![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() |
Napisy w SVCD
Witam! Mam problem. Wiem, iz istnieje taka mozliwosc, aby do filmu na svcd dorzucic napisy (chyba do 4 jezykow) nie nakladajac ich na obraz. Znalazlem gdzies I-Authora, ktory ponoc potrafi sporzadzic takie napisy, ale nie da sie konwertowac nim napisow z popularnych formatow (np. MicroDVD)(?). Czy jest jakas inna mozliwosc? A moze ktos dysponuje jakims prostym (jasnym) opisem jak to zrobic.
Dzieki, pozdrawiam.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
DVD Maniac
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Potrzebujesz następujących programów
Subtitle Workshop - konwertujesz nim napisy do Sub Station Alpha MaestroSTB - renderujesz napisy dla SubMuxa WinSubMux - multiplexer dla svcd uwaga 1. Nie wszystkie DVD odtwarzaja takie napisy 2. Są dwa rodzaje napisów CVS I SVCD musisz sprawdzić który z nich obsługuje twój odtwarzacz Pozdrawiam
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Wielkie dzieki! Zaczynam pracowac
![]() Pozdrawiam!
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Hmm.. Mam problem. Otoz udalo mi sie skonwertowac napisy do sub i 755 bmp =) oraz 'dopiac' do filmu WinSubMux'em, ale niestety nie wyswietlaja sie na ekranie TV
![]()
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 01.06.2002
![]() |
mam problem z WinSubMux wczytuje mpg i napisy gdy dam Multiplex wyskakuje mi blad
(Access violation at address 0044E3B2 in module 'WinSubMux.exe' Read of address 00000067. prosze o pomoc bo stoje w miejscu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
DVD Maniac
![]() |
Czym kodujesz? Jaki ustawiasz bitrate? Jak ustawiasz napisy, jaki format pliku tif czy bmp?
![]() |
#7 |
Nowy na forum
![]() |
Koduje TMPGE Wizardem na SVCD 480x576 bitrate ma 700mb 1624kbits/s
MAESTROSBT robie bitmapy i plik .SUB chcialem wzocic napisy o terminatora3 ale plik jest dziwny niby mpeg2 ale VDub nie chce go ruszyc TMPEG tez mial problemy dopiero po naprawie programem vcdgear355 TMPEG zalapal ale VDub juz nie Ostatnio zmieniany przez a100dam : 12.07.2003 o godz. 19:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
DVD Maniac
![]() |
W maestro jako typ pliku wychodzącego musi być submux
typ rysunków - Windows 4 bits a plik mpega musi być już z dźwiękiem Mam nadzieję że to pomoże Pozdrawiam Fafer
![]() |
#9 |
Nowy na forum
![]() |
tak masz racje musial byc skrypt sub mux dzieki
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.09.2003
![]() |
Nie wiem jak u Was ale u mnie film po zrobieniu go winmuxem traci dużo na wartości, czyli jest gorsza jakość i jeszcze jedno najważniejsze wcale nie ma w nim napisów wklejonych.
Jak temu zaradzić proszę o pomoc. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
DVD Maniac
![]() |
Maniek2003 WinSubMux nie nakłada napisów na obraz on tylko multiplexuje wideo z napisami na podobnej zasadzie jak robią to programy do authoringu dvd.
![]() |
#12 |
Nowy na forum
![]() |
Czyli co to znaczy jestem początkującym w tym temacie i jak taki film odtworzyć w stacjonarnym odtwarzaczu dvd żeby były polskie napisy, czy będę miał do wyboru na dvd napisy z menu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
1.Pierwsza rzecz to sprawdź czy Twój sprzęt poradzi sobie z takimi napisami
2.Jeśli tak to będziesz mógł sobie później je włączać i wyłączać do woli - podobnie jak przy stadardzie DVD
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
WIELKIE DZIĘKI to już rozumiem, tylko dlaczego jakoś pliku zrobionego prze submuxa jest gorsza od pliku wyjściowego mpeg. Film jest w dużo gorszej jakości. Jak zrobić żeby film nie stracił na jokości.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|