![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
łączenie plików w dvdmaestro (jak to zrobić)???
dzisiaj pierwszy raz miałem doczyniea z DVDMaestro i musze powiedziec że po 20min już zrobiłem swój pierwszy projekt z jak największym sukcesem wszystko odtwarza się ok.tzn: dzwięk , obraz no i oczywiści menu ( z wyjątkiem napisów,bo jeszcze nie umie ich robic, ale spokojnie też to opanuje)!!!wszystko jes banalne jak się ma fim w jednym kawałku :-), ale co zrobić jeśli film mam w dwóch częściach
![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Forumator
![]() |
myślałem myślałem i wymyśliłem coś takiego :
może film.cd1 wrzucam do projektu Movies1 ,a film.cd2 wrzucam do projektu Movies2!!! w zakładce Movies zauważyłem że idzie zrobic PlayListe ale troche z tym walcze i nic może macie pomysł jak dodac do PlayListy te dwa filmy - buhha to by było bardzo proste rozwiązanie mojego problemu :-) dobra nie ma co klikać tylko do roboty może coś jeszcze wykombinuje
![]() |
#3 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
W ten sposób uzyskasz dwa titleset'y czyli nie do końca to o co Ci chodziło. Z PlayList'ami w DVDMaestro zawsze miałem kłopot więc nie pomogę ale...
w Movie 1 wrzuć oba kawałki video, na scieżkę audio wrzuć pierwszy kawałek dźwięku (ten z pierwszego avi'ka), na tej samej scieżce kliknij prawym przyciskiem i wybierz Create Sync Audio Track, wskaż drugi plik z dźwiękiem i chyba to wszystko....
![]() |
![]() |
#4 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.01.2004
![]() |
Heh... wiec tez postanowilem pokombinowac na rozne sposoby i niestety, spełzło na tym samym co u kolegi
![]() Tak sobie jeszcze myslalem, choc nie sprawdzalem bo na razie nie mam miejsca na hdd na kombinowanie ze wizją, ale moze po prostu w drzewku z boku dorzucic jeszcze jeden movie jako movie2 i tam stworzyc dalsza czesc, ale nie wiem jak to sie bedzie zachowywac przy odtwarzaniu, wydaje mi sie bedzie to jako kolejny title i nic dobrego z tego nie wyjdzie, choc sprobowac zawsze mozna... pozdro! Edited: Heh... widze ze zanim naskrobalem posta pojawily sie juz 2 przed moim z podobnymi rozwiazaniami, sorka ![]()
![]() |
#5 |
Forumator
![]() |
@Jabson
ale moze po prostu w drzewku z boku dorzucic jeszcze jeden movie jako movie2 i tam stworzyc dalsza czesc, ale nie wiem jak to sie bedzie zachowywac przy odtwarzaniu, wydaje mi sie bedzie to jako kolejny title i nic dobrego z tego nie wyjdzie, choc sprobowac zawsze mozna... właśnie też na to wpadłem stworzyłem dwa "rozdiały" Movies1 i Movies2 powrzucałem tam moje cd1 i cd2 podziekliłe na sceny a następnie w Connections zaznaczyłem na ostatniej scenie Movies1 żeby odtwarzał pierwszą scene Movies2 :-) hehehe!!!poszło jak po maśle!!!konczy się Movies1 a zaczyna Movies2 (prtzejście jest takie jakbys połączył dwa avi'ki)nic się nie wiesza i nic nie wyłancza !!! ale jest jeden minus :-( czas wyświetlania po włączeniu na Movies2 czas leci od początku oraz sceny są numerowane od 1 - no ale to chyba logiczne pozdrawiam
![]() |
#6 |
Forumator
![]() |
zrobiłem tak jak polecił ideJ i już jest ok!!!
na pierwszy ogień idzie Smuraj :-) więc jutro wspomne o wynikach mojej pracy !!! jeszcze raz wielkie dzięki
![]() |
#7 |
Wyjadacz ;)
![]() |
a jak jak powrzucam wszystko i chce zrboic tak jak ideJ to mam problem, bo opcja Create Sync Audio Track jest nieaktywna i lipa..
![]() pozdro!
![]() |
#8 |
Forumator
![]() |
wrzucasz pliki video , potem wrzucasz dzwięk z pierwszej części (cd1) i następnie korzystasz z funkcji Create Sync Audio Track (tam zaznaczasz ten drugi plik (cd2) i wskazujsz który plik chcesz dołączyć (np. cd2.ac3) i robisz ok chwile się to kąpiluje i już masz połączone dwa pliki audio
![]() |
#9 |
Wyjadacz ;)
![]() |
aha, wielkie dzienks
![]() pozdro!
![]() |
#10 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 14.12.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ale***347; wykopa***322;...
W Maestro nie po***322;***261;czysz napis***243;w. Szukaj program***243;w do obr***243;bki napis***243;w. W programach do authoringu tego nie zrobisz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wymiatacz
![]() |
próbowałem już SubtitleWorkshop i nie otwiera mi żadnych napisów, Vobsub niby połączył bo plik się powiekrzył ale widać tylko pierwszą połowę napisów, mam chyba jakiegoś pecha ciągle coś nie działa
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Cytat:
Najpierw należy sobie zawsze odpowiedzieć na pytanie 'dlaczego mam taki efekt', później 'jak można to rozwiązać', dalej dobrać odpowiednie narzędzia i dopiero działać. A ty liczysz na to, że stosując przypadkowe programy, dokonując w nich przypadkowych zmian, uzyskasz oczekiwany efekt. Podpowiem - nie możesz łączyć napisów w formacie idx/sub w tym przypadku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Tak, ale przypadek z kt***243;rym si***281; teraz m***281;czysz dotyczy napis***243;w z dw***243;ch r***243;***380;nych p***322;yt, na kt***243;rych nie zachowano identycznej kolejno***347;ci strumieni...
Dlatego musisz najpierw z ka***380;dej p***322;yty wyci***261;gn***261;***263; napisy polskie, a dopiero p***243;***378;niej to ***322;***261;czy***263;. Najlepiej wyci***261;ga***263; od razu w formacie obs***322;ugiwanym przez program w kt***243;rym b***281;dziesz p***243;***378;niej robi***322; authoring. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|