![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
Nie mam podglądu w DVDMaestro
Powinno to być w przyklejonym opisie CobraVerde ale tam nikt tego nie rozwinął.
Foton007 napisał: Uruchamiam MAESTRO pokazuje sie to: ***8221;REAL TIME PREVIEW functionality will not be available because no decoders have been detected***8221; CobraVerde odpisał: ***8220;hmm... masz okrojoną wersję programu bez plików Cinemaster Dekoder***8230;***8230;***8230;***8230;***8230;..trzeba je skopiwać do Windows/System32 i podgląd staje się aktywny.***8221; Jak dotąd z opisem CobraVerde nie miałem większych problemów, ale już są***8230;***8230; Czy osoba wiedząca o co chodzi może mi to jakoś streścić, wytłumaczyć co mam zrobić by podgląd był widzoczny ![]() Chyba CV nie czyta PRV. ![]() ![]()
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Poszukaj Ravisent Cinemaster DVDPlayer. Potrzebne sterowniki są częścią tego pakietu. Po zainstalowaniu wszystko będzie ok.
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 25.02.2003
![]() |
o ile moge rzec to cobra i lukiluki (mili goscie nie powiem
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
![]() |
#5 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
witam!! miałem podobny problem - nie miałem podglądu , ale zainstalowałem Cinemaster DVDPlayer 2000 i wszystko jest ok!!!!ale teraz jak naciskam na Play żeby zrobic podgląd to wyskakuje error ,a tak jak na obrazku- o co mu chodzi
![]() |
#6 |
Forumator
![]() |
ok !!! już doszłem do tego z tym że nie umie puścic tego filmu tylko wyświetlają mi sie klatki!!!!
![]() |
#7 |
Redakcja
Data rejestracji: 27.12.2003
![]() |
Żeby ustąpiły wszystkie problemy z podglądem w DVD Maestro, należy sprawdzić, czy w systemie mamy następujące pliki:
CINEMRES.DLL v1.0.2.27 CINMHOOK.DLL v1.2.1.47 CINMST32.DLL 2.0.36.6152 DVDPLD32.DLL 2.0.16.1242 umieszczone w katalogu C:\Windows\System32 Wersje plików, które podałem działają z WinXP PL SP1. Wcześniejsze wersje mogą nie działać, kolejne raczej tak... Te 4 pliki całkowicie uzdrawiają Maestro w kwestii podglądu.
Always Quality over Speed - both in a real life and in DVD backup! Polecam: Kopia Samego Filmu - Jakość ponad wszystko! Z DV do DVD Pierwsze kroki w Adobe Premiere Pro - część 1, część 2 Sonic Scenarist - podstawy authoringu (+DVD text, +JACKET_P) Konwersja dźwięku 2.0 -> 5.1 surround + kodowanie do DTS/AC3 Jak dodać polskie napisy do filmu DVD: Sonic Scenarist, Free Tools Z DVB na DVD-R |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Forumator
![]() |
dziwne bo mam te wszystkie pliki ( nawet chba troszeczke nowsze ) mam system
win Server 2003, może na tym systemie to nie działa ![]() ![]() pozdrawiam
![]() |
#9 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Zrobiłem wszystko wg tego opisu (pod XP) i działa bezproblemowo:
Ravisent Soft-Cinemaster decoder version 2.0.37.6382 ================================================== == Installation : 1. You should have downloaded a zipped package called cine2037_6382.zip. Within this ZIP package, you should have the following files/directories (please extract with "use folder names" option enabled in WinZip) : /system /system32 readme.txt install.txt /* this file */ 2. All the files in the /system directory should go into your x:\windows\system directory, where x:\ is your Windows partition 3. All the files in the /system32 directory should go into your x:\windows\system32 directory, where x:\ is your Windows partition. Note that there is a sub-directory within /system32 called /Drivers - please keep this directory structure intact. Please reboot your computer after installing this decoder, and before using this decoder to play DVDs.
![]() |
#10 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.02.2003
![]() |
czesc
tak,tak...wiem jestem nudny ale wciaz nie mam podgladu w DVD Maestro ![]() ![]() Tylko nie piszcie,ze bylo na forum-wiem bo przeczytalem wszystko i nadal nic-pliki ze strony Cobry tez nie pomogly.. coconn@poczta.onet.pl -moze ktos by wrzucil mi cinamaster dekoder Ostatnio zmieniany przez coconn : 28.05.2004 o godz. 14:06 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|