![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 15.10.2003
![]() |
No nie wiem, ale wykonałem wszystko tak jak napisałeś u siebie na stronie Robs. Wszystko nieby fajnie, mam juz dwie plyty w jednym katalogu itd. Ale niestety sprawdziłem kompilacje w WinDVD i napisy są zielone. Dodatkowo w DVD2DVD-R język napisów i ścieżki dźwiękowej jest "nieokreślony". Czy taki stan jest normalny? Bo jest co kodować a niechciałbym poświęcić kilkunastu godzin na marne
![]() ![]() ![]() ![]() PS: Poniżej screen z DVD2DVD-R
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
VTS_Audio - Languade type ustawiamy na "present" a Language na "polish lub english " podobna operacja na VTS_1 SubPicture . I to samo z plikiem VTS_01.0.IFO . Obydwie operacje zapisujemy opcją "save" . Teraz mały zonk należy zmienić kolor napisów bo będą one na 100% zielone . W tym celu otwieramy w IFO Edit VTS_01.0.IFO ale filmu oryginalnego tego bezpośrednio z płyty dvd następnie otworzyć VTS_PGCITI i dalej VTS_PGC_1 . Teraz posłużymy się funkcją SUBTITLE COLOR i dalej COPY COLOR FROM... . Następnie pstrykamy COPY2CLIPBOARD . Teraz otwieramy VTS_01.0.IFO ale filmu naszego który mamy na dysku następnie VTS_PGCITI i dalej VTS_PGC_1 . Pstrykamy SUBTITLE COLOR i dalej PASTE COLOR FROM... . Napisy są białe jeśli wartości tabeli "color" są różne od zera . Jest jakaś zasada tych cyferek przy kolorach ale jeśli kopiujemy te wartości z filmu oryginalnego to będą one napewno białe . Oczywiście "save" . Teraz otwieramy w IFO Edicie dowolny plik IFO naszego filmu i pstrykamy opcje Get VTS sectors i cały czas YES . |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
Tak tylko niestety oryginalnej płyty już nie mam, wszystkie vobki leżą sobie na dysku
![]()
![]() |
#4 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Zerknij tutaj: http://forum.divx.pl/viewtopic.php?t=4350#22632
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
OK, już uzyskałem napisy białe
![]()
![]() |
#6 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Moim zdaniem nie powinno być żadnych problemów już po obróbce w dvd2dvdr, spróbuj jeszcze 'Get VTS Sectors' w IfoEdit, czy to coś zmieni.
![]() |
#7 |
Bywalec
![]() |
Robs mam jeszcze pytanie (pisze do Ciebie, bo widze ze w kwestii tej sie sporo wypowiadałeś) A mianowicie chodzi mi o funkcje Force Encoding, warto ją włączyć w moim przypadku film jest ma baardzo sporo ponad 4.7GB
![]() ![]() Dzięki raz jeszcze, bo widzę ża ludzie tutaj uczynni ![]() PS: W sprawach wyświetlania parametrów filmu lepiej ufać to co pokazuje DVD2DVD-R czy BitrateView? BO mam dylemat... Mam dylemat bo wskazania DC Precision się róznią: DVD2DVD-R - 10, BitrateView - 9.
Spawalnik: PLEXTOR PX-760A Zrzucalnik: PIONEER 106S - za nic go bym nie wymienił! Wymiata na pełnych obrotach wszystkie typy krążków od 2003 roku ![]() Ostatnio zmieniany przez RafeQ : 15.07.2004 o godz. 22:18 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|