Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 04.01.2005, 21:37   #1
JohnDoe
Until registration

Data rejestracji: 03.09.2003
JohnDoe w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez KC42
a co powiecie o video Grabber niby to rewelacja czy jakiś kit, czy może ktoś takie coś używał http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38496408
Nie używałem Mam kamerę cyfrową. Powiem tyle, że wygląda interesująco ten VIDEO GRABBER, najbardziej dlatego ze jest podłączany do USB 2.0 i penie będzie można zgrywać materiał w wysokiej rozdzielczości (może ciut szkoda, że nie do fireware). Jeszcze jakby miał w sobie tuner TV to bym go kupił
JohnDoe jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.01.2005, 20:07   #2
Pimms
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.11.2004
Pimms w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ba

Za duzo funkcji by wtedy miał więc jak znam życie nie spełniał by podstawowej funkcji - ale coś mi się tu nie zgadza skoro masz kamere cyfrową "szczęściarz;-)"
to po co ci grabber wystarczy karta firewire i gra muzyka

Pozdrawiam
A
Pimms jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2005, 00:05   #3
JohnDoe
Until registration

Cytat:
Napisany przez Pimms
Za duzo funkcji by wtedy miał więc jak znam życie nie spełniał by podstawowej funkcji - ale coś mi się tu nie zgadza skoro masz kamere cyfrową "szczęściarz;-)"
to po co ci grabber wystarczy karta firewire i gra muzyka

Pozdrawiam
A
Pewnie i masz rację A co do mojej kamery cyfrowej to oczywiście, że mam fireware i przez nie zgrywam. Ale mam trochę nagrań prywatnych na VHS i chciałbym je zgrać na płyty DVD. Jak na razie nie mam jak, ale kiedyś na pewno kupię jakieś urządzenie do zgrywania z analogowego źródła. Pozdrawiam
Stary 04.01.2005, 17:41   #4
sierzputowski
Nowy na forum

Data rejestracji: 30.12.2004
sierzputowski w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zrobiłem podzielił mi to na 4 płytki ale niewiem jak mam to wypalic
sierzputowski jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.01.2005, 20:41   #5
Zenith839
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.01.2005
Zenith839 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez sierzputowski
Witam Wszystkich Mam Problem ZgraŁem Film Z Video Do Kompa Za PomocĄ Kabla S-video I Przy Pomocy Programu Ulead Video Studio 8 Do Formatu Dvd To Znaczy Mpeg 2 Ale Otrzymany Plik Jest Znacznie Gorszej JakoŚci To Znaczy :obraz Miga A KrawĘdzie PrzedmiotÓw SĄ NierÓwne Co Mam Z Tym Zrobic BŁagam Pomocy
Zawsze krawędzie obrazu są postrzępione i nierówne na szczeście tzw obszar widzialny jest mniejszy i te brzydkie krawędzie nie będą widoczne. Obraz z VHS zrzucony na kompa zawsze będzie gorszy nawet jak będziesz zmieniał formaty zapisu po prostu rodzielczośc całe 400 lini to nie to co 560 w DVD
Zenith839 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.01.2005, 00:36   #6
wojwit
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.11.2003
wojwit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Najprościej, najłatwiej i najmniej szkodliwie jest użyć przetwornika AV/DV,
obojętnie czy to stacjonarny, czy też W kamerze cyfrowej, wtedy FW do kompa
i temat załatwiony. Prawdą jest, że nie polepszymy jakości tworząc DVD z VHS,
ale napewno umozliwiamy ponowny montaż, dodanie zdjęć,
napisów i czego tylko sobie wymyślimy.
Jest w tej "zabawie" kilka pułapek
(przeplot, dobór i konfiguracja kodeka i kilka innych)
ale efekt i satysfakcja... dla mnie ogromna.
A co ważne DVD+/-R leżeć może następne kilka lat
i nic z wyjątkiem mechanicznych uszkodzeń i kiepskiej jakości płyty DVD
nie zepsuje jakości.
Osobiście nie miałem do czynienia z VIDEO GRABBER, lecz za takie pieniądze
nic lepszego pewnie się nie kupi, dołączony jest Video8 ULEAD do montażu (jest OK)
kiedyś podobne sprawy załatwiałem, przez ViVo w karcie ATI
(kompresja MPG2 w locie) i Media studio pro także ULEAD.
DZIAŁAŁO!!!
pozdrawiam
wojwit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.10.2009, 21:56   #7
czajka67
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.10.2009
czajka67 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sorka i ze podpinam sie pod temat,ale jesli ktos moze pomoc mi w moich dolegliwosciach,mianowicie posiadam adapter 4CH USB DVR do konwersji vhs na dvd ,popodlaczeniu go przez usb do laptopa zostaje wykryte moje dvd tylko ze zamiast pelnego obrazu z wideo jest caly obraz zielony z ruszajacymi sie niewyraznymi jakimis cieniami ,lub cos w tym stylu ,glos idzie normalnie bardzo prosze o jakies dobre slowo pozdrawiam
czajka67 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2005, 09:55   #8
kibiklops
Nowy na forum

Data rejestracji: 07.01.2005
kibiklops w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
a co powiecie o video Grabber niby to rewelacja czy jakiś kit, czy może ktoś takie coś używał http://www.allegro.pl/show_item.php?item=38496408
Ja kupiłem coś podobnego tylko że firmy DIGITUS (http://www.allegro.pl/show_item.php?item=37928489) i nie jestem zbyt zadowolony, gdyż jakość zgrywanego obrazu jest słabiutka. Tzn niby da się zgrywać z rozdzielczością 640 x 480 ale na Windowsie 98 nie chciało - max to 320 x 240. Poza tym jak odinstalowałem to urządzenie i chciałem je zainstalować drugi raz to "po ptokach". Nic się nie dało zrobić, co chwilę wyskakiwało że brakuje mu jakiegoś pliku emWHQL.cul i nie mogłem z tego dziadostwa korzystać więc odrazu sprzedałem
kibiklops jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.01.2005, 13:07   #9
JohnDoe
Until registration

Hmmmm. Może mogłeś jednak zainstalować Winde 2000 lub XP, bo Winda 98 do rzeczy bardziej zaawansowanych niż gry się nie nadaje.
Stary 10.01.2005, 20:45   #10
mesztica
User nad userami :)

Data rejestracji: 09.01.2004
mesztica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wlasnie mam zamiar sie zabrac za zrzucenie z VHS jakis rodzinnych ******* (komunie, wesela, studniowki...) ale nie posiadam Tunera TV. Moze ktos mi poleci jak kupic by byc zadowolonym z jakosci?
Stary 18.01.2005, 20:44   #11
MALIK27
Gibon :)

Data rejestracji: 20.12.2004
MALIK27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez mesztica
Wlasnie mam zamiar sie zabrac za zrzucenie z VHS jakis rodzinnych ******* (komunie, wesela, studniowki...) ale nie posiadam Tunera TV. Moze ktos mi poleci jak kupic by byc zadowolonym z jakosci?
JA właśnie sie bawie zrzucaniem z VHS (komunie, wesela, studniowki) posiadam Karte TV PixelView&reg; PLAY TV PROi podlaczone Video SONY SLV X50ME i nie połaczone przez SVHS tylko przez VIDEO,ponieważ przez SVHS jaksosc obrazu jest nieciekawa Nastepnie ustawiam program FLY CAP
384x288 24bitRGB AUDIO ustawiam na Microsoft ADPCM (4410Hz bitow 4 STEREO 43kb/s) FAMERATE daje na 25 Kompresja Video daje na Xvid MPEG-4 CODEC i NAGRYWAM a potem sie bawie z zwiekszaniem obrazu na 640x480 bez strat i dzwięk 160kb/s MP3 48000 Hz (Virtual Dub) a ogolnie bez straty przerabiam na DVD ULEAD DVD MOVIE FACTORY 3 oczywiscie full wersji i mniej wiecej material przechwycony mniej wiecej jakies 3 godziny w 720x576 25fps 48000Hz 160kb/s MP3 DUAL STEREO zajmuje jakies ok 4.1GB bez strat jakości i w tym sa wstawki czyli CHAPTERY
Atlon 3000 1024DDR FX5200 Ultimate HD 120GB LITE-ON DVDRW 832S TEAC CD-W552E TEAC DV-516E HITACHI DVD 8x24x TV PIXEL VIEW "PLAY TV PRO" SB 1024 KAMERKA CREATIVE CONVERTX PX-M402U Moja Strona http://www.freewebs.com/przerobkadvd/
MALIK27 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 16.01.2005, 13:16   #12
odra
Bywalec

Data rejestracji: 16.01.2005
odra w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam ten sam problem ,ale doradzono mi kupic karte XCapture posiada wejscie SVHS,oraz Composite oczywiscie wejscie dzwieku stereo.Zapisuje obraz w formacie MPEG2/1,AVI,JPG,BMP.Obraz jest bardzo dobry,zalezy od tasmy,sa tam rozne regulacje jest niedroga około 140zł.Przy zgrywaniu dzieli film na równe częsci .30klatek/sec ,720x480.,mozesz sprobowac.
odra jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2005, 02:26   #13
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Panowie najlepszy jest zakup karty z wejściami i wyjściami analogowo-cyfrowymi proponuję najpierw poczytać na ten temat http://www.edycjavideo.pl/ a karta owszem jest droższa ale nic się wam nie będzie rozjeżdżać (było już parę takich postów o rozjeżdżaniu) O kartach możecie poczytać tu: http://pinnacle.iwacom.pl/index.php

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2005, 13:57   #14
MALIK27
Gibon :)

Data rejestracji: 20.12.2004
MALIK27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez PIOTR34
Panowie najlepszy jest zakup karty z wejściami i wyjściami analogowo-cyfrowymi proponuję najpierw poczytać na ten temat http://www.edycjavideo.pl/ a karta owszem jest droższa ale nic się wam nie będzie rozjeżdżać (było już parę takich postów o rozjeżdżaniu) O kartach możecie poczytać tu: http://pinnacle.iwacom.pl/index.php
Kolego z jakimi ty cenami tego wszystkiego wyjezdzasz ja napisalem ogolnie w czym robie a szczerze powiedziawszy do przerobki lepszy program jest ULEAD DVD MOVIE FACTORY 3 lub Ulead VideoStudio 8 jest bardziej prosciejszy niz Pinnacle
Atlon 3000 1024DDR FX5200 Ultimate HD 120GB LITE-ON DVDRW 832S TEAC CD-W552E TEAC DV-516E HITACHI DVD 8x24x TV PIXEL VIEW "PLAY TV PRO" SB 1024 KAMERKA CREATIVE CONVERTX PX-M402U Moja Strona http://www.freewebs.com/przerobkadvd/
MALIK27 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.01.2005, 19:37   #15
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez MALIK27
Kolego z jakimi ty cenami tego wszystkiego wyjezdzasz ja napisalem ogolnie w czym robie a szczerze powiedziawszy do przerobki lepszy program jest ULEAD DVD MOVIE FACTORY 3 lub Ulead VideoStudio 8 jest bardziej prosciejszy niz Pinnacle
A jest "PL" bo Pinnacle Studio 9 tak. Ciekawe czy w DVD MOVIE FACTORY 3 jesteś w stanie zrobić przejścia między klatkami. Używam czasem DVD MOVIE FACTORY 3.5 Suite ale bardzo rzadko. Przyznam się że na początku korzystałem z tego programu. 2 Kwestia nie wyjeżdżam z cenami tylko napisałem żeby sobie ludzie poczytali najpierw zanim kupią jakieś badziewie za 200 pln a i tak po jakimś czasie nie będą tego używać, bo będą pisać posty że im się dźwięk z obrazem rozjeżdża. Tuner TV ma niestety inne przeznaczenie.

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: