Powrót   Forum CDRinfo.pl > >

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 26.04.2005, 18:28   #1
Hamster21
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.04.2005
Posty: 2
Hamster21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[LiteOn SOHW-1653S] - nie mogę nagrać DVD-Video

Chcę nagrać płytę DVD-Video. Ale po wrzuceniu filmów nie jest aktywna ikonka wypal. Filmy są zakodowane w DivX. Gdy chce nagrac plyte VCD to idzie wszystko, ale na DVD - VIDEO nie idzie. Mam wgrany najnowszy firmware i najnowszego NERO.
Dodam, że jak chcę nagrać zwykłą płytę DVD to ikonka jest aktywna.

Co może być tego przyczyną. Proszę o odpowiedz.
Hamster21 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.04.2005, 18:51   #2
Mirek-1977
Pentium4ever
 
Avatar użytkownika Mirek-1977
 
Data rejestracji: 06.12.2003
Lokalizacja: Ostróda
Posty: 601
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a jak Ty to robisz?
gdzie tego AVIka wrzucasz?
bo jestem strasznie ciekawy
Mirek-1977 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 09:44   #3
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,713
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Hamster21
Chcę nagrać płytę DVD-Video. Ale po wrzuceniu filmów nie jest aktywna ikonka wypal. Filmy są zakodowane w DivX. Gdy chce nagrac plyte VCD to idzie wszystko, ale na DVD - VIDEO nie idzie. Mam wgrany najnowszy firmware i najnowszego NERO.
Dodam, że jak chcę nagrać zwykłą płytę DVD to ikonka jest aktywna.

Co może być tego przyczyną. Proszę o odpowiedz.
nie moge swietne

moze ci sie nie chce wypalic bo filmiki w avi - DivX to chyba nie mieszcza sie w kategorii DVD-video tylko DVD-Data

P.S.
ale to moje zdanie
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 14:34   #4
Hamster21
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 26.04.2005
Posty: 2
Hamster21 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Vcd

Ale gdy wrzuce ten film do VCD i chce nagrac zwykla plyte (nie DVD) to nawet jelsi jest to DivX to Nero sam kompresuje do Mpega.
Hamster21 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 18:09   #5
Mirek-1977
Pentium4ever
 
Avatar użytkownika Mirek-1977
 
Data rejestracji: 06.12.2003
Lokalizacja: Ostróda
Posty: 601
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
niech no zgadnę
uruchamiasz Nero i w oknie kompilacji wybierasz DVD-Video, tak?
potem tego DivX-a gdzie wciskasz? obok katalogów AUDIO_TS i VIDEO_TS?
to życzę powodzenia



DivX na VCD można oczywiście tak zrobić
ale nie DVD
może Nero z serji 7 lub 8 będzie taką opcję oferował, MOŻE co stoi pod wielkim

najpierw musisz przerobić DivX na DVD używając zewnętrznego programu a dopiero użyć Nero do wypalenia
uzyskany materiał po przekonwertowaniu z DivX na DVD w Nero wrzucasz do katalogu VIDEO_TS - to tak na przyszłość
a jak film przekonwertować?
w tematach przyklejonych jest poradnik
Mirek-1977 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 18:16   #6
zene_k
Zarejestrowany dla jaj
 
Avatar użytkownika zene_k
 
Data rejestracji: 25.11.2004
Lokalizacja: 53°25' N,14°35' E
Posty: 3,827
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Mirek-1977
niech no zgadnę
uruchamiasz Nero i w oknie kompilacji wybierasz DVD-Video, tak?
potem tego DivX-a gdzie wciskasz? obok katalogów AUDIO_TS i VIDEO_TS?
to życzę powodzenia



DivX na VCD można oczywiście tak zrobić
ale nie DVD
może Nero z serji 7 lub 8 będzie taką opcję oferował, MOŻE co stoi pod wielkim

najpierw musisz przerobić DivX na DVD używając zewnętrznego programu a dopiero użyć Nero do wypalenia
uzyskany materiał po przekonwertowaniu z DivX na DVD w Nero wrzucasz do katalogu VIDEO_TS - to tak na przyszłość
a jak film przekonwertować?
w tematach przyklejonych jest poradnik
Może Nero serii 7 będzie też wiązało sznurowadła?
__________________
Pozdrawiam Marek
zene_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.04.2005, 21:15   #7
Mirek-1977
Pentium4ever
 
Avatar użytkownika Mirek-1977
 
Data rejestracji: 06.12.2003
Lokalizacja: Ostróda
Posty: 601
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k
Może Nero serii 7 będzie też wiązało sznurowadła?
oczywiście nagrywarki muszą obsługiwać system SHOELACE
Mirek-1977 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.04.2005, 06:35   #8
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika icemac
 
Data rejestracji: 24.02.2003
Lokalizacja: śmietnik
Posty: 13,713
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@zene_k masz repute

a Mirkowi to chyba jakos ostatnio dalem

a koledze nowemu tesh dam tak za geniusz i chec "zmiany" mozliwosci softu
__________________
Blog o perypetiach z miniakiem
icemac jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:30.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.