![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
kopia bezpieczęństa orginalnej płyty DVD z filmem
Dopiero co kupiłem se nagrywarke DVD i chciałbym zrobić kopię bezpieczeństwa płyty z filmem Piraci z Karaibów Klatwa Czarnej Perły (płyta jest orginalna + ma wszstkie dodatki), jak zrobic kopię bezpieczeństwa takowej płyty aby można ta kopie bez problemu ogladac na stacjonarnym odtwarzaczy DVD
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 03.04.2004
![]() |
zaopatrz się w DVDDecrypter i tym programem zzucisz filmik na HDD, nastepnie zaopatrz się w CloneDVD2 i tym juz programikiem łatwo i szybko zapakujesz filmik na płytke.
![]() |
#3 |
Bywalec
![]() |
A moze byś tak zapodał linki do tych programów.
![]() |
#5 |
Bywalec
![]() |
No ale ja chcę mieć film w takiej samej jakości co jest na DVD a nie bardzo dobrej bo na DVD jest w jakości najlepszej a nie dobrej lub bardzo dobrej! chodzi mi jeszze żeby nagrywanie takowej płyty wraz z odrzuceniem materiału dodatkowego nie trwało długo bo jak przerabiałem film na z DVD na DiviX to trwało to ponad 8 godzin !
Więcej na forum mni nie zobaczycie świętujcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez sejfer : 13.04.2004 o godz. 14:31 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
---===//eLWu\\===---
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Zgranie filmu przy pomocy dvd shrinka z odrzuceniem zbednych materialow zajmie okolo 30 minut + czas nagrania na plyte. Napisz jeszcze jaka masz nagrywarke
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/dvd/jakosc-tmpg Akurat tak sie sklada, że został tam omówiony (dośc skomplikowany) sposób backupu filmu, który spełnia Twoje kryterium i to w oparciu o film Piraci z Karaibów właśnie... Cytat:
ale nie oszukujmy sie - nic nie ma za darmo... Tylko cierpliwi zbierają dojrzałe owoce!
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Moja nagrywarka to LDW-811S z najnowszym firmware, dopiero co kupiona przed świętami zdążyła dopiero nagrać jedną płytę DVD+R
Pozatym 8 godzin przerzerabiania to przgięcie owszem wiem ze nie przgram filmu w trzy minuty, no ale tak w dwie godziny mogłbym poświęcić czas na to rzeby posiadać idelaną kopię pod względem jakości co jest na DVD tylko bez dodatkowych bejrów które sa na płycie typu komentarz rezysera ściężka dźwiękowa w czterech językach wystarczy mi tylko w polski
Więcej na forum mni nie zobaczycie świętujcie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez sejfer : 13.04.2004 o godz. 14:33 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
---===//eLWu\\===---
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Nadal polecam Ci DVD Shrinka film bedzie pewnie lekko skompresowany ale tego nie widac na stacjonarny odtwarzaczu nagralem przez ten program juz okolo 40 filmow. Nagrywaj predkoscia x2
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
![]() |
Nie wiem jaki jeszcze progrma wybiore, zalezy mi głównie na tym żeby był film w takiej samej jakości co na DVD bo ja filmy odtwarzam czasem na stacjonarnym DVD a czasem na kompie najchętniej to bym se zrobił obraz płyty i se nagrał z obrazu ale płyta z filmem zajmuje 7,20 GB a płytka kupiona przezemnie 4,7 GB szkoda że moja nagrywarka nie nagrywa płyt ok. 9 GB wtedy chyba było by prościej czy tak samo cz aby przrabiać ?
![]() |
#11 |
downloader
Data rejestracji: 03.01.2003
![]() |
Jezeli tak bardzo zalezy Ci na jakosci i dodatkach to uzyj DVDFab-a i podziel film na 2 DVD. Jakosc jaka uzyskasz bedzie identyczna z oryginalna. Jezeli chcesz zostawic sam film bardzo mozliwe ze zmiesci sie on na jednym DVD.
pozdrawiam mjq |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Bywalec
![]() |
DVDFab to by mnie interesowało skąd to ściągnąć ?
PS. A na dodatkach tak bardzo mi nie zalezy żależy mi tylko na samym filmie z polskim lektorem zeby był w identycznej jakości.
![]() |
#13 | ||
downloader
![]() |
Cytat:
Program jest platny, ale mozesz sciagnac wersje LITE. Cytat:
mjq Ostatnio zmieniany przez mjq666 : 13.04.2004 o godz. 18:44 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Bywalec
![]() |
Już ja sie poradze aby mieć ful wersję napewno rodzynek się znajdzie. A co do CloneDVD2 skąd go ściągnąć ?
![]() |
#15 | |
downloader
![]() |
Cytat:
![]() PS Tu kliknij tylko w ostatecznosci ![]() http://www.elby.ch/en/products/clone_dvd/ mjq |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|