO Edit VTS_01.0.IFO ale filmu oryginalnego tego bezpośrednio z płyty dvd następnie otworzyć VTS_PGCITI i dalej VTS_PGC_1 . Teraz posłużymy się funkcją SUBTITLE COLOR i dalej COPY COLOR FROM... . Następnie pstrykamy COPY2CLIPBOARD . Teraz otwieramy VTS_01.0.IFO ale filmu naszego który mamy na dysku następnie VTS_PGCITI i dalej VTS_PGC_1 . Pstrykamy SUBTITLE COLOR i dalej PASTE COLOR FROM... . Napisy są białe jeśli wartości tabeli "color" są różne od zera . Jest jakaś zasada tych cyferek przy kolorach ale jeśli kopiujemy te wartości z filmu oryginalnego to będą one napewno białe . Oczywiście "save" . Teraz otwieramy w IFO Edicie dowolny plik IFO naszego filmu i pstrykamy opcje Get VTS sectors i cały czas YES .
KC42 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.07.2004, 17:11   #6
RafeQ
Bywalec

Tak tylko niestety oryginalnej płyty już nie mam, wszystkie vobki leżą sobie na dysku Mam same VOBy i przerobione metodą Robsa pliki IFO.
Stary 14.08.2004, 12:13   #7
Miho
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 25.01.2004
Miho zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
No to ja mam pytanie do Robsa - jak wyglada sprawa łączenia 2 płyt w DVD Shrink.Dodam że odwiedziłem Twoja stronkę (Extra) ale o DVD Shrinku jeszcze nic nie ma .Moze masz jakieś rady na "goraco".Próbowałem DVD2One ale nie mogę tam wstawić menu - a zalezy mi na nim bo chce wypalić koncert Depeche Mode na płytce DL.A posiadam powyższy koncercik na 2 płytach. Może klepniesz " małe co nieco" w powyższym temacie.Z góry dzieki
Pozdrówa
Grzegorz
Miho jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: