Powrót   Forum CDRinfo.pl > Edycja, konwersja i kompresja audio/video > DVD-Video

DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
LinkBack Opcje związane z dyskusją Ocena dyskusji Tryby wyświetlania
Stary 25.02.2011, 04:37   #1
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Skinned
 
Data rejestracji: 24.02.2011
Posty: 5
Skinned zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?

Witam.
Na początek podzielę się uwagą iż uważam za zupełnie niezrozumiałe, że nie mogę umieścić linków lub zdjęć w moim poście dopóki nie napiszę 10 postów. Przecież linki czy zdjęcia umieszczam nie po to żeby chwalić sie swoimi zdolnościami malarskimi czy fotograficznymi - umieszczam by treść mojego postu była zrozumiała, żeby tysiącem słów nie opisywać czegoś co można zrozumieć jednym rzutem oka na zdjęcie - czyli robię to z szacunku dla osób i szacunku dla czasu, który poświęcą osoby korzystające z tego forum. Przez absurdalne zarządzenie jestem zmuszona do obchodzenia regulaminu i spróbuję zapisać linki konieczne do zrozumienia poruszanego przeze mnie problemu w sposób, który zaakceptuje mechanizm forum. Chyba lepsze to niż nabicie licznika 10 postów bez sensu i potrzeby. Przechodzę do meritum...


Od razu zaznacze że jestem raczej zielona w temacie więc dołożę wszelkich starań by tak przedstawić swój problem aby mimo wszystko dało się zrozumieć o co mi chodzi .
Chcę stworzyć własne DVD Video przy użyciu DVD Lab PRO. Płyta ma zawierać 5 niezależnych filmów z czego 2 mają mieć możliwość wyboru ścieżki audio - pozostałe 3 mają tylko 1 ścieżkę. Kolejność nawigacji ma być następująca: Menu głowne ma 5 przycisków - każdy odpowiada 1 z filmów na płycie. Klikamy w przycisk odpowiadający filmowi dajmy na to czwartemu - pojawia sie nowe menu z dwoma przyciskami i pytaniem czy wybieramy ścieżkę audio 1 czy 2. Po kliknięciu w jeden z przycisków odpowiednia ścieżka audio jest aktywowana i następuje natychmiastowe wystartowanie filmu czwartego.
Znalazłam w sieci tutorial opisujący zdaje się dokładnie to czego potrzebuję - tutorial jednak jest po angielsku a w dodatku bardzo krótki. Niestety nie potrafię wykonać w oparciu o niego mojego projektu - pewnie popełniam jakiś banalny błąd w kwestii tak oczywistej dla autora tutorialu, że nie uważał za konieczne by ją w swoim poradniku opisać. Poniżej wklejam zrzut ze wspomnianego tutoriala:
ht#p://kasiawrona(dot)com/DVD/zrzut1.jpg

Na niebiesko pozwoliłam sobie zaznaczyć tą część opisu, która jest dla mnie niezrozumiała, ale może napiszę po kolei co zrobiłam i dojdę do momentu, w którym sobie nie radzę.

Wczytałam do projektu wszystkie filmy i towarzyszące im ścieżki dźwiękowe. Korzystając z okna Connections kliknęłam prawym i z menu kontekstowego wybrałam Add -> Empty Menu. Po otwarciu okienka z pustym menu wypełniłam je grafiką importowaną z Photoshopa zawierającą tło oraz 5 przycisków na layerach. 4 z przycisków podlinkowałam bezpośrednio do 4 filmów - piąty przycisk pozostawiłam na później. Następnie w podobny sposób jak pierwsze menu stworzyłam drugie menu - tym razem z 2 przyciskami. Pozostały wolny 5 przycisk z pierwszego menu podlinkowałam do menu drugiego. W wyniku otrzymałam następujące połączenia:
ht#p://kasiawrona(dot)com/DVD/zrzut2.jpg

Otworzyłam okno drugiego menu i obu przyciskom przypisałam linkowanie odpowiednio ustawiania ścieżki audio 1 + goto next menu oraz ustawianie ścieżki audio 2 + goto next menu. Operację tą pokazuje następujący zrzut:
ht#p://kasiawrona(dot)com/DVD/zrzut3.jpg

Następnie wróciłam do okna Connections i posługując sie wskazówkami z tutoriala utworzyłam obiekt VM klikając prawym i wybierając z menu kontekstowego Add -> Add Command Object -> In VTS Domain tak jak to pokazuje poniższy zrzut:
ht#p://kasiawrona(dot)com/DVD/zrzut4.jpg

Następnie korzystając z narzędzia Draw End Connection Links połączyłam ikonkę [VM] z ikonką filmu 4. Otrzymałam w efekcie schemat lokalnie dokładnie odpowiadający schematowi z tutoriala:
ht#p://kasiawrona(dot)com/DVD/zrzut5.jpg

No i tu zaczyna się problem. Po pierwsze nie wiem czym tak na prawde jest ten obiekt VM. Jako akcję dla przycisku w menu2 wybrałam "aktywuj ścieżkę dźwiękową 1 i skocz do NASTĘPNEGO MENU" - gdzie jest to "następne menu"? rozumiem że skok powinien być do filmu 4 lub też do filmu 4 ale za pośrednictwem tego obiektu VM. Ale jak to zdefiniować? Jak połączyć ze sobą Menu2 z obiektem VM? W tym obiekcie VM można pisać jakieś skrypty - czy ja mam tam coś pisać? Ale co i dlaczego nie wspomina o tym przedstawiony tutorial? Dlaczego na ilustracji połączeń w tutorialu widać połączenie pomiędzy VM a filmem ale nie widać żadnego połączenia pomiędzy menu a obiektem VM?

Sprawdzałam funkcjonowanie projektu i sterowanie zatrzymuje się na menu2 - mogę klikać w jeden z dwóch przycisków ale nie widzę żadnego efektu a w szczególności nie następuje skok do filmu 4.

Bardzo proszę o precyzyjne wytłumaczenie mi tego zagadnienia bo już nie wiem gdzie szukać pomocy skoro tutorial z pozoru dokładnie opisujący mój projekt okazał się niewystarczający. Może jeszcze na koniec dla jasności (bo nie wiem co może być istotne dla właściwej analizy) pokażę drzewko zawartości:
ht#p://kasiawrona(dot)com/DVD/zrzut6.jpg



Pozdrawiam i błagam o pomoc
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-zrzut1.jpg   menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-zrzut2.jpg   menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-zrzut3.jpg   menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-zrzut4.jpg   menu w DVD Lab PRO wg tutoriala - jak?-zrzut5.jpg  

Dołączone obrazki
 
Skinned jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.02.2011, 09:39   #2
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,720
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Mozesz gdzies wystawic (do sciagniecia) caly projekt?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 12:33   #3
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,531
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Skinned Podgląd Wiadomości
Na początek podzielę się uwagą iż uważam za zupełnie niezrozumiałe, że nie mogę umieścić linków lub zdjęć w moim poście dopóki nie napiszę 10 postów.
Linków nie można, ale można wstawić zdjęcia bezpośrednio na forum, co zresztą zrobiłaś. Niezrozumiałe? Już wyjaśniam: reklama w serwisie jest zabroniona, jeśli ktoś chce się zareklamować powinien uzgodnić warunki finansowe reklamy z administracją. Niestety duża liczba osób uważa, że po prostu zarejestruje się i wklei link do swojej strony. Ustawiony limit 10 postów ma im to utrudnić, a poza tym łatwiej jest wyłapać takich 10-postowców. Co do reszty...

Witamy,

Projekt na pierwszy rzut oka wygląda OK, a z przedstawionych screenów nie można wyłapać dlaczego nie działa. Najprawdopodobniej gdybyś zaczęła projekt od filmu 4 i tego dodatkowego menu wszystko by zadziałało OK.

Zobaczmy co się dzieje przy tworzeniu takiej struktury:

Nazwa:  pic1.png, 
obejrzany:  745 razy, 
rozmiar:  12.3 KB.

Podobnie jak u Ciebie jest główne menu (Menu 1) z którego po naciśnięciu przycisku przechodzimy do menu wyboru ścieżki dźwiękowej (Menu 2). Dobrze ustawiłaś przycisku wyboru audio ze skokiem do następnego menu. Co jest tym następnym menu? Jest nim tworzony w Labie Command object w domenie VTS.

Nazwa:  pic2.png, 
obejrzany:  737 razy, 
rozmiar:  3.7 KB.

Jeśli podejrzymy strukturę DVD-Video to dla powyższej struktury menu wyboru audio znajduje się w VTSM1 PGC 3. Pod przycisk wybierający audio nie można (obok tej komendy) podpiąć bezpośredniej komendy skoku do filmu (ograniczenia formatu), dlatego umieszczona jest dozwolona komenda LinkPGCN PGC 4 (Got to the next menu in VTS domain)

Nazwa:  pic3.png, 
obejrzany:  728 razy, 
rozmiar:  11.5 KB.

Ten PGC 4 tworzony jest w Labie poprzez dodanie właśnie command object, który następnie linkujemy do filmu. I to działa...

Dlaczego nie działa u Ciebie? Niewykluczone, że w trakcie pracy z innymi filmami w projekcie Lab dostawił pomocnicze PGC w VTSM i teraz komendy spod przycisków audio kierują nawigację w pole.

Co można zrobić? Albo zacząć projekt od początku opracowując najpierw film 4 z wyborem audio, ale trochę szkoda roboty. Można też korzystając z PGCEdit zmodyfikować instrukcję skoku pod przyciskami audio kierując nawigację do właściwego PGC. I to rozwiązanie polecam. Jeśli natomiast nie będziesz mogła sobie z tym poradzić, to wystaw np na rapidshare.com spakowane wszystkie pliki ifo i bup kompilacji DVD, oraz voby z indexem 0 (zero), czyli całą strukturę DVD bez dużych vobów z filmem - popatrzy się...
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 12:38   #4
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Skinned
 
Data rejestracji: 24.02.2011
Posty: 5
Skinned zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Widzę, że zainteresowanie moim pytaniem wykazał sam Administrator forum. Witam Cię i wszystkie osoby wkładające pracę w prowadzenie tego forum, bardzo się cieszę i odbieram to jako zwiastun szybkiego rozwiązania problemu. Mam tylko nadzieję, że to nie wyłącznie moja uwaga na początku przyciągnęła instytucjonalne oko.

Oczywiście już dołączam linka do zapisanego pliku "dal"
ht#tp://kasiawrona(dot)com/DVD/pierwszeDVD.dal

Chyba tylko o ten plik Ci chodziło - bo przecież cały projekt z zawartością filmów zajmuje kilka GB danych.

Edit: juz w międzyczasie zobaczyłam klejną odpowiedź tym razem moderatora. Również bardzo dziękuję za zainteresowanie. Muszę dodać dla jasności, bo może ten fakt mieć znaczenie w kontekście tego co napisałeś, że film 4 nie jest jedynym, który posiada 2 ścieżki dźwiękowe. Podobną operację z menu wyboru ścieżki będę musiała zastosować także dla filmu 2. Na razie jest on podpięty bezpośrednio do menu wyboru filmu.
Przy okazji rozmów o skryptach - nie boję się skryptów ale nie znam języka, którym są tworzone - czy mogli byście zaproponować mi jakąś specyfikację tego języka + tłumaczenie podstawowych skrótów którymi posługuje się zarówno skrypt jak i w bardzo wielu miejscach sam program DVD Lab. Jestem na tyle nieobeznana, że wszechobecne skróty VTS, PGC, VMG i tym podobne są dla mnie zupełnie niezrozumiałe. Oczywiście bardzo bym prosiła o wersję polską, tylko w ostateczności angielską.

Ostatnio zmieniany przez Skinned : 25.02.2011 o godz. 12:51
Skinned jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 12:53   #5
____
 
Avatar użytkownika Misiek4
 
Data rejestracji: 26.05.2000
Lokalizacja: Tarnow
Posty: 1,720
Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Misiek4 jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Administrator, to nie swieta krowa Pytanie, czy podpowiedz Reetou byla wystarczajaca (lepszego fachowca od video na tym forum chyba nie ma )?
__________________
Pozdrawiam
Misiek4

Wydaje Ci się, że masz szybki dysk twardy/SSD? Dodaj go do rankingu i sprawdź czy jest najszybszy
Misiek4 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 13:01   #6
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,531
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Co do opisu - nie spotkałem jakiegoś polskiego opisu całości standardu, po angielsku natomiast najwięcej informacji można wyciągnąć na stronach Replici http://www.dvd-replica.com/

Tak się zastanawiam, próbowałaś stworzyć bezpośrednie connection między menu z audio, a obiektem VM?

Nazwa:  pic4.png, 
obejrzany:  776 razy, 
rozmiar:  12.4 KB.

W moim projekcie taki zabieg literalnie nic nie zmienia, ale może w Twoim rozwiązałby problem?

Cytat:
Napisany przez Misiek4 Podgląd Wiadomości
(lepszego fachowca od video na tym forum chyba nie ma )?

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 25.02.2011 o godz. 13:04
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 13:19   #7
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Skinned
 
Data rejestracji: 24.02.2011
Posty: 5
Skinned zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
w Oknie Connections mam mozliwość wykonania 3 rodzajów połączeń - rozumiem, że chodzi o pierwszy rodzaj czyli "Draw End Connection Links". Połączyłam w ten sposób menu2 z VM ale przy sprawdzaniu funkcjonowania zestawu menu klikanie w przycisk 1 w menu 2 nie powoduje przeskoku - non stop widoczne jest menu 2 i mogę klikać w nieskończoność. Tak intuicyjnie zaznacze, że przy tym, menu czas trwania jest ustawiony na nieskończoność (inf) - może tu jest jakiś błąd logiczny - niestety nie mam pojęcia.

Na marginesie - wiem, że zwracam się z prośbą o coś co wykracza poza ramy normalnej współpracy za pośrednictwem forum, ale fakt iż nawiązałam kontakt z osobą, która posiada niezbędną wiedzę do rozwiązania tego i być może przyszłych problemów jest dla mnie nie do przecenienia. Czy mogę w drodze wyjątku zaproponować bilateralne połączenie z Tobą Reetou - do wyboru komórka, GG, Skype a docelowo także TeamViewer - mam pewność, że gdybym wpuściła Cię przy pomocy TeamViewera na mój komputer to znalazł byś przyczynę problemu i sposób jego rozwiązania w czasie 2-3 minut. Wtedy swoją "boską" ręką mógłbyś usunąć tą część naszej prywatnej rozmowy z mojego postu, w zamian po rozwiązaniu problemu czy to ja sama czy z Twoją pomocą podalibyśmy gotowe rozwiązanie w tym temacie tak aby i inni którzy go przeczytają znaleźli poradę. - Czy jest tu jakis mechanizm wysyłania PM? bo nie chcę zaśmiecać tego wątku takimi prywatnymi tekstami (no i nie chcę publicznie dzielić się osobistymi kontaktami).
Skinned jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 13:30   #8
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,531
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jest PM - kliknij na nazwę użytkownika, rozwinie się menu z wyborem. Teamviewer jest też opcją, korzystam z tego programu. Ale lepiej dochodzić do rozwiązania bezpośrednio w wątku, może się komuś przyda.

Jeśli to nie zadziałało muszę obejrzeć pliki ifo gotowej kompilacji. DVDLab wstawia większość komend w sposób automatyczny, a jak widać w tym projekcie automatyka poszła w maliny. Trzeba sprawdzić w gotowej kompilacji dlaczego i gdzie są te maliny. Spakuj pliki ifo, bup i zerowe voby, to wszystko nie powinno być duże, i wystaw - obejrzę.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 13:38   #9
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Skinned
 
Data rejestracji: 24.02.2011
Posty: 5
Skinned zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
w zamian po rozwiązaniu problemu czy to ja sama czy z Twoją pomocą podalibyśmy gotowe rozwiązanie w tym temacie tak aby i inni którzy go przeczytają znaleźli poradę.
Napisałam to w poprzedniej wypowiedzi aby podkreślić, że myślę także o przyszłych czytelnikach tego tematu.

Próbowałam wysłać do Ciebie Reetou PM ale albo nie udało mi się albo on zniknął bo nie ma go w wysłanych - więc nie wiem czy dotarł.

No i teraz wszyscy możecie mnie litościwie pogłaskać po głowce i powiedzieć "oj! kobito - aleś burze w szklance wody zrobiła" - bo problem "sam" się rozwiązał! Stwierdziłam to dopiero gdy skompilowałam gotowe DVD celem przesłania Wam plików wynikowych - to działa! Czyli to ten mechanizm podglądu działania menu w Labie jest zawodny - bo pokazywał, że nie działa, a na gotowej kompilacji wszystko jest jak należy. No nie wiem jeszcze czy będzie nadal OK gdy powtórzę to samo rozwiązanie drugi raz dla drugiego z tych 5 filmów - ale jak to zrobię to napiszę o tym. Najprawdopodobniej pomogło zlinkowanie wyjścia z menu 2 do VM - bo przecież ja już kompilowałam na tym etapie projekt i nie działało - więc to chyba jedyna zmiana dokonana od poprzedniej kompilacji.

To jeszcze przy okazji dołożę kolejne pytanie. Jakiego programu do odtwarzania DVD na komputerze używać? Bo z tego co zauważyłam to każdy z nich wykonuje to trochę inaczej - zależy mi na takim który jednocześnie najwierniej symuluje zachowanie stacjonarnych odtwarzaczy DVD a z drugiej nie robi problemów gdy chcę jako źródło odtwarzania wskazać folder na dysku z plikami VIDEO_TS.
W tej chwili mam 2 programy: Nero Show Time z pakietu Nero 7 - tu borykam się z takim problemem, że po rozpoczęciu odtwarzania DVD z folderu z dysku menu główne tylko pojawia się na ułamek sekundy i natychmiast samowolnie startuje odtwarzanie pierwszego filmu. Ten błąd nie pozwala mi na jednoznaczne zweryfikowanie czy dobrze wykonałam projekt więc poszukałam czegoś innego na programosach i ściągnęłam FSPlayer. Ten z kolei dobrze odtwarza menu (zatrzymuje się na nim i czeka na kliknięcia) ale za to mam problemy z wskazaniem mu źródła jako folderu VIDEO_TS z dysku - musze wpierw robić image dysku i uruchamiać go z wirtualnego napędu. Więc jaki program będzie najlepiej się sprawdzać jako program do testowania moich kompilacji?

Ostatnio zmieniany przez Reetou : 25.02.2011 o godz. 14:21
Skinned jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 14:19   #10
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,531
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>


Ja używam PowerDVD - chyba najlepiej symuluje zachowanie stacjonarki. Choć przy własnych projektach robię symulacje w PGCEdit - jest to najwierniejsza symulacja odtwarzacza, polecam ten program i do symulacji i modyfikacji.

BTW Właśnie oglądałem stronę pod domeną w której umieszczałaś pliki. To Twoje prace?
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 14:40   #11
Nowy na forum
 
Avatar użytkownika Skinned
 
Data rejestracji: 24.02.2011
Posty: 5
Skinned zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
BTW Właśnie oglądałem stronę pod domeną w której umieszczałaś pliki. To Twoje prace?
Niestety nie - to prace mojej przyjaciółki, która w odróżnieniu ode mnie jest osobą uzdolniona. Ja jedynie zaprojektowałam i wraz z mężem wykonałam jej stronę.
Skinned jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.02.2011, 14:59   #12
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,531
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>


Szkoda. Przyznam, że nie rozumiem tego rodzaju sztuki, choć nie powiem, sam proces malowania nogami mi się podobał (tylko trochę z innego powodu... ). Natomiast fascynujące jest tło muzyczne na filmach i chętnie bym poznał jakieś namiary na tych wykonawców.
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
authoring, dvd lab, menu, tworzenie dvd

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania Oceń tę dyskusję
Oceń tę dyskusję:

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone
TrackbacksWyłączone
PingbacksWyłączone
RefbacksWyłączone


Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Edycja oryginalnego menu DVD by macnow macnow DVD-Video 57 14.02.2008 00:55
pomocy w DvD Lab Pro slawek1 DVD-Video 2 22.02.2006 14:53
DVD Lab Pro, pare problemów stabilob DVD-Video 8 02.08.2005 10:19
Teksty nauczycieli Tribunal Off topic 47 11.04.2004 22:39
Jak zrobić proste menu do filmu DVD ? lukas69 DVD-Video 5 23.09.2003 10:17


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:02.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO