![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
DVD-Video Tematy poświęcone kopiowaniu, edycji, konwersji i kompresji z/do formatu DVD |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Ocena dyskusji | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Leon Zawodowiec
Data rejestracji: 16.04.2003
![]() |
![]()
Witam!
Czy ktoś mógłby mi polecić jakiś programik do wklejenia napisów do filmu avi, mpeg, divx? Wiem, że jest o tym dużo postów na forum, ale wszystkie, które udało mi się znaleźć, opisują tą operację od "a" do "z" - czyli jak z divx-a z napisami w osobnym pliku zrobić gotową płytkę DVD (konwersja itp, itd). Podawane są tu nazwy konkretnych programów, którymi to robić i jak. I, prawdę mówiąc gubię się w tym wszystkim chcąc wyizolować moment wklejenia napisów ![]() Wszystkie operacje, jakie potrzebne są do przetworzenia divx-a w płytę DVD wykonuję za pomocą Ulead VideoStudio 8 i bardzo dobrze mi się z tym programem współpracuje - nie widzę powodu by zmieniać metodę przerabiania, uczyć się obsługi innych programów ect... Dlatego też proszę o poradę, jak wkleić te nieszczęsne napisy i na tym poprzestać (z resztą sobie poradzę)... Z góry dzięki za pomoc i zrozumienie!
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Pozostanie przy UVS + wklejenie napisów spowoduje, że materiał bedzie dwukrotnie rekompresowany (strata jakości). Wklejenie za pomocą AVISynth załatwiło by sprawę, ale UVS zdaje się nie przyjmie skryptu avisynth - nie uzywam uvs ale się domyśłam, że nie.
![]() |
#3 |
eMeSik
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() |
Napisy z video w formacie avi można połączyć w VirtualDub + Subtitler(to taki filter).
Są tego dwie wady- napisy wedógł mnie nie są najciekawsze i druga - trzeba go zapisać w najlepszej jakości co wiąże się z czasem i miejscem na dysku. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|