![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.05.2003
![]() |
WITAM !
Czytam forum i nie tylko i jestem coraz głupszy. Nagrywając płytki vcd i svcd jakość jest "świetna" latają jakieś "szmaty kwadratowe " w szczególniści wokół jakiejś osoby,używam progr.ULEAD DVD MF2 ,SUPER DVD RIPPER. Co robię żle! Rozchodzi mi sie o zgrywanie z kamerki cyfrowej do tych formatów oraaz do DVD.pROSZĘ Wytłumaczcie laikowi od podstaw. pozdrawiam
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
wygląda na to, że twój materiał ma albo za małe bitrate albo rozdzielczość materiału źródłowego albo jedno i drugie
![]() w jakim formacie przechwytujesz obraz z kamery ? napisz coś więcej o metodach jakimi to robisz i o parametrach video, które obrabiasz
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
WITAM
Robie to tak zgrywam materiał przez karte DVMAX NA DYSK naogół przez program digi lab i wychodzi mi w właściwościach:obraz 720\576 pixeli video:szybkość 25klatek\s, rozmiar probki video 24 bit kompresja video Vmax codec.Otwieram ulead dvd movie fact.2 wskazuje np.SVCD WSKAZUJE PLIK DO przetworzenia ... urachamiam.Po długim czasie przeliczania nagrywam na płytke tym samym programem. Tak samo robie bezposrednio z kamery do progr ULEAD DVD MF2 I JAKOSĆ JEST FATALNA. POZDRAWIAM |
|
|
|
|
|
#4 |
|
KONKWISTADOR
![]() |
cholera wie co to jest ten "Vmax codec"
![]() ja to robię tak - materiał z kamery zrzucam bezpośrednio na twardy dysk przez FireWire, kodując odrazu do mpeg2 (720x575, bitrate ok. 8 Mbs) i potem obrabiam w Ulead DVD Workshop i wypalam potem na DVD albo SVCD. jakość video znakomita
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam
Ciężko bo ciężko ale zaczynam chyba "łapać temat" i jeszcze jedno jakich progr.używasz do wyłapywania obrazu do mpeg. Pozdrawiam ![]() P.s Zauważyłem ciekawą sprawę moja nagrywarka "choruje"na płytki cd-rw nagrac ja nagra ale nie odtworzy i nie nagra ponownie ani nie sformatuje.DVD i cd-r chodzą normalnie,czyżby uszkodzona?(RICOH MP5120A DVD+RW) |
|
|
|
|
|
#6 |
|
KONKWISTADOR
![]() |
do wszystkiego od przechwytywania, poprzez kodowanie, do wypalenia używam Ulead DVD Workshop
|
![]() |
|
|