![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Tu masz Jak wygląda Decrypter i Vob 01 to jest film reszta niepotrzebna
![]() Pod spodem masz DVdxCopy i sam film ( tylko tam są 3 ścieżki z Audio i sam nie wiem jak w DvDxcopy wyrzucić i 21napiasy ) Ale masz obraz jak to mniej więcej wygląda sam film Pozdro
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Jeśli czegoś nie rozumiesz to pytaj (byle w miarę konkretnie). Zawsze chętnie służę pomocą o ile tylko mogę. Najbardziej przyjazny (choć trochę narowisty) będzie dla Ciebie chyba Vobrator. Jedyną jego wadą jest to, że nie wczyta szyfrowanego VOB'a (chyba nie ma o tym wzmianki w artykule -- moje przeoczenie wynikające z tego, że zawsze jak biorę płytkę na warsztat to ripuję ją do iso na dysku -- jak tylko uzyskam taką możliwość to stosowna poprawka pokaże się w artykule).
![]() |
![]() |
#18 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 05.03.2004
![]() |
Cytat:
1)Vobratorem zaczelem przegladac VOB-y 2)znalazlem vob-a gzdie byly wiekszosc extrasow i je usunolem 3)myslalem ze to wystarczy ale DVDShrink dalej widzial ze powinny byc extrasy i jak maja wielkosc 4)W IfoEdit usunolem wiadomosc o nich 5)jeden extras znajdowal sie w pliku vob 03_7 tez go usunolem (zostawiajac koniec filmu) 6)w pliku ifo 03_0 nieudalo mi sie usunac zminaki ojego istnieniu ale po uzyciu opcji DeletePlaybac usunol mi wpis zawierajacy jaki to ID i jego czas 7)nastepnie chcialem w DVDShrinku sprawdzic czy dalej widzi wielosc Extras-ow a program mi wywala chaslo ze niemoze znalesc pliku vob 03_8 (nieprzypominam sobie ze taki byl A NIEMAM JUZ PLYTY DVD) z tad moje pytanie Ostatnio zmieniany przez Bravo : 10.03.2004 o godz. 22:43 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
Obawiam się, że tak już pociąłeś tą płytkę, że nie wiele da się zrobić (poza zostawieniem samego filmu). Generalnie nie powinno się usuwać pojedynczych VOBów. Jeśli chcesz coś usunąć nie naruszając struktury płytki to używaj TitleSetBlanker'a. Tu masz krótki opis korzystania. Usunięcie VTS_03_7.VOB to też był kiepski pomysł. Naruszyłeś wewnętrzną strukturę titlesetu. Skoro w tym titlesecie było 7 VOBów to usunięcie ostatniego nie sprawiło, że reszta wciśnie się na dvdr (z tego co napisałeś wyszło mi, że główny film zajmował ponad 6GB + ewentualne menu).
Zdaje się, że skazałeś się na ręczne zrobienie kopii. Na pewno da się z tego zrobić kopię typu MMO (Main Movie Only) przy odrobinie kombinowania być może uda się zachować oryginalne menu. Spróbuj użyć TitleSetBlanker'a i każ mu wyczyścić te VOBy, które usunąłeś (może się nie udać ![]() Teraz moja rada: lepiej ripuj plytke do obrazu ISO na dysku (trudniej się kasuje z takiego czegoś pliki ![]() W żadnym pliku nie ma informacji o ilości VOBów na płycie. VIDEO_TS.IFO zawiera informacje o ilości titlesetów. VTS_*_0.IFO zawiera informacje o ilości Cell i VOB-Id'ów. Pliki VTS_*.VOB (z wyjątkiem 0) są fragmentami jednego dużego pliku (podział ten jest niejako poza strukturą logiczną płytki). Oj namieszałeś ![]() (przepraszam jeśli to co wyżej napisałem jest ciut chaotyczne -- miałem dziś wyjątkowo ciężki dzień a i pora też już późna)
![]() |
![]() |
#20 |
Stały bywalec ;)
![]() |
hmm.chyba troszeczke niezrozumiejles (bez obrazy) niekasowalem zadnych VOB-ow tylko je otwieralem i wykasowalem (tak jakby ze srodka)extrasy a nastepnie w plikach IFO zmienialem zapis o ich istnieniu wiec jako taki VOB istnial dalej tylko ze niebylo w danym VOB-ie extras-ow...a film to Wladaca snow wersja z lektorem
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Dobra jest to najprostrza metoda to zrobienia DVD. Wszystko robisz w DVDshrink. Zrobisz w godzine. Jakoś? Dobra +\- nawet do 80% czasem..........................więc do roboty
http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...guide&Series=0 To musi Ci się udać ![]()
![]() |
#22 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
@Bravo:
Jakim narzędziem tudzież w jaki sposób usunałeś te extrasy? Tak czy siak mam wrażenie, że nieco na ślepo mieszałeś w strukturach i stąd kłopoty. Skoro DVD Shrink się burzy przy wczytywaniu tego co zostało to istnieje spora szansa, że i stacjonarne DVD będzie marudzić. @miles: jeśli to jest ten guide, który parę dni temu był anonsowany na głównej stronie www.cdrinfo.pl to przy pobieżnym przejrzeniu znalazłem w nim jakieś błędy (co prawda nic takiego co by przeszkadzało w zrobieniu kopii ale jednak). Mam nadzieję, że za jakiś czas będziemy mogli się pochwalić własnym przewodnikiem do tego bardzo dobrego programu. ^_^
![]() |
![]() |
#23 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Ja chyba najprościej to robie bynajmniej tak mi sie wydaje sprawdza się w 100 %.
A więc : Używam dwóch programów naraz a nieraz nawet trzech. Żeby wykopcić film zabezpieczony CSS KEY : 1. Zainstalować Clone DVD najlepiej zrobić lub kupić full wersje. 2. Zainstalowć program AnyDVD. 3. Po zainstalowaniu tego softu oczywiście restart paścia. 4. Po uruchomieniu systemu włączyć AnyDVD 5. Włożyć film do napędu DVD lub DVDRW 6. Sprawdzić w programie AnyDVD zabezpieczenie. 7.Uruchomić CloneDVD wtedy nierozpozna że płyta jest oryginałem. 8.Jak zrobimy na odwrót program CloneDvD rozpozna płyte i zapozna nas z przepisami 9. Wybrać funkcje Clone DVD ale tylko wtedy jak jest sam film na płycie jeżeli jest z dodatkami wybrać kopiowanie ścieżki, w innym przypadku płytka dvd pójdzie do kosza. 10.Film najpierw zgra sie na HDD później automatycznie zacznie nagrywać na płytkę DVD R. 11.I tu uwaga fimy gdzie pojemnośc płytki pokazuje ponad 7 GB bezproblemowo przesmażycie na na płytę 4,7 łącznie z całym menu. 12.Polecam również soft "DVD Decrypter" 13.Życzę miłego jaranka. Pozdrawiam wszystkich narka , więcej pytań gg 3490293. aaaa słyszałem że oryginały mają wejść po 30 kilka złotych w przyszłości zapowiadają to : czy to prawda : odpowiedzcie. Pytanie : Jak wysmażyć DVD AUDIO żeby posłuchać na stacjonarnym DVD.. Proszę o odpowiedzi. Aha robie to na intelu ![]()
![]() |
#24 |
Stały bywalec ;)
![]() |
mam takie mle pytanie czy jak robie ISO w IMGTOOLClasic to mam zaznaczyc opcje zeby pliki niebyly wieksze niz 1GB czy moge normalnie robic jeden plik (chce to puzniej wypalic w DVD Decrypter czy jak zrobie pliki pare po 1GB kazdy to wypali mi to bez problemu
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
jeżeli FAT to powinieneś odchaczyć aby dzielił inaczej sprawa wygląda przy NTFS tu nie musisz dzielić
![]() |
![]() |
#26 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.01.2004
![]() |
witam
przypatruje sie tej rozmowie i sadze ze dvdshirk jest wsumie dobrym programem ja to robie tak rzucam płytke dvdshirkiem i zawsze zostawiam menu alle usówam zbędne drzwieki zostawiam tylko wersje angielską 5-1 i polską w tedy zawsze zostaje gdzies ok 5gb to wtedy usówam tylko dodatki które są zbendne ale menu zostawiam i tak w oto sposób zostaje mi 4,6gb mały problem jest tylko kiedy film ma 3godziny wtedy musze go skąpresowac ok 20% potem wypalam nero ultra edytion co dziwne moj stacjonarny otwarzac philips 4 letni nieczytał płytek - tylko + ale wrzuciłem najnowszą wersje nero i pali bezblednie -i+ zawsze pale + razy 4 ok 14min a minusy razy 2 ok 38min i bez zarzutu kopia filmu na tv nie odbiega od orginału pale na sony dru 500a troche na telewizorze jezeli ktoś ma pixsel plus ta jakosc widać ale trzeba się przyjrzeć zeby zobaczyc kopresje jeszcze cztery miechy temu byłem zielony w paleniu dvd ale jakisz kolesz z forum tak mi doradził i jest ok.chonory dla tego ola a na palenie niema regół trzeba dobrać nośniki dvd i jest ok a wypaliłem gdzieś ok.100filmów i zero problemów u kazdego co testowałem płytke na stacjonarce chodzi bez błedów ale myśle ze niema recepty na wypalanie trzeba sobie popróbować na własny sposob. pozdro |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
![]() |
@Bravo:
DVDDecrypter od wersj 3.19 (może nawet ciut wcześniej) potrafi wypalić iso podzielony na kawałki po 1GB. @ikar39: DVD Shrink jest bardzo dobrym programem. Na pewno ma najlepszy stosunek możliwości do ceny ^_^
![]() |
![]() |
#28 |
Stały bywalec ;)
![]() |
dobra ludzie nagralem film
![]() napewno zrobilem to od du.....y strony ale ma menu film jest skompresowany tylko 19% a zajmowal 6,3 GB sam film, a cala plyta orginalnie okolo 7,6 GB (dalmnie to wyczyn) zmienilem BOOKTYPE i moj stary TOMSON odpalil film ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Bravo : 13.03.2004 o godz. 00:07 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|