Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 22.06.2005, 15:48   #1
coil
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 01.06.2005
coil zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
jak sobie poradzić

Witajcie....
Mam troszkę avi - ków i w związku z tym pokombinowałem dwoma programami Avi_Divx2DVD oraz TMPGEnc Author DVD no i wszystko cacy, pięknie wychodzi - przerabia na format DVD i zgrywa na płytkę ale....
Mam kilka filmów avi które przerabia lecz w przerobionym materiale nie ma obrazu . Wgrałem ffdshow'a ale wtedy jest obraz tylko w czasie konwersji wywala jakiś błąd. Jakim programikiem lub "kodek pakiem" wesprzeć to przerabianko. Proszę pomóżcie - wyszukiwarka nie pomaga .....
coil jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.06.2005, 19:08   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To teraz pokombinuj trochę programem Gspot (znajdziesz go w dziale Pliki), żeby określić czym różnią te 'aviki' które działają, od tych których nie daje się przerobić.
'Jakiś błąd' to też mało precyzyjne sformułowanie
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.06.2005, 19:20   #3
coil
Stały bywalec ;)

ten bład to jest taki typowy windowsowy, który chce potem wysłać raport o błędach do Microsoftu....wiesz o co chodzi ? tylko, że odtwarzaja sie te aviki bez kłopotu a przy przeróbce coś się dopiero wysypuje ...

Ostatnio zmieniany przez coil : 22.06.2005 o godz. 19:25
Stary 22.06.2005, 19:30   #4
coil
Stały bywalec ;)

sprawdziłem Gspotem i tak - ten który sie przerabia bez problemu to Divx4 a ten przy którym wywala błąd to Xvid - oba kodeki są zainstalowane....nie wiem co jest grane (
Stary 22.06.2005, 21:30   #5
PIOTR34
..: DVD-VIDEO :..

Data rejestracji: 20.08.2003
PIOTR34 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez coil
sprawdziłem Gspotem i tak - ten który sie przerabia bez problemu to Divx4 a ten przy którym wywala błąd to Xvid - oba kodeki są zainstalowane....nie wiem co jest grane (
Odinstaluj te kodeki których używasz i zainstaluj z pakietu K-Lite Codec Pack powinno pomóc

PIOTR34 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.06.2005, 21:51   #6
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
zadnych pakow!
zainstaluj po prostu nowego xvida

edit: mam nadzieje ze to ffdshow masz w najnowszej wersji beta? tu akurat wersja beta nie oznacza niczego niestabilnego, wrecz przeciwnie czesto tak to juz jest z takim softem... najlepszy przyklad to sodipodi - autor zapowiedzial ze wersja finalna nigdy nie powstanie i program na zawsze bedzie beta

Ostatnio zmieniany przez nimal : 22.06.2005 o godz. 21:53
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.06.2005, 22:11   #7
coil
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez PIOTR34
Odinstaluj te kodeki których używasz i zainstaluj z pakietu K-Lite Codec Pack powinno pomóc
nie instalowałem żadnych dodatkowych kodeków - mam tylko to co zawiera XP i WMP....
Co do ffdshow'a to nie wiem czy to beta - jest tylko oznaczenie 20050619. Z kolei po zainstalowaniu xvida pobranego z "plików" rzeczy, które mam kodowane xvidem w ogóle pogłupiały - zacinają się, audio z video nie zgadza się....szambo jakieś
Stary 23.06.2005, 08:04   #8
nimal
Author
Zlotowicz

nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
stary xvid pewnie
bo wersja ffdshow jest ok
na szczescie w konfiguracji ffdshow mozesz zaznaczyc kodowania jakich formatow ma przejac - pozaznaczaj ze ma sie zajac xvidami i powinno byc spowrotem dobrze
xvida wywal i poszukaj gdzie indziej jak najnowszej wersji, np kompilacji kepiego (xvid jako projest otwarty jest kompilowany przez kilka roznych osob, kompilacje nieznacznie sie roznia)
Stary 24.06.2005, 09:24   #9
coil
Stały bywalec ;)

Cytat:
Napisany przez nimal
xvida wywal i poszukaj gdzie indziej jak najnowszej wersji, np kompilacji kepiego
i wszystko w tym temacie - ściągnąłem to co napisałeś, nawet nic nie wywalałem - instalka poszła w ruch i jest ok
teraz przerabiam i wypalam na DVD po trzy odcinki na płytkę wchodzą ....13 Posterunek )))))
serdeczne dzięki.......
Stary 24.06.2005, 15:24   #10
coil
Stały bywalec ;)

guci - nie jest dobrze - owszem już po przeróbce jest obraz ale zauważyłem, że tak od polowy filmu tego przerobionego zaczyna obraz nie nadążać za dźwiękiem.....w morde - nie wiem jak sobie poradzić i co jest przyczyną. Opóźnienie jest około dwóch sekund.....
Stary 24.06.2005, 20:59   #11
nimal
Author
Zlotowicz

zdaza sie i zalezy od probkowania dziwieku i framerate obrazu i generalnie calego muxingu
sprobuj innego programu - jedne radza sobie z tym lepiej inne gorzej
moze the film machine, moze nero vision express (lamerski program ale dziala i sam go czasem uzywam), moze winavi converter (tu ja tez mialem problem z demuxingiem)
Stary 26.06.2005, 20:18   #12
coil
Stały bywalec ;)

rozumiem, ze nero vision express nie jest w pakiecie nero .... ? Mam pełną wersję ale vision nie ma w niej. Z tym, że chodzi mi o "etap" przerabiania programem Avi_Divx2DVD a nie już na samo DVD z typowym menu programikiem TMPGEnc Author DVD. Ten pierwszy przerabia na mpeg i już ten "empeg" się rozjeżdża
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: