Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 28.02.2006, 21:15   #1
alsababnur
Banned

Data rejestracji: 05.09.2005
alsababnur w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Unhappy maly problemik.....

witam....mam taki problem ..mam bajke na dvd,traktuje ja dvd dekrypterem .nagrywam na twardziela te pliki, potem odpalam nerona 7 ,opcja dvd film..nero wypala a po jakims czasie wyskakuje komunikat nagrywanie nie powiodlo sie i tak wkolo .siedze nad tym juz 4 dni a moze jak bym zaczal robic szrinkiem to cos by dalo......HELP.....dzieki..
alsababnur jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 28.02.2006, 21:48   #2
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A nie uważasz, że problem może leżeć po stronie nagrywarki, czy użytych płytek?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2006, 21:54   #3
adamxx68
Bywalec

Data rejestracji: 05.01.2006
adamxx68 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez alsababnur
witam....mam taki problem ..mam bajke na dvd,traktuje ja dvd dekrypterem .nagrywam na twardziela te pliki, potem odpalam nerona 7 ,opcja dvd film..nero wypala a po jakims czasie wyskakuje komunikat nagrywanie nie powiodlo sie i tak wkolo .siedze nad tym juz 4 dni a moze jak bym zaczal robic szrinkiem to cos by dalo......HELP.....dzieki..
Jaka to bajka ,na jakiej płycie ,kiedy wydana Jest jeszcze DVDFab Decrypter ,a jeśli chodzi o nero to jest to program do wszystkiego i do niczego,trzeba używać innych programów Pozdrawiam
adamxx68 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.02.2006, 22:05   #4
mgit
Guru

Data rejestracji: 22.08.2004
mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>mgit jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
AnyDVD+CloneDVD+Verbatim DVD+/-R=przegrana bajka
mgit jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2006, 08:54   #5
alsababnur
Banned

maly problemik......

wypalam na plycie dvd rv, z ktora pracuje juz nie pierwszy raz i zawsze bylo ok,chociarz ripuje pierwszy raz.plyta jest zabezpieczona chyba makrowizyn tak podaje dekrypter.ja raczej stawial bym na brak moich umiejetnosci w tym zagadnieniu..oczekuje dalszych podpowiedzi dzieki....
Stary 01.03.2006, 09:28   #6
nico88
Nowy na forum

Data rejestracji: 08.01.2006
nico88 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jezeli masz chwile na poswiecenie tej plytce (tak ok 40 min.) to uzyj DVD Decryptera z wlaczona funkcja IFO Mode nastepnie wybierz najdluzszy film z pola po prawej i najwazniejsze w opcjach IFO Mode musisz zaznaczyc aby nie scalal plikow do 1 GB.
A i jeszcze musisz zaznaczyc aby zgral to wszystko do osobnych pliczkow .m2v i dzwiek do .ac3.
Pozniej odpalasz jakis programik do autoringu DVD ja polecam DVD Lab Pro bo robi to najszybciej.
I filmik bedziesz mial zrobiony!

Jezeli chcesz dokladniejsze dane to napisz na mojego maila: nico88@o2.pl
nico88 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2006, 10:16   #7
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez nico88
Jezeli masz chwile na poswiecenie tej plytce (tak ok 40 min.) to uzyj DVD Decryptera z wlaczona funkcja IFO Mode nastepnie wybierz najdluzszy film z pola po prawej i najwazniejsze w opcjach IFO Mode musisz zaznaczyc aby nie scalal plikow do 1 GB.
A i jeszcze musisz zaznaczyc aby zgral to wszystko do osobnych pliczkow .m2v i dzwiek do .ac3.
Pozniej odpalasz jakis programik do autoringu DVD ja polecam DVD Lab Pro bo robi to najszybciej.
I filmik bedziesz mial zrobiony!

Jezeli chcesz dokladniejsze dane to napisz na mojego maila: nico88@o2.pl
a po co robić z igły widły?

darmowy, najnowszy DVDFab Decrypter + DVD Shrink i po zawodach.

nawet może Shrink nie być potrzebny, jak płyta jest jednowarstwowa, co w przypadku bajek telewizyjnych jest praktycznie normą.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2006, 10:18   #8
Yarozelsky
Gość

@nico88- powiedz mi po co tyle kombinować

@alsababnur - skoro zgrałes ta bajke na dysk to dla pewnosci podgladnij ja np w shrinku i jesli działa to zanczy że do nagrywania używasz :
-słabej jakosci płyt
-słabej nagrywarki
-lub masz pomieszane w sterach [aspii wł. dma itd]
albo wszystkie 3 punkty naraz
spróbuj zaktualizowac bios nagrywarki, zmien płyty , potestuj na RW
  Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.03.2006, 11:24   #9
alsababnur
Banned

podejrzalem ja w nero show time i wszystko chodzi..plyta na ktora to chce wypalic to
""emtec dvd+rw"" wypalalem na nich i nigdy nie mialem zadnego problemu...
w aspi i dma nic nigdy nie grzebalem..normalnie rece opadaja...a moze to jest wlasnie takie zabezpieczenie tej plyty ona jest chyba zabezpieczona makrowizyn tak podaje dekrypter...bufor ten maly paseczek w neronie z poczatku jest pelny potem spada do 47 % a nawet do 15 %...
Stary 02.03.2006, 19:14   #10
alsababnur
Banned

maly problemik.....

kurcze zmienilem plyte i jakos udalo mi sie nagrac ale mam zas problemy z dzwiekiem jakies trzaski i tak jakby dzwiek przeskakiwal albo igla na winilowej
plycie ...mowie wam kicha 5 dni w polecy...
Stary 02.03.2006, 19:42   #11
Yarozelsky
Gość

To może Jaśnie Pan zdradzi nam tajemnice jakich płyty użył na jakiej nagrywarce z jakim biosem i z jaka predkością wypalił płyte ,sprawdził aspii i dma [bo to że nic w dma i aspii nie grzebałeś nie znaczy że wszystko jest dobrze]
Stary 04.03.2006, 00:57   #12
karoleczek
Nowy na forum

Data rejestracji: 21.02.2006
karoleczek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
sorki ze sie wtracam do specow ale nie wiem ze czy panowie wiedza ze plusy sa do danych filmy powinno sie nagrywac na minusach zeby jakosc byla ok a po drugie emtec czyli stary basaf nie jest najlepsza firma sproboj verbatiny lub imation.. moja wypalarka to tez samsung i strasznie nie lubie emtec´kow pozdrawiam
karoleczek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2006, 01:10   #13
Reetou
Data rejestracji: 18.05.2004
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez karoleczek
nie wiem ze czy panowie wiedza ze plusy sa do danych filmy powinno sie nagrywac na minusach zeby jakosc byla ok
To może jeszcze podaj uzasadnienie/źródło swoich rewelacji...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 18.03.2006, 08:51   #14
rork
Guru

Data rejestracji: 28.07.2002
rork niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
nie wiem ze czy panowie wiedza ze plusy sa do danych filmy powinno sie nagrywac na minusach zeby jakosc byla ok
Cytat:
Napisany przez Reetou
To może jeszcze podaj uzasadnienie/źródło swoich rewelacji...
Reetou to są rewelacyjne rewelacje z rewelacyjnie wiarygodnego źrudła i nie wymagają uzasadnienia to są fakty

edit: nie widziałem, że wątek ma drugą stronę

Ostatnio zmieniany przez rork : 18.03.2006 o godz. 08:55 Powód: ślepota ?
rork jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.03.2006, 01:12   #15
Yarozelsky
Gość

Cytat:
sorki ze sie wtracam do specow ale nie wiem ze czy panowie wiedza ze plusy sa do danych filmy powinno sie nagrywac na minusach zeby jakosc byla ok a po drugie emtec czyli stary basaf nie jest najlepsza firma sproboj verbatiny lub imation.. moja wypalarka to tez samsung i strasznie nie lubie emtec´kow pozdrawiam
nie wiem czy wiesz ale + świetnie sie nadają do filmów bo da sie je nagrać z booktypem jako dvd-rom , nie wiem co ma + i - do jakości filmu /nagrania płyty , '-' sa lepiej traktowane przez starsze odtwarzacze dvd i nic poza tym

Ostatnio zmieniany przez Yarozelsky : 04.03.2006 o godz. 01:15
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: