![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() |
![]()
Mam pytanko dotyczące TMPGEnc. Być może odpowiedź na moje pytanie została już zamieszczona na forum, niestety nie potrafiłem jej odnaleść. Czy program ten potrafi połączyć dwa lub wiecej plików .avi i przerobić w jeden plik wynikowy .mpeg ? Jeśli nie, to może ktoś podpowie mi jakim programem można to zrobić i oczywiście z podobną jakością ?
Z góry dziękuję za pomoc ! Pozdrowienia dla wszystkich ! |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Potrafi to każdy encoder mpega po zainstalowaniu oczywiscie avisyntha
![]()
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
A co to takiego? Jestem raczej laikiem i dopiero się uczę.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Z tego co zdołałem doczytać na temat TMPGEnc to potrafi on bardzo dużo. Z całą pewnością potrfi łączyć kilka plików .mpg w jeden. Jeżeli można nim połączyć pliki .avi jak kolega mówi to prosiłbym o kilka słów instruktażowych. Jak dla mnie TMPGEnc jest raczej trudnym programem, być może tyko dla mnie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
pliki AVI można szybko połączyć w Virtualdub i potem wrzucić już całość to do TMPGEnc...
![]() |
#6 | |
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
![]() |
#7 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Bitrate nie będzie przeszkadzał VDub'owi o ile pliki mają taką samą rozdzielczość i format audio. VirtualDub też może służyć za frameserver. VDub nie lubi dźwięku w MP3 z vriable-bitrate (VBR). W takich sytuacjach najlepiej wybrać NanDub'a.
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Problem z łączeniem .avi i sposobem jego konwersacji na .mpg wynikł stąd, iż od pewnego czasu jestem zmuszonu korzystać (zamiast z karty video firmy pinnacle, której wcześniej używałem) z karty video hdp elektronic, a niestety ( chyba programowo) karta ta ma ograniczenie w wielkości przechwytanego pliku .avi bo w żaden sposób nie moge tego obejść nawet w NTFS. Nawet Adobe Premiere (który, chyba jako jedyny współpracujący program) podczas przechwytywania obrazu dzieli .avi na wiele części. Nie ma problemu z nagraniem takiego materiału na VHS, natomias na DVD musze się trochę nagimnastykować, a wiadomo, że każdemu zależy na czasie
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Piotr.D : 02.03.2004 o godz. 11:39 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.06.2002
![]() |
Przecież jeżeli korzystasz z karty HDP to na pewno z DigiLab napisz tylko w jakiej wersji bo od ver.4.2 jest możliwość eksportu projektu do pliku o większych rozmiarach niż 2048 MB pod warunkiem że twój system plików to NTFS (ikonka cd na dole projektu) można tworzyć pliki o rozmiarach raczej dowolnym i pliki te z powodzeniem kodujesz w TMPGEnc
Jeżeli chodzi o czas to zależy jakim prockiem dysponujesz i jakiej jakości oczekujesz od mpg-a . przewidywany czas Ci się wyświetli w oknie konwersji TMPGE-a Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za podpowiedź! Wersja DigiLab 4.1 Kartę mam tydzień i to pożyczoną. Ale wiem już, że najlepiej zaopatrzyć się w nowsza wersję programu i jeśli faktycznie będzie można dalej kodować wTMPGEnc to będzie ok. Tak szczerze mówiąc wolę pracować w Adobe Premiere i nie wiem co można zrobić w DigiLab
![]() Wielkie dzięki za cierpliwość, bo moje pytania wydają się pewnie banalnie proste. Pozdrowienia! Ostatnio zmieniany przez Piotr.D : 02.03.2004 o godz. 13:28 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|