![]() |
Kopia filmu DIVX2DVD - metoda: prosta, szybka i ładna?
Witam,
Tak jak w przypadku opisu DVD2DVD na forum - było ciężko. Przebrnąłem przez dziesiątki stron wątku poświęconego DIVX2DVD ... I wieci co mi się wydaje? Że to co przeczytałem jest jeszcze 'trudniejsze' od poprzednika ;) Więc może ktoś mi wytłumaczy całość prostym językiem? Jak poczytałem, że do kopii DIVX (XVID) do DVD potrzebuje chyba z 11 aplikacji to szczerze powiedziawszy włos mi się na głowie zjezył ... A że każdy od czegoś zaczyna, to i ja zaczynam już trwającą jakiś czas przygodę z nagrywarką DVD - nie ma co, przydatne urządzenie :) Więc reasumując, pytanie jest takie. Jak zrobić ładnie, szybko i prosto kopię filmu DIVX (XVID) na DVD? Musi być jakiś prosty sposób z dwoma, trzema aplikacjami - dający dobry efekt koncowy :blee: Będę wdzięczny za jakiś tutorial :mruga: |
Cytat:
|
enter
w ostatnim enterze jest to ładnie opisane, trezba tylko 3 programy. Jeden do napisów, jeden do przeróbki. A jest to DVD2SVCD, ale u mnie to niedziała. Jest jakis problem z AviSynth, wyskakuje mi bład na podglądzie. Przerabia wszystko oprócz filmu :blee: :podbite: ^_^
|
Próbuje tego FilmMachine, ale ciągle mi wyrzuca błędy przy napisach :(
Czym zmienić napisy z TXT na SUB czy SRT bo już nie mam siły? Na tym się zatrzymałem. Heh. BTW: Jak ktoś zna jeszcze jakieś alternatywy do mojego podstawowego pytania to będę wdzięczny za informacje. |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Spróbowałem bez napisów.
Dźwięk podzieliło ładnie w plik i potem transkodowanie. Jednak dalej aplikacja wywala błąd (kilka razy) CCE. I tak skończyła się zabawa ... Może zna ktoś jeszcze jakąś aplikację, nawet trzy zamiast jednej (ale nie 11) ;) |
Masz zainstalowany CCE? (CinemaCraftEncoder)
|
Inaczej FilmMachine by nie zaczął konwersji ;)
Mam zainstalowany CCE. |
A ktoś tu opisywał program DVDRip z opcją AVI to DVD chyba. Sprawdź.
Jabba |
Cytat:
Jabba |
To wracamy Moi Drodzy do punktu wyjścia ... HELP! :(
|
A mi ladnie konwertuje za pomocą QuEnc..... Potem jeszcze sprawdze jak dziala z subtitletool i napisze jakie wyniki (konwertuje friends dvdrip). Narazie na svcd na nocke zapuszcze cos na dvd
|
Niestety zabrakło miejsca na dysku....
Obecnie mam plik: TFM_Muxed_Video.mpg czyli wlasciwie prawie wszystko gotowe. Ktos wie jak z tego zrobic DVD? Nie wystarczyło dysku na stworzenie struktury DVD. |
Ja używam:
NeroVision Express 2 - i mam plik xxx.mpg. TMPGEnc - jest tam opcja simple de-multiplex czy coś takiego i "rozkładam" plik xxx.mpg i mam pliki xxx.m2v i xxx.ac3. DVD subtitle converter - konwertuje napisy z formatu Micro DVD do .sup (IfoEdit). IfoEdit - opcja DVD authoring, i wsadzam xxx.m2v, xxx.ac3, xxx.sup. Prawdopodobnie zamiast DVD subtitle converter i IfoEdit można użyć programu dvdauthorgui ale jeszcze nie sprawdzałem |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:30. |