![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
![]()
Poraz drugi ale cóż
1. Nandub 2 teraz według jakiegoś opisu avi2vcd (chyba komputer świat), otwierasz film, ładujesz filtr z napisami ssa, wciskasz ***8222;Start frame server***8221; i powinien powstać plik .vdr. Oczywiście nie zamykając okna ***8222;Frameserver mode***8221;,włączamy TMPEG i wczytujemy .vdr tylko ( podobno częsty problem), mam w ***8222;Environmental setting***8221;, ***8222;VFAPI plug-in***8221; AviSynth/VD script reader 0.1 Wczytuje ten plik który stworzyłem się w ***8222;Freme server***8221; ale coś nie mogę go znaleść pomimo że jest stworzony. Tu gdzieś przeczytał że to problem wczytywanie vdr przez TMPEG. CZy to oto chodzi nie wiem?? Chce załadować to co zrobiłem w Nandub do tmpeg. Nic prostszego. Sory jeśli coś żle rozumuje. 2.Czy vdc powinien mieć 25 klatek na sekunde?? 3. Gdzie w Nandub mogę zrobić obraz panoramiczny, by nie był on rozciągnięty na cały ekran. ??
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
ad.1 dużo napisałeś ale nic z tego nie wynika, napisz poprostu jaki masz problem z wczytaniem .vdr (jakiś komunikat?)
ad.2 fps powinien być taki jaki ma oryginał, choć standardem na Europe jest 25fps ad.3 robisz to w TMPG, full screen - keep aspect ratio
![]() |
#3 |
volleyball
![]() |
Kurde, teraz nie napisze ( ale póżniej się postaram, Brak netu w domu). Wiem że to bez sensu co napisze ale...
Może tak: Mam uruchomiony Nundub "frame server" i co należy zrobić by tmpeg odczytał film wraz z napisami, obrazem i dzwiękim?
![]() |
#4 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
![]() |
#5 |
volleyball
![]() |
No tak już wiem o co mi chodzi.
![]() Jak (zmieniając oczywiście preferencje co do wczytywanego pliku na All Files) To on i tak nie chce mi wczytać wyskajuje jakiś error A pomimo że mam w ***8222;Environmental setting***8221;, ***8222;VFAPI plug-in***8221; odczytywania .vdr On nadal mi nie chce otworzyć .vdr To ty byłeś na divx.pl? Dzieki za wytrfałość
![]() |
#6 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
![]() |
#7 |
volleyball
![]() |
Już wszystko zobaczyłem
Teraz
W TMPEG jest już redavs.dll w VFAPI plug-in tylko przy tym jest napisane "the file can not be loaded". No i co teraz ![]()
![]() |
#8 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Ustawienia 'Directshow codec reader' w Option->Environmental settings->VFAPI plug-in. Zaznaczyć DirectShow Multimedia File Reader i prawym przyciskiem myszy zmienić priorytet na 1 lub 2, tak aby plug-in znalazł się na samej górze listy.
![]() |
#9 |
volleyball
![]() |
Takstery już wszystko zrobiłemtak jak mówiłeś ale...
Wyskakuje coś z biblioteką MSVCR70.dll Gdzieś tu teraz przeczytałem że wystarczy ją do tmpeg wrzucić i będzie oka. Czy ktoś miał racje Tylko nie wiem co z tym "***8222;Environmental setting***8221;, ***8222;VFAPI plug-in***8221; AviSynth/VD script reader 0.1 a ja mam tak ***8222;Environmental setting***8221;, ***8222;VFAPI plug-in***8221; the file can not be loaded"??
![]() |
#10 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
http://www.logoslbe.com/msvcr70.dll biblioteke należy skopiować do katalogu Windosw/System(32)
AviSynth/VD script reader 0.1 nie jest wogóle potrzebny.
![]() |
#11 |
volleyball
![]() |
No dobra to tylko zostaje mi kwestja. Czy jak w TMPEG wezme otwórz i zaznacze "all files" to wczyta wkońcu .vdr
![]() Mam nadzieje że tak i nie będe już wracał do tego topicu.
![]() |
#12 |
volleyball
![]() |
Wszystko za pomocą Nandub i Tmpeg
Dobra film wyszedł tak sobie. Ale jest.
1. Jęsli film ma 25fps wraz z dzwiękiem. Jeśli robie dzwięk oddzielnie,i póżniej sklejam go w Tmpeg, nie jest on równy z filmem. Głos sobie a obraz sobie, ale napisy oka. Czym moge to poprawić lub gdzie robie błąd?? 2. Czy plik wynikowy z Tmpeg ( Vcd Pal) nie powinien mieć około 3Gb ponieważ mój ma 901mb ![]() ![]() 3. I jedno dość durne jak wyostrzyć jakość napisów, bo są nieostre ![]()
![]() |
#13 |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
ad.1 jeśli audio idzie za szybko - skróć początek (w edytorze audio)
jesli za późno hmm... albo skrócisz początek video, albo dodasz ciszę na początku audio (swoją drogą nigdy nie miałem problemów z przesunietym dźwiekiem) ad.2 nie mam pojecia o czym tu wogóle piszesz ad.3 powinny wyjść ostre, jaki profil Tmpg uzyłeś? i jaki czas ma film?
![]() |
#14 |
volleyball
![]() |
2. coś powliłomi się. Ubzdurałem sobie że będe mógł VCD nagrać na płyte DVD-R i odtważać na stacionarnym DVD tak - nie?? zgłupiałem
3. profil czyli ja nie wiem o co chodzi, ale film ma 1godz i 7 min
![]() |
#15 | |
Yoda
CDRinfo VIP
![]() |
Cytat:
Co do twoich problemów z wielkością pliku końcowego, nie mam pojecia jakim sposobem przy czasie filmu 67 minut wyszło ci 901MB, dla profilu VCD powinno wyjść w granicach 670MB.
![]() |
![]() |
|
|