Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 01.02.2005, 20:08   #1
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kopia DVD - potrzebuje potwierdzenia!!!

Witam wszystkich. siedze tu od rańca i czytam fora dotyczące kopiowania zabezpieczonych i niezabezpieczonych orginalnych filmów DVD. czytałem w pierony różnych rad, przeczepałem wszystko (chyba) :\. Potrzebuje potwierdzenia czy dobrze to zczaiłem. Po 1 jeśli chce skopiować film który mieści sie na 1 DVD-5 to wystarczy ze użyje DVD Decrypter w trybie ISO Read i DVD Decrypter w trybie WRITE go nagram. Jeśli natomiast film zajmuje ponad wyzej wymienioną pojemność (np 6 GB) to używam DVD Decrypter w trybie FILE, następnie używam dvd2one (albo go zmniejszam tak zeby wlazł na 1 DVD-5, albo dziele na 2xDVD-5) potem zmniejszoną płytke wypalam w nero.
Czy to dobry algorytm postepowania? chciałem dodać ze zrobiłem tak Gladiatora który zajmował ok 6 giga i na TV 29" 100Hz nie ma szans zauwazyć róznicy, fakt ze to troche trwa (ok1h) ale w porównaniu z innymi programami to chyba bardzo szybko.
Prosze o rady czy moge coś tu jeszcze zmienić nakorzyść obrazu i szybkosci działania. Może powinienem uzyc innego oprogramowania? Próbowałem Shrinka ale wysypywał jakie s błędy, to samo z CloneDVD Elabprates Byte(nie wiem czy dobrze napisałem) naprawde poświęciłem kupe czasu, zeby dojjsc do takich wniosków, to moje pierwsze spotkanie z kopiowaniem zabezpieczonych filmów dvd. Porsze o jakies rady i sugestie. Podaje mój nr gg 3377829, lub email juicepp@wp.pl .
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 01.02.2005, 20:13   #2
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika ed hunter
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Lokalizacja: Wahszawa
Posty: 38,402
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jeśli wszystko działa i jest O.K. to znaczy, że dobrze obcziłeś i się tego trzymaj.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 20:23   #3
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez juicepp
Witam wszystkich. siedze tu od rańca i czytam fora dotyczące kopiowania zabezpieczonych i niezabezpieczonych orginalnych filmów DVD. czytałem w pierony różnych rad, przeczepałem wszystko (chyba) :\. Potrzebuje potwierdzenia czy dobrze to zczaiłem. Po 1 jeśli chce skopiować film który mieści sie na 1 DVD-5 to wystarczy ze użyje DVD Decrypter w trybie ISO Read i DVD Decrypter w trybie WRITE go nagram. Jeśli natomiast film zajmuje ponad wyzej wymienioną pojemność (np 6 GB) to używam DVD Decrypter w trybie FILE, następnie używam dvd2one (albo go zmniejszam tak zeby wlazł na 1 DVD-5, albo dziele na 2xDVD-5) potem zmniejszoną płytke wypalam w nero.
Czy to dobry algorytm postepowania? chciałem dodać ze zrobiłem tak Gladiatora który zajmował ok 6 giga i na TV 29" 100Hz nie ma szans zauwazyć róznicy, fakt ze to troche trwa (ok1h) ale w porównaniu z innymi programami to chyba bardzo szybko.
Prosze o rady czy moge coś tu jeszcze zmienić nakorzyść obrazu i szybkosci działania. Może powinienem uzyc innego oprogramowania? Próbowałem Shrinka ale wysypywał jakie s błędy, to samo z CloneDVD Elabprates Byte(nie wiem czy dobrze napisałem) naprawde poświęciłem kupe czasu, zeby dojjsc do takich wniosków, to moje pierwsze spotkanie z kopiowaniem zabezpieczonych filmów dvd. Porsze o jakies rady i sugestie. Podaje mój nr gg 3377829, lub email juicepp@wp.pl .
Spoko ! dobrze robisz , Decrypter + DVD2one to chyba najszybsze i bezproblemowe rozwiązanie , w Schrinku by było dłużej (głęboka analiza) ale jakość lepsza.
Clone DVD jak dla mnie to ...
Jak zależy Ci na jakości i nie przeraża wielogodzinny proces to przyglądnij się DVD RB lub DVD2DVD-R, jest trochę tekstów do poczytania a o DVD2DVD-R jest nawet temat przyklejony.
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 20:52   #4
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no jakos nie bardzo chce mi sie czekać kilka godzin, na moim TV 29" nie ma szans zauwazyć róznicy nawet przy kompresji dvd2one z ok 6GB do dvd-5, a jeśli film miałby z 9 gigsów to juz chyba bez sensu jest ko kompresic, wtedy lepiej podzielić ma 2 dvd-5. dzieki za info. paps.
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 21:26   #5
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,517
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Nie powiedizlabym ze Shrink jest lepszy od DVD2ONE, no chyba ze material na ktorym robilem test (Star Wars Trilogy) dawal zupelnie odmienne efekty... Na tych 3 filmach DVD2ONE pobil na glowe CloneDVD i DVDShrinka!
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 21:50   #6
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X.666
Nie powiedizlabym ze Shrink jest lepszy od DVD2ONE, no chyba ze material na ktorym robilem test (Star Wars Trilogy) dawal zupelnie odmienne efekty... Na tych 3 filmach DVD2ONE pobil na glowe CloneDVD i DVDShrinka!
Może to tak zabrzmiało , ale fakt że przy porównaniu DVD2one i Shrinka w powiedzmy "zwykłym" ustawieniu DVD2one rekompresuje film szybciej i chyba lepiej, natomiast na podstawie wypowiedzi z forum + znajomych wychodzi że po włączeniu w Schrinku tzw "głębokiiej analizy" jakość jest dużo lepsza choć okupiona zwiększonym czasem transkodowania.
Sam zbyt dużych doświadczeń w porównaniach transkoderów nie mam,
bo jak na razie dla mnie liczy się tylko DVD RB + CCE oczywiście .
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 21:52   #7
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,517
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
@Czołgista : ja też jestem zwolennikiem CCE. Problem w tym ze mialem 3 plyty na 3 godziny i 15 GB miejsca na dysku w sumie, wiec nie mialem miejsca i czasu zaprzegac CCE :-(. A szkoda...
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.02.2005, 22:07   #8
dupa a nie
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Czołgista
 
Data rejestracji: 06.08.2004
Lokalizacja: Kraków
Posty: 1,429
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez M@X.666
@Czołgista : ja też jestem zwolennikiem CCE. Problem w tym ze mialem 3 plyty na 3 godziny i 15 GB miejsca na dysku w sumie, wiec nie mialem miejsca i czasu zaprzegac CCE :-(. A szkoda...
No fakt, szkoda ! bo chociaż te filmy trwają chyba po około 100-110 min to jednak "ważą" sporo i CCE ma nad czym pracować.
Jak kiedyś miałem dysk 40 to miałem podobny dylemat , kilka filmów pożyczonych na chwilę + mało miejsca na dysku, to zrzucałem na dysk po kolei i w ISO upychałem voby na RW jak RW zabrakło to na DVD-r , płyty oddałem w terminie , a potem porządki na twardzielu i cheja !
__________________
Czołgi --> Strona Czołgiem!
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.02.2005, 19:45   #9
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika ikar39
 
Data rejestracji: 13.01.2004
Lokalizacja: poznań
Posty: 156
ikar39 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
-

ja używam instat copy i tez nie mam problemów kopie wychodza dobrze a oglądam filmy na rzutniku czyli jakieś 120cali nie widze rzadnej różnicy miedzy kopią a orginałem no morze minimalne
ikar39 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 09:21   #10
Air
.:Obey Your Master:.
 
Avatar użytkownika Air
 
Data rejestracji: 18.12.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,930
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ostatnio zrobiłem kopię w najnowszym Shrinku i jakość mnie zaskoczyła z poprzednimi wersjami. Materiał wyszedł bardzo przyzwoicie.

Co do CCE ostatnio Adams32 podesłał linki do dyskusji na doom9 na temat w własnie Cinemy i wychodzi na to że przy 1+2przebiegach jakość jest optymalna. przy większej ilości jakość może się nawet pogorszyć

więcej tutaj
http://forum.doom9.org/showthread.ph...light=vbr+bias

http://forum.doom9.org/showthread.ph...&highlight=opv

Ostatnio zmieniany przez Air : 03.02.2005 o godz. 09:24
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 09:28   #11
Wyjadacz ;)
 
Avatar użytkownika juicepp
 
Data rejestracji: 01.02.2005
Lokalizacja: Bukowno
Posty: 249
juicepp zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
ale liczy się oczywiście czas.....ponoć przy CCE trwa to bardzo długo(4 przebiegi).AIR: jaką dokładnie masz wersje shrinka, jak długi film robiłeś i jak długo to trwało??
juicepp jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 10:29   #12
Air
.:Obey Your Master:.
 
Avatar użytkownika Air
 
Data rejestracji: 18.12.2003
Lokalizacja: Zabrze
Posty: 2,930
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez juicepp
ale liczy się oczywiście czas.....ponoć przy CCE trwa to bardzo długo(4 przebiegi).AIR: jaką dokładnie masz wersje shrinka, jak długi film robiłeś i jak długo to trwało??
Ostatnią która jest na stronie Shrinka, chyba 3.2. Film który robiłem to Powrót do przyszłości III, trwa około 1h50min. Trwało to chyba z 45 minut, ale zastosowałem analizę i sharp (jak na screenie)Porównywałem później oba filmy i nie widać rożnicy między kopią a oryginałem. Żadnych kwadratów przy wybuchach, ogniu czy dymie.

Screen wykonał Ed hunter
Dołączone obrazki
File Type: png taaak.PNG (22.5 KB, 429 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez Air : 03.02.2005 o godz. 10:34
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.02.2005, 14:19   #13
M@X
Get a Mac!
 
Avatar użytkownika M@X
 
Data rejestracji: 18.04.2003
Lokalizacja: Jaworzno
Posty: 10,517
M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>M@X ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Liczy sie czas? Dla mnie liczy sie jakosc... Jesli mam bc szczery to nie uwazam zeby przy 10 przebiegach CCE jakos mi sie pogarszala (doswiadczenia wlasne ;-D)!
__________________
"Android to syfiasty, zabugowany, irytujący, zaprojektowany przez idiotów,
lagujący, udający otwarty i wolny system." - sobrus

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:
M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.02.2005, 11:57   #14
User nad userami :)
 
Avatar użytkownika mesztica
 
Data rejestracji: 09.01.2004
Lokalizacja: Łagów Lubuski
Posty: 119
mesztica zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
Ostatnio zrobiłem kopię w najnowszym Shrinku i jakość mnie zaskoczyła z poprzednimi wersjami. Materiał wyszedł bardzo przyzwoicie.
Cytat:
Napisany przez Air
Ostatnią która jest na stronie Shrinka, chyba 3.2. Film który robiłem to Powrót do przyszłości III, trwa około 1h50min. Trwało to chyba z 45 minut, ale zastosowałem analizę i sharp (jak na screenie)Porównywałem później oba filmy i nie widać rożnicy między kopią a oryginałem. Żadnych kwadratów przy wybuchach, ogniu czy dymie.
Popieram, popieram i nie moge sie doczekac nowszej i lepszej wersji Shrinka... jezeli w ogole sie pokaze

Cytat:
Napisany przez M@X.666
Liczy sie czas? Dla mnie liczy sie jakosc...
Ja tez wyznaje zasade: "Jakość ponad wszystko"
__________________
XP-M2500+@2710Mhz & Hynix512DualDDR460 & 120GB+160GBSATA & Plextor712A & DVDLiteON & BenqEW162i
mesztica jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone



Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:37.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO