Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 06.03.2006, 19:41   #61
bruno-88
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzieki za pomoc Pozdro
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 06.03.2006, 21:11   #62
semp
Bywalec
 
Data rejestracji: 11.11.2004
Posty: 42
semp w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A proszę
semp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.03.2006, 13:29   #63
Dziadeczek
ale bez sklerozy
 
Avatar użytkownika Dziadeczek
 
Data rejestracji: 27.12.2005
Lokalizacja: Lublin
Posty: 54
Dziadeczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bruno-88
no wlasnie bedzie musial kupic Fire Wire ... bo nie mam a chce zgrac film .. a jakies programy do zgrania ?? a o co chdzi z tym kontrolerem ?? Bo ja mam kabelki AV i moge tak podlaczyc kamere do kompa ale nie wiem jakim programem mam to zrzucic:/
Zobacz ten wątek - dyskusja i wypowiedzi na wysokim poziomie. Pozdrawiam.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=62679
__________________
dziadek Andrzej
Dziadeczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 18:24   #64
bruno-88
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam ponownie Kupiłem juz kontroler Fire Wire. Mam kabel. Na opakowaniu jest napsane, że najaduje sie w zestawie Fire Wire + Kabel + oprogramowanie. Ale oprogramowania nie ma. Jest ono konieczne do korzystania z Fire Wire?
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 19:15   #65
Dziadeczek
ale bez sklerozy
 
Avatar użytkownika Dziadeczek
 
Data rejestracji: 27.12.2005
Lokalizacja: Lublin
Posty: 54
Dziadeczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bruno-88
Witam ponownie Kupiłem juz kontroler Fire Wire. Mam kabel. Na opakowaniu jest napsane, że najaduje sie w zestawie Fire Wire + Kabel + oprogramowanie. Ale oprogramowania nie ma. Jest ono konieczne do korzystania z Fire Wire?
W przypadku XP nie potrzeba sterowników. Włóż kartę w wolny slot i uruchom komputer. To wszystko.
__________________
dziadek Andrzej
Dziadeczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 19:35   #66
bruno-88
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
wlozylem i nie dziala nie wiesz jaki moze byc tego powod
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 19:40   #67
bruno-88
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
a i co jezeli karta jest przeznaczona na gniazdo PCI 2.1 a ja mam np inne ??
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 20:45   #68
Dziadeczek
ale bez sklerozy
 
Avatar użytkownika Dziadeczek
 
Data rejestracji: 27.12.2005
Lokalizacja: Lublin
Posty: 54
Dziadeczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bruno-88
wlozylem i nie dziala nie wiesz jaki moze byc tego powod
Najpierw sprawdź wg tego schematu czy system wykrył twoją kartę:
Strat->Ustawienia->Panel sterowania->System->Sprzęt->Menadżer urządzeń W tej liście sprawdź czy masz pozycję: Kontrolery hosta magistrali IEEE 1394 jeśli takiej pozycji nie masz to system karty nie wykrywa, jeśli ta pozycja jest to kliknij na plus przy niej i powinieneś zobaczyć swoją kartę np z takim zapisem: kontroler hosta IEEE 1394 VIA zgodny z OHCI.
Jeśli system wykrył twoją kartę to podłącz do niej przewód, małą wtyczkę wepnij do swojej kamery (złącze DV), ustaw kamerę w pozycji odtwarzenie, przejdź do programu w którym zamierzasz dokonywać przechwytywania materiału, znajdż klawisz Capture, ustaw parametry przechwytywania (avi, mpeg, katalod docelowy) wciśnij w kamerze Play a następnie w programie Capture - proces przechwytywania powinien się zacząć.
__________________
dziadek Andrzej
Dziadeczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 20:52   #69
bruno-88
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zamierzam przechwycic film programem Ulead VideoStudio 7 SE DVD dobry on jest ?? Pozycji takowej nie mam wiec jak wspomnialem system jej nie wykrył. Co mam zrobic??
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 21:17   #70
Dziadeczek
ale bez sklerozy
 
Avatar użytkownika Dziadeczek
 
Data rejestracji: 27.12.2005
Lokalizacja: Lublin
Posty: 54
Dziadeczek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez bruno-88
Zamierzam przechwycic film programem Ulead VideoStudio 7 SE DVD dobry on jest ?? Pozycji takowej nie mam wiec jak wspomnialem system jej nie wykrył. Co mam zrobic??
Jaki masz system? Jeśli 98 to sterowniki mogą a właściwie na pewno będą konieczne. Szukaj w necie - znajdziesz. Jeśli XP to sprawdz czy karta jest prawidłowo włożona ewentulnie włóż ją w jakiś inny wolny. Jeśli to nie pomoże - powodów może być masę.
__________________
dziadek Andrzej
Dziadeczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.03.2006, 22:45   #71
bruno-88
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
mam XP... no szukalem i nie moge znalesc jak bys mogl mi pomoc znalesc byl bym Ci bardzo wdzieczny to jest Karta AVACS FIRE-WIRE.
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2006, 09:45   #72
bruno-88
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Karte juz mi wykrył. Włozyłem ja ponownie do gniazda. Znajduje sie w Kartach sieciowych. Mam nadzieje ze juz Wam Tobie nie bede zawracac glowy, że sobie poradze . Dziekuje za udzielona mi pomoc. Pozdrawiam

PS. Zassałem z neta ten program "Pinnacle" polecono mi go na tym forum
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2006, 12:07   #73
bruno-88
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przechwytuje film programem Ulead DVD MovieFactory 2.5 SE i Studio Version 9. Przecwytuje mi ale nie co jest ale zapisac nie idzie konczy przechwyt i nie ma zadnego klawisza "SAVE".
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.03.2006, 15:50   #74
bruno-88
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika bruno-88
 
Data rejestracji: 04.03.2006
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 22
bruno-88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Juz zapisalem ale jak przechwycil film w Ulead DVD MovieFactory 2.5 SE i Nero to dzwiek jest znieksztalcony, a znowusz Pinnacle nie chce ottworzyc w zadnym odtwarzaczu ... Poraz kolejny zwracam sie o pomoc ..
bruno-88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.03.2006, 14:55   #75
arczu
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 01.03.2006
Posty: 12
arczu w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez bruno-88
Juz zapisalem ale jak przechwycil film w Ulead DVD MovieFactory 2.5 SE i Nero to dzwiek jest znieksztalcony, a znowusz Pinnacle nie chce ottworzyc w zadnym odtwarzaczu ... Poraz kolejny zwracam sie o pomoc ..
A masz zainstalowany jakiś kodek DV ?

ps.ma ktoś jakieś info o ustawieniach kodeka "Huffyuy" jesli chodzi z zgranie materiały z taśmy VHS przez tunerTV ? Lub moze jakiegoś alternatywnego mjpeg'a ?
arczu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.