![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Indywidualista
Data rejestracji: 16.08.2002
![]() |
Witam,
Tak jak w przypadku opisu DVD2DVD na forum - było ciężko. Przebrnąłem przez dziesiątki stron wątku poświęconego DIVX2DVD ... I wieci co mi się wydaje? Że to co przeczytałem jest jeszcze 'trudniejsze' od poprzednika ![]() Więc może ktoś mi wytłumaczy całość prostym językiem? Jak poczytałem, że do kopii DIVX (XVID) do DVD potrzebuje chyba z 11 aplikacji to szczerze powiedziawszy włos mi się na głowie zjezył ... A że każdy od czegoś zaczyna, to i ja zaczynam już trwającą jakiś czas przygodę z nagrywarką DVD - nie ma co, przydatne urządzenie ![]() Więc reasumując, pytanie jest takie. Jak zrobić ładnie, szybko i prosto kopię filmu DIVX (XVID) na DVD? Musi być jakiś prosty sposób z dwoma, trzema aplikacjami - dający dobry efekt koncowy Będę wdzięczny za jakiś tutorial
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#3 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 12.12.2003
![]() |
enter
w ostatnim enterze jest to ładnie opisane, trezba tylko 3 programy. Jeden do napisów, jeden do przeróbki. A jest to DVD2SVCD, ale u mnie to niedziała. Jest jakis problem z AviSynth, wyskakuje mi bład na podglądzie. Przerabia wszystko oprócz filmu
^_^
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Indywidualista
![]() |
Próbuje tego FilmMachine, ale ciągle mi wyrzuca błędy przy napisach
![]() Czym zmienić napisy z TXT na SUB czy SRT bo już nie mam siły? Na tym się zatrzymałem. Heh. BTW: Jak ktoś zna jeszcze jakieś alternatywy do mojego podstawowego pytania to będę wdzięczny za informacje.
[ Miłego dnia. Matteo (You have to see it for yourself ...) /// [ ASUS A8N-SLI DEL nF4 | AMD Athlon64 3200+ | 2GB GEIL RAM | GF Gainward 6600GT | WindowsXP (SP2) /// [ DVDRW LG SuperMulti 16x | CDRW Lite-On 40x | Samsung SpinPoint 250GB SATA | LG StudioWorks 700S /// |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#6 |
|
Indywidualista
![]() |
Spróbowałem bez napisów.
Dźwięk podzieliło ładnie w plik i potem transkodowanie. Jednak dalej aplikacja wywala błąd (kilka razy) CCE. I tak skończyła się zabawa ... Może zna ktoś jeszcze jakąś aplikację, nawet trzy zamiast jednej (ale nie 11)
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Masz zainstalowany CCE? (CinemaCraftEncoder)
|
|
|
#8 |
|
Indywidualista
![]() |
Inaczej FilmMachine by nie zaczął konwersji
![]() Mam zainstalowany CCE.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A ktoś tu opisywał program DVDRip z opcją AVI to DVD chyba. Sprawdź.
Jabba |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
. Jest tam tylko DVD 2 SVCD.... Szkoda.Jabba |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Indywidualista
![]() |
To wracamy Moi Drodzy do punktu wyjścia ... HELP!
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.06.2004
![]() |
A mi ladnie konwertuje za pomocą QuEnc..... Potem jeszcze sprawdze jak dziala z subtitletool i napisze jakie wyniki (konwertuje friends dvdrip). Narazie na svcd na nocke zapuszcze cos na dvd
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.06.2004
![]() |
Niestety zabrakło miejsca na dysku....
Obecnie mam plik: TFM_Muxed_Video.mpg czyli wlasciwie prawie wszystko gotowe. Ktos wie jak z tego zrobic DVD? Nie wystarczyło dysku na stworzenie struktury DVD. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.07.2004
![]() |
Ja używam:
NeroVision Express 2 - i mam plik xxx.mpg. TMPGEnc - jest tam opcja simple de-multiplex czy coś takiego i "rozkładam" plik xxx.mpg i mam pliki xxx.m2v i xxx.ac3. DVD subtitle converter - konwertuje napisy z formatu Micro DVD do .sup (IfoEdit). IfoEdit - opcja DVD authoring, i wsadzam xxx.m2v, xxx.ac3, xxx.sup. Prawdopodobnie zamiast DVD subtitle converter i IfoEdit można użyć programu dvdauthorgui ale jeszcze nie sprawdzałem |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
Cytat:
|