![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.10.2003
![]() |
![]()
Chciałem na kilku (zamiast na kilkudziesięciu płytkach CD-R płytkach DVD-R wypalić swoje zbiory mp3 do odtwarzania na stacjonarnym odtwarzaczu DVD, który notabene odtwarza następujące formaty: DVD/VCD/CD/CD-R/CD-RW/DVD-R/DVD-RW. No i wypaliłem na płytce Traxdaty formatu DVD-RW kilkadziesiąt folderów z mp3, wrzuciłem do odtwarzacza, ale niestety rozpoznał tylko format płytki, że DVD i nic poza tym. Na kompie odtwarza ją bez problemu. Nie wiem czy to wina rodzaju kompilacji-wypalałem przy pomocy Nero jako DVD-ROM (ISO) czy może tego, że płytka typu -RW. Aha, korzystałem z napędu Toshiby SD-R5002. Co jest nie tak?
Może być jednak sama płyta? Nagrywałem na DVD-RW, może na DVD-R będzie już w porządku. Chodzi o to, żeby płyty były skatalogowane-w każdym katalogu mam pliki mp3, tracklistę i cover okładki w formacie *.jpg. Zastanawiam się nad faktem, że oficjalnie mój odtwarzacz DVD nie wspiera formatu DVD-audio-ale nie powinno to miec chyba znaczenia jeżeli zgrywam płytę jako DVD-ISO czyli format akceptowany przez napęd. Pomóżcie-nie chcę mi się wierzyć, ze półroczny sprzęt nie poradzi sobie z odczytem takich płyt. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|