Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 23.06.2005, 11:33   #1
Lia
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.03.2005
Lia w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Red face Kto pomoże?

Witam wszystkich!
Nie mogę się cieszyć dużą liczebnością moich postów na tym forum, więc proszę o pomoc i wyrozumiałość (nie zlinczujcie mnie )
Mam DVD od niedawna i zawsze są jakieś cyrki przy nagrywaniu płyt! Normalnie już mnie szlag trafia, bo nie da się czegoś normalnie nagrać bez sensacji. Chciałabym abyście mnie oświecili w paru sprawach związanych własnie z tworzeniem, nagrywaniem i kopiowaniem płyt dvd.
Po pierwsze: jak muszę skopiować płytę, to kopiuję nerem (Kopia DVD), ale ostatnio okazało się, że nie da się płyty "-" skopiować bezpośrednio na "+" (ale to dowiedziałam się "w praniu"). Więc wpadłam na pomysł, zeby zawartość płyty przerzucić najpierw na dysk a potem stamtąd nagrywać. Zrobiłam to programem DVDFab Decrypter, owszem ładnie się zgrało, ale potem oczywiście wystąpił błąd w nero i dwie płytki poszły sie czesać (robiłam jako DVD Video)...
Poza tym innym razem nagrywałam płytę dvd i po nagraniu, owszem nagrało się, ale nie odtwarzało się, tylko przy autouruchamianiu otworzyło się okno z zawartością płyty (czyli Audio_TS i video_TS), oczywiście nie odtwarzało się
Poza tym potrzebuję instrukcję jak mogę przerobić filmik dvd na divx (bądź xvid).
Bardzo proszę o wyjasnienie mi tych moich schizów z tym dvd, normalnie myślałam że to jakies łatwe w miarę, ale zawsze musi się coś dziać, nie wiem może coś źle robię. W każdym razie proszę o odpisywanie, ewentualny kontakt na gg (mój numer 4747602), mailem (liaaa@tlen.pl).... Rówież proszę o linki jesli ktoś ma, bo już nie wiem i rączki mi opadają, a chcę się w końcu nauczyć jak postępować z tymi dvd!
Pozdrawiam
Lia

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 23.06.2005, 11:43   #2
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
do kopiowania uzywaj Alcohola 120% i zrzucaj obraz najpierw na hdd a pozniej na plytke

do ripowania plyt z DVD9=>DVD5 polecam Clonedvd2 i AnyDVD dobrze i szybko

co do przerobek dvd=>divx to pelno tego w necie wystarczy poszukac

P.S.
temat powinien byc zwiazany z problemem
a nie jakis ogolnik "kto pomoze?"

Stary 23.06.2005, 12:14   #3
Lia
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.03.2005
Lia w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
do kopiowania uzywaj Alcohola 120% i zrzucaj obraz najpierw na hdd a pozniej na plytke
Łatwo powiedzieć - "zrzucaj obraz najpierw na hdd a pozniej na plytke"...Rzecz w tym, ze się zrzuca, ale potem 7685749 płyt się marnuje i się nagrać nie chce

Cytat:
Napisany przez icemac
do ripowania plyt z DVD9=>DVD5 polecam Clonedvd2 i AnyDVD dobrze i szybko
Akurat CloneDVD2 skopiował mi bez dźwięku....(a z moich pozytywnych doświadczeń z CloneCD, myślałam, że również w wypadku DVD dobrze sprawdzi się progamik z tej rodzinki)
Stary 23.06.2005, 11:47   #4
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
kopiować 1:1 pod nero możesz ale nie z orginałów tylko z kopie ( na orginałach są zabezpieczenia)
Neronem możesz jedynie utworzyć kompilacje DVD VIDEO po skopiowaniu na dysk np:
DVDdecrypter, lub najproście DVDshrink
pierwszy kopiuje wszystko i zapisuje na dysk bez zapezpieczen.
drugi zaś pozwala na wybór materiału jaki chcesz nagrać i tworzy ci gotowe pliki pod nero, lub w formiie iso , bądź potrafi też bnagrać po skończeniu - ale z tego ostatniego lepiej nie kożystaj.
Co jak dokładnie robić szukaj bo wszystko jest ładnie opisane.

prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.06.2005, 12:26   #5
sc0rpi0
Kibic żużla :)

Data rejestracji: 07.12.2004
sc0rpi0 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przy zrzucaniu na dysk polecam DVD Decrypter, a co do tych "prostrzych" w obsłudze programów do przerabiania DVD na divx to np. program DVDrip (z Komputer Świata) lub Gordian Knot.
Stary 23.06.2005, 13:39   #6
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a kolezanka jaki ma naped ??
jak litka to radze palic na markowych nosnikach i to plusach

jakich nosnikach probuje palic ??

i czy ma DMA wlaczone ??

ASPI zainstalowane ??

jesli chodzi o clona to trzeba wybrac sobie co chce sie skopiowac

mi sie nie udalo jeszcze bez dzwieku zrzucic

Stary 23.06.2005, 13:53   #7
prometeusz
Guru

Data rejestracji: 07.01.2003
prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>prometeusz ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
a możesz napisać coś o tym błedzie w nero kiedy wyleciał i jakiej treści

prometeusz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.06.2005, 11:10   #8
madmax2
Godzina 5-ta minut 30-ści

Data rejestracji: 06.10.2002
madmax2 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Naprościej to, jak koledzy pisali wyżej DVD Shrink i DVD Decrypter:

http://cdrinfo.pl/artykuly/dvddecrypter/

spolszczenie do Decryptera:

http://www.divx.howto.pl/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=2 9

DVD Shrink - znajdziesz w dziale pliki, a instrukcja ponizej:

http://cdrlab.pl/article_wstep_1609.html

Pozd.
Lepiej powiedzieć:
"Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi"
Lepiej powiedzieć:
"Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami"
madmax2 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: